vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse coalitiepartner blijft eenheid bewaren

Surinaamse coalitiepartner blijft eenheid bewaren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 apr – Coalitiepartner A Combinatie, AC, blijft als een geheel optreden. Dit zegt AC-voorzitter Paul Abena. De geschillen sinds het aftreden van Alice Amafo als minister van Transport Communicatie & Toerisme, zijn uit de wereld geholpen. Er kan weer normaal worden samengewerkt en van een dreigende scheuring is geen sprake meer.

De eenheid is hersteld op initiatief van ouderen binnen de Marrongemeenschap die de meerderheid levert van de AC-achterban. De ouderen hebben het geruzie over het aftreden en de opvolging van Amafo veroordeeld. Volgens hen wordt schade berokkend aan het grotere belang van de Marrons, die met een reeks leefbaarheidsproblemen zitten. “De drie politieke partijen die AC vormen zijn bijeengeroepen door de achterban”, zegt Abena.

Er is een nieuwe wijze van samenwerking uitgewerkt, die miscommunicatie in de toekomst moet voorkomen. “We zijn mensen met emoties en eigen inzichten, als die botsen met elkaar kan je problemen krijgen”, aldus Abena. Wie nu werkelijk Amafo’s opvolger wordt, is niet bekend. Er worden drie namen genoemd, maar van formele kandidatuur is geen sprake. Eerder is Adolfina Cairo afgewezen door de grootste AC-partij, Bep.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
 1. Deze grappenmakerij kunnen ze verkopen aan leeghoofden. Een zichzelf respecterend volk zal toch op z’n minst een stem moeten laten horen richting” stop met de poppenkast”.
  Er IS geen eenheid in Acomb. Ze lusten elkaar rauw. Allende vindt dat Brunswijk blaft en bluft, Brunswijk noemt zichzelf de Surinaamse Rambo en ze gunnen elkaar het daglicht niet.
  Nu kan die Abena wel zeggen’ we zijn mensen met emoties” en elke keer weer lijmpogingen wagen, maar sinds deze heren bezig zijn met lijmpogingen vraag ik me toch af of het geen tijd wordt om de ratio nu eens te laten prevaleren boven die emoties en toe te geven dat ze niet door één deur kunnen. Dat is namelijk ook nog mogelijk hoor. Terwijl ze bezig zijn met hun poppenkast geven ze dan ook nog de pers de schuld van hun eigen incompetentie.
  Vandaar dat de naam niet naar buiten wordt gebracht, want stel je voor zeg dat er vóór de benoeming allerlei kritische geluiden de ether in worden gegooid die de voordracht enigszins dubieus zouden kunnen maken. Deze houding geeft bij voorbaat al aan dat men niet helemaal zeker is van z’n zaak en net als Alice in Wonderland hoopt op een ‘ en ze leefden nog lang en gelukkig’ afloop
  Abena Cetabever stop the crap, en ga eens een keer aan het echte werk denken. Brunswijk gaat het jullie vandaag of morgen toch wel laten merken dat Queen Adolfien op z’n minst een kans had kunnen krijgen.


  Maak melding
 2. Die mannen doen moeilijk…een van Bruns weg logisch een van Bruns terug, wie het ook moge zijn….Bruns standpunt houden, het zijn domme jongens …Ga gewoon voor Cairo….en zet slimme adviseurs naast haar neer….ben je daar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES