dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname gerechtigd criminelen uit te leveren

Suriname gerechtigd criminelen uit te leveren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 apr – Suriname heeft zonder meer het recht om buitenlandse criminelen uit te leveren. Dit zegt procureur-generaal Subhaas Punwasi naar aannleiding van een recent rechterlijk vonnis in Suriname. Twee verzoeken ingediend door de advocaten van de Guyanese drugsverdachte Roger Khan zijn afgewezen. Khan zit terecht in de Verenigde Staten vast.

Hij kwam er vorig jaar terecht na door Surinaamse politieagenten te zijn afgezet op Trinidad & Tobago. Daar werd hij opgewacht door Amerikaanse agenten. De VS had formeel om rechtshulp verzocht nadat Khan in Paramaribo was aangehouden in een drugszaak. Zijn advocaten hadden de rechter verzocht om de staat te verbieden gevolg te geven aan het verzoek.

Ook werd een kopie verlangd van het verzoek. “Wat mij betreft is met de uitspraak een eind gekomen aan de twijfel rond de rechtmatigheid van het toegeven aan het rechtshulpverzoek van de Verenigde Staten”, zei Punwasi in het STVS-journaal. Belangrijker nog, “de wereld is duidelijk gemaakt dat Suriname geen veilige haven is voor personen die zich schudig maken aan grensoverschrijdende misdaad.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Goed zo Punwasi, wat mij betreft mogen alle buitenlandse criminelen worden uitgeleverd, mits ze in hun land van herkomst de rest van hun straf kunnen uitzitten.


  Maak melding
 2. Puwasie… is gek… men moet terug naar eigenland, dat zijn de spel regels…

  Als jij zo door gaat, dienen wij een klacht tegen jouw in, in het buitenland dan zal je zien wie dan op je wacht.

  Dus ga vanaf nu je kop gebruiken.


  Maak melding
 3. De kruik gaat net zo lang te water tot ze …., juist ja.
  Ik zou zeggen “U heeft zich toch al genesteld in die in instituties, speel elkaar maar lekker de bal toe totdat het in de kijkers loopt”.


  Maak melding
 4. ronnie mie boi wanneer kom je in nederland ,ben je soms bang die bakras ga je niets doen je mag vrij komen hoor je heb niets gedaan . dus je mag wel komen og moet ik een ticket voor jou betalen mischien heb je geen monie meer haha is alles opppppppdaar mag je gangster spelen maarhier is het anders hoor mie boiiiii doaggggggggggggg


  Maak melding
 5. hallo jack bull ben jij een fam van die ronnie.of een loopjongen,sraks ben jij aan de beurt of verzorg hij jouw fam daar in su haaaaaa groetjes ik heb schoone handen doei eerlijk mijn geld verdienen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES