Surinaams staatshoofd denkt niet aan aftreden

33

PARAMARIBO, 10 apr – Het is nu absoluut niet het moment om af te treden. Dit zegt president Ronald Venetiaan naar aanleiding van recente ontwikkelingen rond de coalitie. Er is geen enkele reden of omstandigheid om de regering vroegtijdig te ontbinden en verkiezingen uit te schrijven. “De regering is door het volk neergezet en we zitten aan tot 2010.”

Niets zal daar verandering in brengen, zelfs niet geflirt van coalitiepartners met delen van de oppositie. Door oppositieleiders en in de pers is vaker gezinspeeld op plannen om de regering ten val te brengen ten gunste van een nationaal kabinet. “Ik heb er nota van genomen, maar je zal mij niet vinden op het pad van populistische uitspraken en schijnvriendschappen”, zegt Venetiaan tegenover de Ware Tijd. Zeker twee partners gaan die richting op.

Ronnie Brunswijk van Abop en parlementsvoorzitter Paul Somohardjo met zijn Pertjajah Luhur hebben zich vaker kritisch uitgelaten over de samenwerking binnen de coalitie. De NPS waar Venetiaan voorzitter van is, zal niet in dat koor meezingen, hoe zwaar de druk ook mag worden. “Onze partij is een organisatie waar men constant in alle ernst de ontwikkeling van Suriname vooropstelt via de politiek en serieuze participatie in het bestuur”, aldus Venetiaan.


33 REACTIES

 1. “Onze partij is een organisatie waar men constant in alle ernst de ontwikkeling van Suriname vooropstelt via de politiek en serieuze participatie in het bestuur”, aldus Venetiaan.
  Hahahaha…wel vooropstellen maar niets doen.
  En daar maakt Somo handig gebruik van want binnen de NPS is het veel geschreuw en weinig wol.Ik zou zeggen: Vene trek eerst je pyama uit voordat je op het podium onzin kom verkondigen….Want je slaapt!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Ik denk niet dat Somo of Brunsi erop uit zijn om de regering ten val te brengen. Het gevaar zit hem nu meer in arrogantie van de grotere partijen in de coalitie (NPS, VHP en BEP) ten opzichte van de kleinere partners zoals Pertjaja Luhur, ABOP en Seeka.
  Daarnaast is er de laatste tijd duidelijk een stroming in de NPS die streeft naar de ultieme vorm van “clean government” zij vinden dat Somo en Brunsi daar niet in thuis horen en proberen Vene op te stoken om hun lijn te volgen.
  Vene zal dus vooral zijn eigen partij in toom moeten houden en hoeft zich echt niet druk te maken over de “schijnvriendschappen” van anderen. Want als NPS en BEP doorgaan met Brunsi en Somo in hun hemd te zetten door allerlei lastercampgagnes, kan het moment wel eens komen dat zij er inderdaad de stekker uit trekken… al is het om geheel andere redenen dan Vene hier beweert. En dan is het land weer terug naar af en krijgen we misschien weer een regering Wijdenbosch, met vrij spel voor de drugshandel en een gierende geldontwaarding.
  En wie zit daar op te wachten?


  Maak melding

 3. als eenmaal de grootse moordenaar achter slot is gstopt door vene zullen de kleinere criminelem makkelijker op te ruimen zijn

  ze zijn voorlopig nodig als bait om de grote landverrader bouta, die andere surinamers heeft vermoord, opgeruimd te krijgen


  Maak melding

 4. Venetiaan is de constante factor in de Surinaamse politiek.
  Zonder deze man was Suriname nog meer verworden tot een prive bedrijf van Bouta en clan.

  Venetiaan heeft Bouterse vanaf zijn (Venetiaan)eerste optreden als president de macht van Bouta gemuilkorft.

  Venetiaan is de enige in de Surinaamse politiek die Bouta met politieke middelen richting vervolging heeft gedirigeerd.

  Bouta zou wel s’mans bloed willen drinken maar dat kan hij niet.

  Bouta heeft op allerlei manieren geprobeerd Venetiaan te compromitteren maar Venetiaan loopt niet in zijn val.

  Herrenberg de spreekbuis van de baas zei onlangs dat hij hoopt dat Venetiaan alsnog het proces stopt. Indirect geeft hij de macht van Venetiaan toe.

  Venetiaan heeft laten zien dat er wel degelijk integere en vaderlandslievende Surinamers zijn hij is een grote voorbeeld figuur en niet de grootste boef-moordenaar Bouta.

  Venetiaan is nooit door butenlandse inlichtingendiensten getipt als drugsbaron, hij kan overal naar toe.


  Maak melding

 5. vene mag dan wel niet schitteren op elk beleisterrein, hij leert surinamers wel om hun eigen misstanden op te ruimen, door met het grootste zelfreiningsproject, de veroordeling van moordenaars van surimers, surinamers weer hoop op een rechtstaat te geven

  met al zijn fouten heeft vene nog geen enkele surinamer eigenhandig en zonder proces vermoord


  Maak melding

 6. nr.7. Afro is gek zijn naam is behoorlijk storend voor het zwart zijn…doe mij een lol…. change the name…gek…ik als afro Su. kan niet achter domme honden lopen.


  Maak melding

 7. Vtje is geen slimme man…waar brengt hij de NPS naar toe….Hij heeft Jopie.P uitgeschakeld…om nu met zijn hele leven de NPS naar zijn graf mee te nemen.

  Tik joe ai loekoe tamara joe latie.

  Afro Su. Ka.(ding sa poepe of zwerf moro traga).


  Maak melding

 8. Vene zou wel gek zijn om op te stappen met zijn 8 zetels in het parlement.
  Bij de volgende verkiezing haalt hij nog geen 4, dus… Laatste rit voor Ba Ve.


  Maak melding

 9. reaktie # 10, het klopt dat de NPS zich zelf aan het vernietigen is. Alleen weten ze dit zelf nog niet want men leeft nog te veel in het verleden (in de glorie tijd) van de NPS en vergeet dat het nu andere tijden zijn.

  Ik denk dat de achterban van de NPS op dit moment voor 80 a 90% uit 50 plussers bestaat, en zou graag willen weten hoe groot deze groep in cijfers is. De aanwas van nieuwe c.q. jonge leden binnen deze partij is bijna 0 (zero), dus heeft deze partij (wanneer die 50 plussers zijn uitgestorven)geen toekomst.

  Ik heb begrepen dat Vene een wiskundige is, maar snap dan niet dat hij eea niet inziet en wat modellen (op z’n bestuurswijze) los laat om te zien dat er geen toekomst meer is voor de NPS.
  Of misschien weet hij dit al, maar is hij bezig met z’n ‘dode mans rit’.


  Maak melding

 10. MENSEN jullie maken een fout toen girjasingh voormalig minister van justitie en politie bouterse wilde laten oppakken was venetiaan die hem heeft tegen gewerkt en het is niet venetiaan maar MENEER JAGERNATH LACHMON die de nabestaanden van de december moorden heeft overhaald om een rechtzaak van te maken en niemand staat hun bij behalve MENEER SANTHOKI jullie moeten echt goed de ontwikkelingen volgen en persberichten venetiaan die maakt zijn mond niet open om aan het volk te zeggen van wees gerust integendeel is hij aan het opsteken van partijen tegen over elkaar


  Maak melding

 11. Ik ben persoonlijk ontzettend tevreden met Ba Ve, omdat hij integer, eerlijk, bekwaam en doelbewust Suriname bestuurt richting welvaart en welzijn. Enkelen zullen het niet toegeven, maar het is buiten kijk dat Vene steeds weer voor economische en politieke stabiliteit heeft gezorgd. Het is geen toeval dat buitenlandse investeerders weer interesse hebben in mijn land. Natuurlijk is alles niet koek en ei en zijn we er nog lang niet. Maar laten we eerlijk zijn een combi Bosje/Bouta heeft Suriname eerder wel meegemaakt en wat was het resultaat? We should never forget?


  Maak melding

 12. no 7 en je partij nps,de crimminaliteit dat daagelijks erger wordt in SU.zijn de zegeningen van vene A pina zijn ook de zegeningen,hoe kan hij zijn pyama uittrekken
  dat zijn ook een van zijn zegeningen,brunsi,seeka amofo njan money
  zijn ook een van zijn zegeningen.
  hij wil nog zitten hij is de handlanger van ned.om Bouta in de gevangenis te krijgen,dat zijn ook een van de zegeningen.

  Akuba


  Maak melding

 13. “De regering is door het volk neergezet en we zitten aan tot 2010.”

  En dat roept iemand die met zijn partij slechts 8 zetels heeft behaald, waarvan er zoals Parbo zei, hooguit 4 overblijft straks. Volgens mij moet de juiste interpretatie van de verkiezingsuitslag er 1 zijn waarbij de grootste partij, formatie-besprekingen zou moeten voeren en er op basis van partijprogramma een regeerakkoord moet ontstaan.

  Venetiaan maakt een regeerakkoord zonder af te stemmen waar hij nu precies akkoord over is gegaan met zijn coalitiegenoten. Een MOP die gewoon gekopieerd is van de vorige rit… en dan nog beweren dat de regering er door het volk is neergezet???

  Ik lees mensen schrijven dat onder Wijdenbosch de drugscriminaliteit welig zou tieren… volgens mij was er juist een sterke politionele macht in Suriname, zowel binnen als in buitenland (lees verjagen olieboorschip Guyana/Canada). De VVV kan samen met de NDP de criminaliteitsvraagstuk oplossen.

  Maar menigeen ziet in de NDP een boevenbende… ik zie in de NDP een verzetsorga…


  Maak melding

 14. Dat vene suriname bestuurt in een glorie tijd heeft temaken met de globale huidige economische situatie. kijk maar naar Ghana ook zij pikken een graantje mee. Maar dat de NPS aan het uitsterven is, is te wijten aan Vene. Vene weet toch dat als je je met criminelen en corruptie besmette mensen omgeeft je ooit het slachtoffer gaat worden. Wel nu de tijd is nabij dat hij aan den lijve gaat ondervinden met wat voor boevenbende hij suriname heeft opgezadeld .
  Hopenlijk zal de schade voor land en volk meevallen. De vraag aan Ronald is daarom waarom hou je de eer niet aan jezelf en treedt terug zodat de jeugs en andere inregere mensen het roer kunnen overnemen.


  Maak melding

 15. # 14 ik vraag me af welke economische stabiliteit er in Suriname heerst. Politiek gaat het ook al niet best want de coalitie partijen liggen constant overhoop met elkaar.
  Elke partij dient z’n/haar eigen etnische achterban.
  Over buitenlandse investeerders gesproken ?? Check zelf maar welke buitenlandse firma’s interesse hebben voor Suriname als 17e rijkste land van de wereld. Allemaal hit and run figuren.
  Eigenlijk zouden de investeerders in de rij moeten staan om een graantje mee te kunnen pikken van jou ‘economische & politieke stabiliteit’, maar niets is minder waar.
  En jou ‘Ba Ve’ is waarschijnlijk hersendood of heeft hij geen normale maar een paardenbril op, want dat hij nog niet in ziet dat hij z’n langste tijd heeft gehad vind ik schandalig.


  Maak melding

 16. het word weer tijd voor een hindostaanse (of javaanse) leiding.. op een of andere manier gaat het economisch toch een stuk beter met suriname dan waneer wij creolen aan de macht zijn.
  Mischien kunnen wij daar wel wat van leren.


  Maak melding

 17. AAn de ene kant heeft hij gelijk, want het volk su. heeft hem weer voor de 2de maal daar geplaatst.Toen het volk de kans kreeg om voor hun te regeren hebben ze Vene weer gekozen, dus volk van sur. zeurt niet…..Of het land niet goed gaat moet het volk zelf wat aan doen om de regering naar huis te sturen.Niet alleen maar thuis blijven en alleen maar zitten klagen en zeuren.


  Maak melding

 18. Die vene heeft niet eens in de gaten,dat zijn buitenverblijf in bersaba is verkocht ..

  Hij zal natuurlijk gek zijn om aftetreden,waar vind je in surbo zo’n baam met alle privileesjes..dag en nacht beschermd tot de dood je scheidt..een salaris van hier tot daar.
  Wat buitenlandse investeerders berteft,

  ‘Natuurlijk zullen ze komen,probeer jij maar in canada/amerika/holland grondstoffen te delven en gratis meetenemen,terwijl in surbo alles gratis is te krijgen..

  We leven toch deels in afrika waar de leiders lijden ..


  Maak melding

 19. vine mag nu weg gaan hij diet niets voorons hij dent aleen om baas op te sluiten maar hij moet op passen ik kom vine zelf opruimen atang so


  Maak melding

 20. hallo mijn vine ,hoe kan je samen met ronnie regeren want hij is ook een moorde naar hij heef zoveel mensen vermoorden , misschien kom jij nu aan de beurt ik hoop het hook doeiiiiiiiiiiiiiiiii switir


  Maak melding

 21. Akuba of hoe je heet,

  Deze criminaliteit heeft Bouta en consorten in Suriname geintroduceerd. Wat je zaait maai je veel later.
  Ik maak mij zorgen over Suriname, want de zogenaamde jeugd is een verloren generatie.

  De jeugd van nu kan niet nadenken anders had die allang door dat Bouta alleen om zijn hakje zorgt maakt en niet om Suriname.

  Het interesseert de man niet hoe het morgen met Suriname zal gaan als hij maar uit handen van justitie blijft dat is zijn zorgen.
  Dank zij Venetiaan en zijn regering begint Suriname weer aantrekkelijk te worden voor buitenlanders en zelfs voor investeerders.

  Suriname komt niet vaak meer zeer negatief in het nieuws, de verdiensten van regering Venetiaan.


  Maak melding

 22. Nr 15. Akuba men moet in Su. nog veel leren men kan daar nog steeds niet begrijpen.
  Dat wij als Suri’s, alles zelf moeten oplossen, het liefst met de weinige middelen, dat wij hebben.
  Men moet ons niet financieren om dommigheden uit te halen die nog lang blijven hangen als een vloek.

  Maar nee velen van ons kunnen niet zien dat zij gemanipuleerd worden en dat is jammer.


  Maak melding

 23. Wat ik wil horen is wanneer komen alle Surinamers in binnen- en buitenland bijeen en kom a.u.b. niet zeuren over nationaliteit,
  om het ziek kind Suriname met all hands on deck vlot te trekken.

  Als de pro’s het land met 1100-megha ton naar het oosten trekken en de contra’s precies de tegengestelde richting, blijft het land precies op een punt staan.

  Waarom niet grootscheeps communiceren met elkaar om uit de rotsooi te geraken.

  Later kunnen we naar het model van Holland nog altijd het kaf van koren scheiden.

  Ervan uitgaande dat niemand goed is, ook niet één! Wij hebben allen, hoe gering ook boter op ’t hoofd.


  Maak melding

 24. eindelijk een beetje duidelijkheid.
  Somo moet weten dat Vene het parlement kan ontbinden.
  En als er in landsbelang even zonder parlement regeert moet worden kan dat ook.
  Als ik somo en ronny was zou ik even oppassen.
  Die kan ook plotseling de bak in.

  barca


  Maak melding

 25. ik neem je niet kwalijk afro jij hoort bij die owru shu,s,papa tjauwtje had gelijk voor jou op te komen en te roepen baas,baas,ashu e kwins den mars,Afro ie sa njan welvaart.

  jij bent ook een van die zegeningen van vene
  domme massa,je leider kijkt nieteens om naar jongeren lastan den granwan,dankzij de NDP hebben jullie wat kunnen leren en kunnen overnemem of te laten onstaan zoals jeugdparlement,wan sa un saby bigi,boto-bigi boto het zit jullie dwars dat de jongeren aanhang groot is in de NDP buiten dien vind ik dat niemand gemanupileert wordt blijf in je pyjama hersenloze schaap

  Akuba


  Maak melding

 26. nr 26..Afro… doe mij een lol aub zoek een andere naam..ben jij ook zo hardhorend als Vtje.

  Come up neem een andere naam, dan mag je de stomste reacties plaatsen..dit omdat jij vol zit met idiotisme…nogmaals… aub.

  Geen Afro meer…. voorbaat dank !!!!


  Maak melding

 27. A stoeroe kong kies tara… daarom draagt hij zulke afrikaanse kleding…Hij wilt back to the roots! Zijn grote voobeeld is Mugabe!
  Waar zijn de tarantula´s


  Maak melding

 28. Deze bajonet regering moet zo snel mogelijk plaats maken voor serieuze politici.
  Venetiaan moet als eerste oprotten want van besturen heeft hij geen kaas gegeten dit komt omdat hij uit een binnenland komt.
  De berovingen en verkrachtingen en moorden in suriname door bosnegers wordt door venetiaan met de mantel der vertrouw op eigen kunnen bedekt. Als minister president moet hij op televisie de dieren in het binnenland aanspreken dat ze een geciviliseerd bestaan moeten leiden. Voor erfelijke defecte genen van afrika moeten ze zich laten behandelen bij de afdeling DNA diagnostiek in het AZP.
  In afrikaanse landen lopen vrouwen met vaginale klemmen om het hoge percentage verkrachtingen terug te dringen.
  De oorzaak hiervan is zuiver een genetisch defecte gen dus bosnegers laat jezelf snel behandelen en kom aub terug in een beschaafde wereld en geniet van het leven er is plaats voor iedereen. En bouw iets op waar je trots op kunt zijn. Bouw niet op andermans bloed, zweet en tranen, maar ga echt keihard zwoegen en probeer dag en nacht te werken. Als je dan de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt en je kijk terug op datgene wat je hebt opgbouwd wees dan heel erg trots en bovenal dat je alles op eigen kracht hebt opgebouwd. Dan zul je zien hoe mooi dit fragiele leven is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.