maandag, februari 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEis: zes jaar voor moord Suriname in 1993

Eis: zes jaar voor moord Suriname in 1993

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Openbaar Ministerie bij de rechtbank in Arnhem heeft vorige week zes jaar cel geëist tegen de 38-jarige Arnhemmer Hugo N. wegens moord. De man zou in 1993 in Suriname zijn 24-jarige vriendin om het leven hebben gebracht. Hij zou hebben gehandeld uit jaloezie en frustatie. De man heeft de vrouw eerst gewurgd en haar uiteindelijk met een mes gedood. Hij gaf zich later aan bij de politie.

N. is in Suriname veroordeeld tot zestien jaar cel, maar ontsnapte na ruim twee jaar uit de gevangenis en vluchtte naar Nederland. In november 2005 bracht het misdaadprogramma van Peter R. De Vries op televisie aan het licht dat hij in Arnhem een nieuw leven was begonnen.

Omdat een Nederlands burger niet aan Suriname kan worden uitgeleverd en andersom, vroegen de Surinaamse autoriteiten aan Justitie in Nederland om hem opnieuw te vervolgen. Dat kon omdat zijn zaak aan te merken is als uitzondering op de regel dat je niet twee keer voor hetzelfde feit kan worden vervolgd. De rechtbank doet uitspraak op 20 april.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

18 REACTIES
 1. Wat een toestand..behoort deze man niet in Su. te zijn..wat voor geheime zaken zijn dit.

  Baas B. heeft weer gelijk…Vtje di serie Sranang man.
  Haast onmogelijk om voor een feit gepleegd op niet Ned. grond gebied veroordeeld te worden, er staat ons meer te wachten.
  KATIBO… tik joe ai loekoe oenoe latie.
  a kaba…a kaba..


  Maak melding
 2. Het gaat hier om de heer Nijbroek.die na het programma van peter R de Vries in zijn kraag is gevat.Boontje komt om zijn loontje. Met groote dank aan Peter R.de Vries heeft gerechtigheid toch kunnen geschieden.Santhokie.


  Maak melding
 3. Maar 6 jaar????Hij moet 6 jaar krijgen voor het vluchten alleen en nog een 10 jaar voor die moord.

  Die slachtoffer en dr familie hebben levenslang door zijn frustratie en jaloezie gekregen.

  Heeft Nederland die man niet gescreend ofzo,die was of is een gevluchte gedetineerde ivm moord.

  Jammer dat die man geen Surinaams paspoort heeft want hij gaat nu 6 jaar naar een hotel vergeleken met Suriname daar zou die namelijk 16 jaar schijten in een cel.

  Als Peter R de Vries er niet aan had gedaan was deze eikel een vrij man.

  Ze houden 100% controle voor een paar bolletjes,maar een moordenaar kan gewoon het land in.

  Trieste zaak.


  Maak melding
 4. Hij moet de bak in, volgens de internationaal afgesproken regels.

  Dus wie weet wat nu van toepassing is laat het weten.

  Of is internationaalrecht..ook zig-zag of krom.


  Maak melding
 5. dat een moordenaar uit de gevangenis ontsnapt is al een schande.als het om coke zaken gaat verliezen ze de daders niet uit het oog met name de politie.


  Maak melding
 6. heel goed,hij wilde nu wel rustig leven met ze nederlandse vrouw en kinderen,terwijl die arme ouders van dat vermoorde meisje nooit klienkinderen hebben kunnen hebben..goed voor hem maar 5 jaar vind ik echt nog te weinig!!!wat had hij gedacht dat ie lekker niks zou krijgen…vieze aap


  Maak melding
 7. Het wordt tijd dat er een uitleveringsverdrag tot stand wordt gebracht tussen ner. en suri en deze man moet worden uitgeleverd aan Suri en zijn straf daar uitzitten.


  Maak melding
 8. Nou hugo .Eindelijk ik vindt het wel erg wat je met debbie heb gedaan he.Kan het nog steeds niet geloven .Terwijl ik bij de afscheid ws.Ze was een goeie vriendin.Weet je hoeveel verdriet je ons het gegeven .Vooral die moeder zodra ik bij haar kom praat ze er over.Ze moet je straf niet hier uitzitten maar in suriname dan kan je voelen wat je ons heb aangedaan.Ik kan je nooit vergeven .EEn goeie vriendin van DEBBy


  Maak melding
 9. Niks gerechtigheid, eerder nalatigheid!!!
  Uitleveren die Surinamer, eergisteren nog!!!

  6 jaar cel, een lachtertje, de zogenaamde Nederlandse rechtstaat met voorarrest eraf en voorwaardelijke celstraf zeker, na 2 jaar loopt hij fluitend op straat…

  Hugo Nijbroek moet nog 14 JAAR zitten in Suriname!!!


  Maak melding
 10. hallo vine laat die man met rust a.u.b een ieder kan een fout maken ,laat niemant jou opsteken hoor je heb ook een fout begaan want je ben met ronny samen gaan werken hij is ook een moordenaar,waarom ga jeronie niet opsluiten …….ben je banggggg stop er mee hoor anders help je suri naar de hel doeiiiiiiiiiiiiiiiigroetjesssssss


  Maak melding
 11. er is slecht geeist, nu noch het vonnis, laat je niet opzwepen met dit soort artikelen. Straks is het vonnis 2 jaar en dan zijn jullie teleurgesteld.


  Maak melding
 12. NIET TE GELOVEN DAT DEZE EGOIST ALSNOG ZYN BELEG OP HUNNIE GORE BOTERHAM KRYGT.MAAR HET GEEISTE JAREN IN KERSTBOMEN VIELBITTA TEGEN.MAAR MENSEN DIE MEELEVEN MET FAMILIE VAN HET SLACHTOFFER,NIET GETREURT!! ZYN STRAFOE WAT HY GAAT KRYGEN VAN DE {creator,jah}MAAKT ALLA SANIE WEER bOENG!!stay well every body untill we meet.ras ami !!


  Maak melding
 13. Geen wonder,dat er zoveel misdaden o.a.overvallen op klaar-lichte-dag plaats vinden in nederland;omdat de daders weten,dat de strafmaat erg laag is.Peter R.de Vries lostte toch ook een moord-zaak op van die arts,die zijn Filippijnse vrouw vermoorde en inmetselde? Die arts loopt nu toch vrij rond. Pe gerechtigheid de?
  Wan lo moordenaars e waka lontoe,vanwege te weinig bewijs! En wat bewezen is,wordt licht gestraft. Coca bolletjes vindt men erger dan een moord plegen ! Kromme wereldrecht !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES