dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameIndia wil Suriname helpen bij verbetering archiefwezen

India wil Suriname helpen bij verbetering archiefwezen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 apr – India is bereid Suriname te helpen bij verbetering van het archiefwezen en reorganisatie van het overheidsapparaat. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken, Biza. Tijdens zijn recent bezoek aan India is door overheids- en particuliere instanties bereidheid getoond om onder meer trainingen ter beschikking te stellen.

De eigen ervaringen kunnen ook worden doorgegeven als er eenmaal een programma in werking is. India zit midden in een hervormingsproces voor het overheidsapparaat. “Wij hebben in Suriname verschillende projecten in het kader van public sector reform in uitvoering. Versterking van allerlei overheidsinstituten en decentralisatie van het bestuur zijn enkele”, zegt Hassankhan tegenover de Ware Tijd.

Tijdens het bezoek aan India is met adviesbureaus gesproken over onder meer de privatisering en rationalisering van parastatale bedrijven. Er is ook grote belangstelling historisch materiaal in India dat voor Suriname relevant is. Er moet nog nagegaan worden of New Delhi bereid is digitale kopieën af te staan. “We hoeven dan voor een of ander historisch onderzoek niet helemaal naar India te gaan”, aldus Hassankhan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. inafsabie, je reactie gezien het artikel is belachelijk en slaat nergens op.

  Zonder jezelf liever af van Suriname!
  Voor een domme idiote tbs’er als jou hebben Surinamers geen plek in hun hart.


  Maak melding
 2. India kan suriname erg veel helpen! maarja die eigenwijze creolen daar willen india niet toelaten omdat ze bang zijn dat hindoestane (Weer) de macht grijpen..

  als ze echt om hun land geven laten ze hindoestane de macht spele omdat ZIJ wel economisch verstand hebben.


  Maak melding
 3. Leuk toch!.De meeste forum onderwerpen hebben een verlammende uitwerking op Surinamers.Een Nederlandse benadering van Suriname werkt niet.Wij zijn daar niet zo gelief,’en hier evenmin.


  Maak melding
 4. inafsabie.jij hebt nu groot gelijk…,,,,,
  Het is gewoon de algemene mentaliteit van ‘de marron’ daar in Suriname – een heeft een luide stem en grootse ideeen en de rest ligt er bij en gaapt ernaar.
  Betaal ze een paar maand op voorhand uit, en die mannen denken “Yes, verlof” en pakken alles mee :economie draait heel goed!!!!
  Die denken gewoon nie ver genoeg vooruit…


  Maak melding
 5. Laat die creolen het aangeboden hulp dan maar niet accepteren, zij weten het wel beter.Het land draait al glorieus en welvarend dankzij ‘onze’ creolen. ‘Een neger zal niet in een boom klimmen om de kokosnoot te pakken, maar wacht totdat ie naar beneden valt’. Ik hoop dat ik met dit uitspraak duidelijk genoeg ben.

  Suriname is zonder de toeristen gewoon een derde wereld land. verloeding.,corruptie, hoererij, en aids.


  Maak melding
 6. Heel trieste reactie.
  Als honden gedragen surinamers, vooral als ze weten dat ze achter een schuilnaam kunnen reageren.
  De bijdrage met de bovenstaande reactie is nihil.
  Surinamers hebben altijd een krabbenmentalitiet gehad en blijkbaar zijn er nog een paar daarvan over die nog steeds die mentaliteit willen verspreiden.
  Alleen hebben we suris ons les geleerd en doen niet mee met dit soort types,
  We willen dat ons suriname vooruit gaat en alle hulp uit welke hoek dan ook is zeer welkom.
  Toevallig weten we hoe je diplomatisch moet omgaan.
  Als de minister ernaartoe gaat en met lege handen terugkomt wordt hij uitgescholden.
  Als hij met iets komt is het niet goed.
  Het is Walgelijk hoe sommige suris kunnen gedragen.
  Laten jullie a.u.b. die mentaliteit.
  Zeg en doe hoe wij ons sur. vooruit kunnen brengen in alle zin.

  barca


  Maak melding
 7. Goed zo Barca(Bram).

  Er zijn maar weinig Surinamers in Nederland,die het goed voor hebben met Suriname.
  Maar ik blijf het herhalen,Teh Ding Tereh Kotie ding Sah Fini Ding Oloh.

  De Allochtoonsche Surinamers moeten maar een voorbeeld nemen aan de Turken,Marokkanen,Antillianen en Afrikanen,voor deze bevolkingsgroepen geldt het motto,Ons Land Boven Alles, ze zullen nooit hun land en volk zo afzeiken als hoe de Allochtoonsche Surinamers dat doen.
  Let Wel,scheldlustigen,uitzonderingen daar gelaten.

  Alles wat Suriname ten goede komt juich ik van ganser harte toe.


  Maak melding
 8. De reactie’s gaan voorbij aan het werkelijke verhaal…zijn de reagerders zo dom..of..jammer..jammer.toch..Suri’s kom op en gebruik je verstand.
  Maar ja, een land waar men van giften wil leven, dan krijg je dit… ..of niet.


  Maak melding
 9. Hallo nazaten van :Javanen,Hindoestanen,Afrikanen en Chinezen! houd toch eens op met elkaar af te zeiken..Indonesia -India-Afrika-China zijn zeker niet beter dan SURINAME.


  Maak melding
 10. jullie zijn allemaal achterlijk kijk maar wat de indiers niet allemaal in nederland hebben bereikt als de indiers er niet waren met hun technologie was nederland ook niet zo digitaal geworden en al die googopgeleide icters komen uit india dus suriname maak er gebruik van en mensen ik zie dat er alleen maar rassen haat hier op de forum is.wat ik wil zeggen als jullie het beter kunnen waarom doen jullie het dan niet


  Maak melding
 11. India kun je niet vergelijken met afrika.
  India moet je vergelijken met China, Taiwan,Korea, Singapore,Japan enz.
  Is Afrika uberhaupt op dit niveau anno 2007?
  Waarom willen bepaalde mensen niet geassocieerd worden met afrika?


  Maak melding
 12. Laat die zgn hoogopgeleiden(ict-er)indiers eerst in eigen land orde op zaken zetten!Bijv.straat arme mensen en duizenden werklozen helpen een baan te vinden,als die er is?En no 12,Gorrila,:van wie leren ze omgaan met computers?Ook in Nederland leren ze van die Bakra,s over economie etc.


  Maak melding
 13. De Bakra’s hier op de ministerie, ict bedrijven gaan juist naar India en China om ideetjes over te nemen. Hetzelfde geldt ook voor de Europeanen en Amerikanen. Maar dat is al oud nieuws.

  Z.g.n Pandhiet heb jij al die tijd in een kelder gezeten??


  Maak melding
 14. aaiii baya…lame nie lachen!India en china krijgen opdrachten(zeg maar WERk )van de europese-uitbuiters omdat het daar de lonen erg laag zijn.Dat zijn de zgn lagelonenlanden.Money-lover je loopt te ver naast je schoeisel.Ga eens naar India(ben een keer geweest)dan ga je anders piepen .


  Maak melding
 15. Als Europa zoveel hoogopgeleiden heeft, waarom halen ze dan mensen uit India! Ik zal je zeggen waarom: India en China zijn het snelst groeiende economie ter wereld en blanken kunnen dat niet verkroppen. Bang om de macht te verliezen. Vrees voor het nieuwe.
  Armoede heb je in alle landen dus ook in India. Als je alle inwoners van Europa en Amerika bij elkaar optelt dan kom je nog niet uit op het aantal dat in India woont. Dus er zullen ook wel miljoenen armoezaaiers zijn in de westerse landen. Je mag God op je blote knieen danken dat er zoiets als uitkering bestaat, anders zou je er ‘misschien’ ook een van zijn. Lang leve de sociale dienst! Ik ben zelf een uitbuiter, mijn voorouders in Suriname hebben meer dan genoeg geploerd voor die k*blanken, daarom zal ik ook nooit voor ze werken.


  Maak melding
 16. waarom wordt mijn bericht over de rasistische aard van sommige van de berichten op deze site niet geplaatst. er is dus wel degelijk censuur. in plaats van sommige van de berichten die ronduit rasistisch zijn niet te plaatsen, wordt mijn bericht waarbij ik me zorgen maak over de aard van sommige berichten niet geplaatst. als dit zo door gaat rest me niets anders dan een klacht in te dienen bij het anti discriminatie bureau. ik vind dat je als medium een verantwoordelijkheid hebt. vooral in het multi etnische smelkroes die de surinamers zijn. voor je het weet slaat de vlam in de pan. en vind dat voldoende bluswater om die te blussen.


  Maak melding
 17. India vraagt nooit om internationale hulp. Check maar na! Dat mensen hun eigen konten wilen vullen met z.g.n fondsen voor het bouwen van kinderhuizen enz, is een ander verhaal.

  En wat doet ons landje…. Creool? Smeken, bedelen, janken als een hebberige hond en als je wat krijgt dan is het nog niet genoeg. Wie is hier dan een zielig geval!

  Enjoy your day


  Maak melding
 18. Alle hulp voor Suri in Suri is natuurlijk een + punt voor het land. Alle inwoners van Suri zijn het volk v/h land “Surinamers”, van welk cultuur dan ook, dus elkander vernederen / zeiken is kinderachtig. De regering moet nog wel veel bewijzen en harder werken voor het land en niet voorzichzelf. Vriendjespolitiek moet hard aangepakt worden. Tegenwoordig willen alle landen op de voorgrond en dat kan als men hard voor het land werkt, vooruitstrevend, voor het volk op komt. De regels voor buitenlandse Surinamers versoepelen en aantrekkelijker maken om in Suri te investeren. Het land bevrijden van corruptie en de veiligheid garanderen, zelfs in het binnenland. Meer aandacht aan toerisme, dus Suri kan veel leren van andere landen. Suri heeft niet eens een pretpark, misschien kan Suri hieraan wat doen, want toerisme brengt veel geld in het laatje. De macht van KLM moet gebroken worden en meerdere maatschappijen/concurrenten moeten landingsrechten kunnen krijgen. Hierop heeft Suri een achterstand vergeleken met andere landen. Het ondro tafra moni moet stoppen. Eerlijke concurrentie moet er komen. Weinig praten en meer doen, dus daden moet er komen. Spook ambtenarij (ambtenaren apparaat) moet aangepakt worden. De Posten (functie’s) moeten beter gescreend worden en gevuld worden naar opleidingsniveau, dan weet je dat die persoon geschikt is voor die die functie. Ze moeten gewoon gemotiveerd zijn. En een veel betere infrastructuur is heel belangrijk voor het land. Suri moet niet alleen wachten en aankijken naar hulp van andere landen, doe er zelf ook wat aan. Laat zien dat je zelf ook wat kan. Stop met laksheid en bedelen bij andere landen. Als volksvertegenwoordiger is het jullie taak om wat voor het land te betekenen en niet zelfverrijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES