Groei KLM Suriname laatste jaren sneller gegaan

11

PARAMARIBO, 8 apr – De dienstverlening van de KLM in Suriname heeft de laatste jaren een versnelde ontwikkeling doorgemaakt. Dit zegt de vertrekkende country manager Coen Asjes. Sinds zijn stationering drie jaar geleden is vooral de inzet van elektronische mogelijkheden toegenomen.

Zo kunnen klanten sinds kort bij elk reisbureau elektronisch een ticket kopen. Ook kan via het internet worden geboekt en betaald door middel van een credit card of de pas geïntroduceerde betalingsoptie van een lokale bank. De mogelijkheid bestaat ook om al dertig uur vóór vertrek van huis uit elektronisch in te checken, het stoelnummer te reserveren en de boarding pass thuis uit te printen.

Op de luchthaven hoeft dan alleen de bagage afgegeven te worden, nog voor de paspoort- en veiligheidscontrole. Op de Johan Adolf Pengel Luchthaven zijn ook twee mobiele kiosken geïnstalleerd voor het inchecken, waardoor lange wachtrijen gemeden kunnen worden. “We are a people-driven company”, zegt Asjes die in Libië wordt gestationeerd. Zijn opvolger is Max Smits.

11 REACTIES

 1. Ik ben blij dat je vertrekt Coen, want je zakken zijn al gevuld en nu vetrek je naar Libie.
  Hoe durf je te zeggen dat het goed gaat met de KLM in suriname!
  Tickets zijn duur , stewardessen hebben lak aan je en de service klote en de lange rijen op zanderij worden alsmaar langer en niet te vergeten de vertragingen! Inderdaad KLM is rijker geworden dankzij de surinamers , is dat het wat je misschien bedoeld.
  A tang so


  Maak melding

 2. Meneer Coen,

  Donder toch op met je NL bedrijfs shit!Jullie kunnen van alles en nog wat gaan installeren aan moderne technieken,maar dat maakt de ticket prijzen niet goedkoper!Dus gauw wegwezen van die post!


  Maak melding

 3. Vooral op de route Paramaribo-Amsterdam is het zweef teki.

  Kan iemand mij vertellen waarom het goedkoper vliegen is van Amsterdam naar Jakarta of Rio de Janeiro?

  Waarmee hebben die haast moordende tarieven van doen? Denk maar aan de have nots die om dringende familie redenen in Paramaribo of Amsterdam moeten zijn.
  Staan we er wel bij stil welke hartverscheurende taferelen zich voordoen omdat het kapitaal er simpelweg niet is om af te reizen.


  Maak melding

 4. Surinamers hebben decennia lang al de groei van KLM, bevorderd. Het is en was niet voor niets een van de duurste tickets op deze wereld. Als je naar Amerika moest vliegen betaalde je maar 1/3 van deze prijs de afstand is hetzelfde. De service was veel luxer en de vliegtuigen nieuwer. Wij werden in oude wrakken gevlogen. Dit dankzij politici die een monopoly kontrakt hadden gesloten met de KLM, tegelijkertijd verkochten ze ook het volk.


  Maak melding

 5. langere rijen, moet je gewoon electronisch inchecken, dan duurt het nog maar 10 minuten. Ik kan het weten , vorig jaar oktober dat gedaan, ging fantastisch. Ik ga nooit meer met SLM, sinds op de startbaan problemen met een motor krijgen.


  Maak melding

 6. Pinto,

  het antwoord op je vraag is heel simpel.
  Omdat de vraag naar Su heel groot is en het aanbod is gewoon weinig.

  Kijk hoeveel luchtvaartmaatschappijen er op Rio of op Jakarta vliegen en vergelijk dat eens met Paramaribo.

  Dat heeft overigens helemaal niets met de SLM te maken, maar met de Surinaamse regering.

  CP, k heb ook heeel vaak problemen met de KLM gehad, zo vlogen we een keer naar Paramaribo en moest de kist na 4 uur omkeren, omdat er een motor was uitgevallen, en om veiligheidsredenen moesten we weer richting Schiphol (daar hoor je niets over, omdat het de KLM is).

  Geloof me, ik vlieg veel en elke maatschappij heeft wel van dit soort problemen, het is niet alleen de SLM.


  Maak melding

 7. mensen waarom zo duur,omdat klm en slm een overeenkomst hebben gesloten dat er geen ander vliegmaatschappij vanuit schiphol naar zanderij mag en van zanderij naar schiphol jullie moeten gewoon niet vliegen of pak een ander route dan zie je hoe de tarieven omlaag gaan


  Maak melding

 8. Beste mensen,
  Wij moeten voor met zijn allen een seisoen niet naar Suri vliegen, uitgezonderd de mensen die wanwege ziekte of sterfte daar moeten zijn, dan zou ik graag willen zien hoe de KLM en SLM erop zouden reageren en/of de ticketprijzen niet omlaag kunnen. Wij moeten deze maatschappijen hetzij voor een keer massaal boykotten en we zullen het weten.


  Maak melding

 9. Ok Coen har a ka dang je zakken heb je al flink gevuld en nu ga je de mannen in Libie een lesje willen voorlezen.

  Wat heb je voor de Surinamers in het land al die tijd betekent?? Juist,GEEN MOER!!!

  Inderdaad de Surinamers hebben er voor een grote deel gezorgd voor wat de KLM vandaag de dag is wat het is.

  De Surinamers betalen de duurste tickets en die route van en naar Suriname is de drukste met zo een grote vliegtuig.

  Het is niet naar Spanje vliegen 5x op een dag met een vliegtuig waar 100 man in gaat.

  Nee, 400 zoveel man bijna dagelijks jarenlang de duurste tickets.Reken uit noh!!!

  Voor 500 euro ga je naar Brazilie in een ka 5 sterren hotel met jang en dringie gratis.

  Na Su betaal je een paar 100 meer van vliegveld tot vliegveld.

  Ik wil best 1000 euro betalen aan de KLM naar Su maar dan wil ik ook 4 weken Torarica erbij inc eten en drinken of andersom naar NL met Hilton ofzo want daar zit die verschil in.

  Nu hebben ze hun familielid de Martinair erbij,ze gaan de SLM kapot maken want ze gaan hun prijzen verlagen,de SLM moet mee doen dus ze gaan lager,zo gaat het verder totdat de SLM niet meer mee kan doen en niet meer bestaat dan,dan gaan de prijzen van KLM en Martinair omhoog want het is dan wil je gebruik maken van die route dan moet je betalen en anders ga je niet.

  Daarom kondre mangs als je vliegt, vlieg met de SLM,het is Surinaams produkt,het eten is er lekkerder,het is goedkoper,sfeer is beter,service is nog beter en die hele vliegtuig is mooier.

  Laten we samen zorgen dat de SLM groeit zodat de tickets goedkoper kunnen worden.


  Maak melding

 10. Ben het helemaal eens met Bakra.
  Boycotten deze smerige ondergronds politiek.
  Kan Suriname niet in zee gaan met Garuda airlines, Indian airways, Venezuela, Varig , British airways of air France?
  Naar Amerika of Indonesie is stukken goedkoper dan de midatlantische route richting Zanderij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.