‘Surinaamse’ judoka’s niet in finale EK

4

Dex Elmont heeft de finale van de EK judo in Belgrado niet bereikt. De Nederlandse Surinamer (-66 kg) verloor in de halve eindstrijd van Zaza Kedelashvili uit Georgië. Elmont kan nog brons winnen.

Ook Deborah Gravenstijn is bij de EK judo in Belgrado in de laatste ronde van de herkansing uitgeschakeld. Ze verloor van de Oostenrijkse Sabri Filzmoser. Bij winst had Gravenstijn de partij om brons kunnen judoën.


4 REACTIES

  1. Als ze winnen zijn het Nederlanders van Surinaamse afkomstn en als ze verliezen zijn het Surinamers.

    Zo gaat het altijd, de Surinamers in en uit Nederland zal nooit volledig als Nederlander beschouwd worden, niet dat ik het erg vind want waar ik ook ben op de wereld,welke paspoort ik ook zal hebben ik ben en blijf Surinamer.

    Heel Surinamers in Nederland sloven zich zo erg uit in Nederland om als witte man gezien te worden,ze draaien hun tong wreed,ze spreken hun naam op zn Nederlands uit,misschien eten ze elke dag stampot en weet ik veel wat ze nog meer doen terwijl ze altijd gezien zullen worden als die luie bruine Surinamer,die witte mannen zullen met ze lachen maar van binnen wordt ze niks gegund


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.