Bejaardenzorg in Suriname moet professionaliseren

1

PARAMARIBO, 14 apr – De bejaardenzorg in Suriname moet dringend professionaliseren. Dit stelt een gespreksgroep van seniore burgers uit Nederland en Suriname. Alleen door professionalisering is het tekort aan hulpverleners structureel weg te werken. De huidige aanpak is al lang niet meer effectief.

Het werk van de schaars beschikbare krachten wordt nog eens verzwaard door het steeds weer moeten uitkijken naar vrijwilligers. Die zijn nodig voor zaken als vervoer en begeleiding bij onder meer doktersbezoeken en bezigheidstherapie. “Ik ben gediplomeerd bejaardenverzorgster, maar moet soms als een inktvis -met acht armen- bewegen om het werk aan te kunnen”, zegt Ivy K. tegenover de Ware Tijd.

Volgens de gespreksgroep moeten professionele bejaardenverzorgers in dienst genomen worden om het werk over te nemen van de vrijwilligers. Daar zal een behoorlijke vergoeding tegenover moeten staan. Het ontbreken van dergelijke voorzieningen is een van de belangrijkste redenen voor het etkort in de sector. Voorde overheid is een belangrijke rol weggelegd.

Bekijk ook:

1 REACTIE

  1. Wie is K.

    Meestal kort men namen in berichten af als het om bescherming van mensen hun privacy gaat of als het mensen zijn die ergens van verdacht worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.