Financiële steun IDB voor Surinaams binnenland

6

PARAMARIBO, 16 apr – Suriname krijgt extra steun van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB, voor duurzame ontwikkeling van gemeenschappen in het binnenland. Dit meldt het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Er wordt zevenhonderd en twintig duizend dollar aan schenkingsmiddelen ter beschikking gesteld. Volgens de bank is de kans op het bereiken van positief resultaat groot.

Bij de beoordeling zijn als enige bedreiging aangemerkt het behalen van een hoge kwaliteit bij de uitvoering en de doeltreffendheid van de vrijgemaakte middelen. Om beide te garanderen worden een strak bestek en dito selectieprocedure gevoerd voor consultants. Het uitvoeringsmechanisme van Regionale Ontwikkeling zal worden begeleid. Het geld komt uit het Japan Special Fund

Suriname komt in met honderd en tachtig duizend dollar. Hoofddoel is de levensstandaard van gezinnen in het binnenland te verhogen via economische, sociale en culturele initiatieven. Er zijn vier gebieden geïdentificeerd. Het betreft formulering van de contouren van het ontwikkelingsplan voor het binnenland, de collectieve rechten voor de tribale volken, institutionele versterking en toezicht en administratie.


6 REACTIES

 1. Mijn God Mijn God,

  Hoeveel heeft het binnenland al niet gehad aan financiële middelen?
  Heeft men ook gedacht aan de andere districten waar keihard gewerkt wordt no way?
  Wie werkt die sterft wie steelt die erft.
  Al zijn we een paar eeuwen verder maar dan nog is het binneland geen meter vooruit gekomen.
  Dit komt vanwege het feit, dat wanneer men een volle buik heeft in het binnenland gaat men luieren in een hangmat, in plaats van dat men voedsel gaat zoeken voor de als men weer honger heeft. Ook is het onbegrijpelijk dat men in het dichte tropisch regenwoud niet kan overleven. Zie het amazonegebied hoe de indianen daar kunnen overleven. Nee in Surinaamse binnenland moet je steeds geld en voedsel schenken in de hoop dat ze een keer op eigen kracht verder kunnen, maar helaas dit kunnen ze schudden. Ik denk dat het genetisch bepaald is.

  DNA-diagnostiek


  Maak melding

 2. Zij geven enkele stuivers en vreten de rest op.

  Geen geloof in dit soort gebrul, te meer omdat zij, niet eens weten waarmee zij bezig zijn.


  Maak melding

 3. reactie nr;1 ik vind t jammer dat je week niks van t surinaamse binnenlanse bewoners die hard moeten knokken om een bakje rijst op tafel te zetten die door de jaren heen achtergesteld door de surinaamse regering vb wat hebben district Brokopondo tot heden van de waterkrachtcentrale in Afobaka dankzij Wijdenbosch mogen ze pas t jaar 2000 een grammetje pikken van electriciteit van de waterkrachtcentrale en de transmigratie was 1964 plaats gevonden en niet te vergeten steenslag die elke van uit Brokopondo naar de stad wordt vervoerd en de weg in regentijd is een modder poel ga even na als er geen mensen van t district in Imagold werkt dan zie je daar honderden dat is ontwikkeling van t gebied hopelijk dat t decentralisatie proces een feit wordt ps je moet je schamen buitenlander kent ons binnenland beter dan de surinamer zelf


  Maak melding

 4. Tafano,

  Jou betoog is niet te vatten laatstaan begrijpend lezen, maar ik zal proberen om mezelf op jou niveau te plaatsen. Dus nu kun je begrijpen hoe zwaar het is om zelf geplante rijst op tafel te krijgen of heb je die niet zelf geplant?
  De mensen in de disctricten dan, zitten ze met de armen over elkaar in een hangmat of zoiets? Zo zie je maar dat jullie enkel bevoordeeld worden door je eigen soort met electriciteit, water, internet, enzz….
  Als andere bevolkingsgroepen dat voor de eigen groep doet schreeuwen jullie net abaisa racismeeeeeeeeeeeeeee.
  Eet smakelijk hoor,

  Misschien een tip werk voor je brood dan krijg je voldoening maar ga niet bij mensen aankloppen?


  Maak melding

 5. Ja. jawel Tafano nr 4 die(man of vrouw) weet niks of zit met een kronkel in zijn hoofd.
  Wat een beesten behandeling krijgen deze mensen(binnenlandbewoners)..jaar in jaar uit…kan toch niet..arme binnenland bewoners(vergeet onze Indiaanse broeders en zusters niet, de oorspronkelijke bewoners.Kan toch niet..wat denken de stadbewoners dat ze zijn..respectloos volk of niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.