Sunclub in Rotterdam weer dicht

4

Uitgaansgelegenheid de Sunclub in de Spaanse Polder is op last van de gemeente opnieuw gesloten. Dat melden ingewijden van de Sunclub schrijft RTV Rijnmond. Ze zeggen dat door de sluiting een aantal geplande feesten in gevaar komen.

Reden voor de sluiting van de Sunclub zou een incident zijn geweest, vorige maand. Bij een controle is een man met een doorgeladen pistool betrapt.

Het is niet voor het eerst dat de uitgaansgelegenheid dicht moet. Eind 2005 moest de club ook al dicht na een schietpartij. De Surinaamse en Kaapverdiaanse gemeenschap protesteerde toen in het Rotterdamse stadhuis tegen de sluiting.


4 REACTIES

 1. Het beleid van Rotterdam is zodanig gemaakt, dat de kleine exploitant zal moet wijken voor de grotere; bijv. now & wow. De huidige locatie is een doorn in het oog voor de gemeente. Het moet een prestige locatie worden (bedrijfsterrein) en SunClub behoort tot een van de locaties die uit dat gebied zal moeten verdwijnen. De toon is nu gezet, wie zal de volgende zijn????? Ach ja, integratie, laat de allochtoon naar now & wow gaan of bij het cafe op de hoek of het buurthuis; “een bakje koffie met Miep”!
  Waarom moeten de Suries een eigen plek hebben? Een foutje en ze hangen!!!!!!


  Maak melding

 2. als in outland ( tatta disco) geschoten wordt dan is het normaal en mag de eigenaar gewoon zijn gang gaan.

  Maar zodra een zwarte onderneming even schuins wilt pissen wordt hij gebackpoen.


  Maak melding

 3. Geachte redactie,

  En dat is de rede dat wij eens eindelijk de straat op moeten om te ‘PROTESTEREN TEGEN RACISME EN ONDERDRUKKING’!!!!

  En laat mij van de gelegenheid gebruik maken dat dat zal gebeuren op 24 april aanstaande in Amsterdam-Zuidoost om 15.30 vanuit Arena-Boulevard bij het metro station Bijlmer in Amsterdam, d.m.v. een MARS die wij gaan lopen door dit stadsdeel.

  Want het kan niet zo zijn dat het ‘racisme’ in Nederland maar zijn gang kan blijven gaan.

  In Amsterdam-Zuidoost bijvoorbeeld blijken er momenteel nauwelijks meer uitgangsgelegenheden voor gekleurden meer te zijn. Het weinige dat er nog is, is Podium Kwakoe en ook die tent wil men sluiten, omdat de ING-Bank aan het stadsdeel-Zuidoost veel geld voor dat stukje terrein geboden heeft. Dat terrein is eigendom van het stadsdeel-Amstedam-Zuidoost.

  En het moment dat het ‘racisme’ merkt dat er ergens nog een uitgangsgelegenheid is die in handen is van gekleurden – want die moeten zich aanpassen – dan wordt om de geringste redenen die tent gesloten.

  En op deze wijze probeert het ‘racisme’ grip te krijgen op kleurlingen zoals dat toen in Zuid-Afrika was tijdens de Apartheid. Tevens doet men er alles aan om het ‘zwart ondernemersschap’ te onmoedigen, wat men noemt het ‘monopoliseren van de kapitaalmarkt’: “wij bepalen wie geld hier verdient en hoeveel”.

  RACISME, RACISME, RACISME!!!!

  Daarom, GET UP and STAND UP FOR YOUR RIGHTS!!!

  LOOP ALLEN MEE MET DE MARS OP 24 APRIL A.S. EN NEEM JE VRIENDEN EN VRIENDINNEN MEE!!!

  UN WIKI NOW!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.