Uitgeleverde verliest zaak tegen staat Suriname

4

PARAMARIBO, 16 apr – Een illegaal aan Frans Guyana uitgeleverde man heeft een kortgeding tegen de staat verloren. Dit meldt de Ware Tijd. De man, Steven ‘Boeroe’ Oehlers eist schadevergoeding voor de tijd die hij in een Franse strafcel heeft moeten doorbrengen in maart 2005. Volgens de rechter is de zaak niet geschikt voor een verkorte procedure.

Er zal een bodemprocedure moeten worden ingezet. Oehlers werd in Albina opgepakt door de politie en overgedragen na een verzoek van de autoriteiten in Frans Guyana. Dit gebeurde illegaal omdat de grondwet het uitleveren van Surinamers aan een vreemde mogendheid verbiedt. Oehlers werd door de Fransen verdacht van moord op een Braziliaan in het buurland.

Het heeft ongeveer anderhalf jaar geduurd voor de Fransen besloten tot vrijalting wegens gebrek aan bewijsmateriaal. In het kort geding werd twee miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zeshonderdduizend euro) geëist aan vergoeding voor geleden financiële en emotionele. Een collega van Oehlers, een Surinamer die in Frans Guyana woont en ook was aangehouden, heeft een rechtzaak aangespannen tegen de Franse Staat.


4 REACTIES

 1. Boeroe, you are fighting agains the wall.
  Baboentere na baboenskin.

  Als de man onterecht werd ingesloten en daardoor schade geleden is een vergoeding evident.

  N.b. zo een zware beschuldiging.


  Maak melding

 2. Boeroe vecht voor je rechten niet opgeven
  maakt ook een rechtszaak tegen de surinaamse regering hoe kan je bevolking zo iets aan doen terwijl je hebt geen uitleveringsverdrag met die staat vecht voor je recht man t is niet lekker twee jaren vastzitten dat is twee jaren ben je achteruit gegaan hopelijk dat er een drastische veranderering komt in het rechtsysteem in Suriname en beter worden nageleefd


  Maak melding

 3. De zaak tegen de staat is niet verloren maar moet nog beginnen. De rechter heeft alleen geoordeeld dat een “kort geding” niet het geschikte middel is in deze kwestie.Een k.g. geldt alleen voor zaken die een spoedeisend karakter hebben.
  Er rest dus niets anders dan een bodemprocedure te beginnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.