donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameTelecommunicatiebedrijf Suriname voor de rechter

Telecommunicatiebedrijf Suriname voor de rechter

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 apr – De rechter in kortgeding heeft bepaald dat het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, moet gaan onderhandelen met de Consumentenkring Suriname. Er moet naar een bevredigende oplossing worden gezocht voor het conflict over de systeemwijziging voor mobiele telefonie. Binnen twee weken moet het zover zijn.

De rechter wil dan vernemen wat is besloten. De Consumentenkring verwijt Telesur onmaatschappelijk gedrag. Duizenden consumenten zouden in de kosten zijn gejaagd door de overstap van het TDMA- naar het GSM-systeem. Hoewel het laatste reeds jaren gangbaar is, werd het oudere TDMA nog tijdelijk gehandhaafd. Telesur zegt nu dat definitief voor GSM is gekozen.

Wie nog een oud toestel heeft mag dat verruilen tegen een vergoeding. De Consumentenkring vindt het niet meer dan billijk dat Telesur voor de kosten opdraait. Voorzitter Albert Alleyne is blij met het rechterlijk besluit: “Praten is altijd goed.” Wel is niet aangegegeven wat besproken zal worden. Voro de Kring is er maar één zinvol onderwerp: het vergoeden van de cliënt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Ik weet niet waar Telesur zulke boeven streken geleerd heeft.

  Na vertrek uit Su. +/- 5 mnd. naar het buitenland kon ik, na terugkomst mijn telefoon weg gooien.
  Men kon mij wel bellen maar ik kon niemand meer bellen, omdat ik niet kon opwaarderen(dus weg bel te goed) en ik stond met een toestel van 250 USD.

  Leuk en bedank Telesur
  Weg gooien van geld zegt men.


  Maak melding
 2. Wie koopt nou een TDMA-toestel van US$ 250 als men weet dat GSM de toekomst is. In NL is dat ook zo gegaan met KPN. Die hadden ook TDMA en GSM voor 2 a 3 jaar naast elkaar. En op een gegeven moment is de TDMA afgeschaft. En in NL draait nu ook al het veel nieuwere UMTS-systeem naast het GSM-systeem. Dat betekent ook weer kosten voor de consument, maar toch wordt er niet geklaagd. En reken er maar op dat binnen niet al te lange tijd het UMTS-systeem ook zal worden ingevoerd in Su.


  Maak melding
 3. er moet echt wat ook gedaan worden met het melken van geld door bericht te sturen naar t buitenland van je tegoed gaat t wel wat er af maar t berichtje wordt nooit ontvangen t is gewoon stelen want er staat verzonden en waarom komt t bericht niet aan en TELESUR waarom beroof je de surinaamse van hun duur verdiende geld


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES