vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBelastingverlichting op lonen in Suriname dichtbij

Belastingverlichting op lonen in Suriname dichtbij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 apr – De overheid en de vakbeweging zijn dichtbij een overeenkomst over verlaging van de loonbelasting. Dit meldt de Ware Tijd. Onderhandelingen tussen het ministerie van Financiën en de Raad van Vakcentrales in Suriname, Ravaksur, zijn reeds in de afrondende fase beland. Niet alleen de belastingvrije grens gaat omlaag.

Partijen hebben ook gesproken over verhoging van niet belastbare bedragen, belastingverlagende maatregelen op kinderbijslag, overuren, bonussen en gratificaties en verruiming van de belastingschijven. “Er zijn ook zaken die niet in ons voorstel voorkomen en die worden nu uitgewerkt”, zegt Ravaksur-bestuurslid Robby Berenstein. Het voorstel is vorig jaar ingediend bij president Ronald Venetiaan.

De maatregelen zullen naar alle waarschijnlijkheid terugwerken naar 1 januari 2007. Er zal geen geld worden gegeven. Wel vindt afrekening plaats op basis van de nog af te dragen loonbelasting. Ravaksur gelooft dat verlaging van de loonbelasting zowel de loontrekkers als de economie ten goede komt, vanwege de minder inflatoire doorwerking.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Mang.. dan praat men niet eens over de benzineprijs i.v.b verhoging.

    Wie neemt wie in de maling.
    Dag meneer V. weer een slimme set.
    Helaas prikken wij er doorheen…ik hoor een verhoging van 100% als het waar is, iets dat wij niet hopen maar a-no-smeer-boeng.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES