donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieFNV zoekt oplossing voor lage AOW Surinamers

FNV zoekt oplossing voor lage AOW Surinamers

-

Does Travel & Cadushi Tours

De FNV presenteerde gisteren een reeks voorstellen om het probleem van veel Surinamers, die te weinig AOW krijgen, op te lossen. Zoals opbouw van volledige AOW in veertig jaar tijd, in plaats van de huidige vijftig. Verder bepleit de FNV ruimere mogelijkheden om belastingvrij te sparen voor een toekomstig AOW-tekort.

Dat zei FNV-voorzitter Agnes Jongerius gisteren tijdens een bijeenkomst van de FNV i.s.m. de Coördinatiegroep AOW SurNeds en het Surinaams Inspraak Orgaan. Jongerius wil ook af van ’betuttelende’ regeltjes. Zo kunnen ouderen met een AOW-tekort aankloppen voor aanvullende bijstand – maar vervolgens mogen ze maar dertien weken per jaar op vakantie. „Dat moet omhoog naar op zijn minst zes maanden, zodat ouderen heen en weer kunnen pendelen tussen Nederland en het land van herkomst. Iedereen met volledige AOW kan het hele jaar met vakantie of zelfs emigreren.”

Alle ogen waren gericht op de Tweede-Kamerleden die naar de Koningskerk waren getogen. Want, zei Iwan Leeuwin (Coördinatiegroep AOW SurNeds), „de politiek is nu aan zet om er voor te zorgen dat deze oud-rijksgenoten de AOW krijgen die hen toekomt.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

4 REACTIES
 1. zazou,,,

  waarom ben je zelf niet geweest het was immers zondag dus je hoefde niet te arbeiden en/of je dat nog doet het weer was prachtig …
  Kom niet met een flauwe smoesje..

  Het zijn ook jou eigen belangen,want ik was er zelf wel en weet alles wat er gezegd is en wie aanwezig was..


  Maak melding
 2. @Marcel
  Op zaterdag, april 14th, 2007 om 12:10 am is een item op deze website gezet! Was niet eerder bekend bij mij.
  Pas maandag weer voor de pc.

  Jij nu!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES