zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHerstel Nieuwe Haven in Suriname aangevangen

Herstel Nieuwe Haven in Suriname aangevangen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 apr – Het project voor rehabilitatie van de Nieuwe Haven in Paramaribo is formeel aangevangen. De komende twee jaar zal uitvoerder Ballast Nedam moderne havenfaciliteiten moeten neerzetten, zodanig dat aan alle eisen voor veiligheid en dienstverlening moet worden voldaan. In alle opzichten worden een nieuwe opzet voorzien.

De fysieke veranderingen op zich moeten al een hele verandering teweeg brengen. “We gaan een nieuw tijdperk tegemoet”, zei directeur John Defares van Havenbeheer bij de aanvangsplechtigheid. De kade en een deel van het douaneterrein krijgen een makeover. De EU komt in met dertig miljoen euro aan schenkingsmiddelen en Havenbeheer investeert tien miljoen dollar.

Op programma staat ook verlenging van de kade, wat geheel voor rekening is van Havenbeheer. Verwacht wordt dat het geld terugverdiend is in twintig jaar tijd. Dat zal voornamelijk moeten worden gerealiseerd door de verschepingsmaatschappijen. Die zullen in de nieuwe opzet het havenwerk uitvoeren. Havenbeheer neemt meer de rol aan van verhuurder.

opening
Fernandes Express
BODO Party

9 REACTIES
 1. Wederom een zeer positief bericht uit Suriname. Vertrouwen in de Surinaamse economie betekent investeren in het land, dus werkgelegenheid, dus economischegroei, dus meer inkomsten voor Su. Er is een nieuwe generatie managers in Suriname opgestaan en deze mannen en vrouwen hebben VISIE. Deze managers snappen het.
  Realiseer je dat het onmogelijk is alle zaken in een keer goed te doen. Benader de zaken met een positieve blik en kijk vooruit( VISIE ) naar de hoopvolle toekomst welke Su te wachten staat. Men gaat immers steeds meer en vaker investeren in Suriname, dat is toch mooi?


  Maak melding
 2. Proficiaat, ballast Nedam

  Weer een project waar we wat aan hebben, in de toekomst heel veel mogelijkheden..alleen de infra ..tja waar we tot nu bodemloze put is waar we van vooraf weer kan beginnen.Het werk kan de overheid niet doen en het uitbesteden word ook niet gecontroleerd door deskundige of instantie..dus bedrijf als batalie en andere…doen maar wat.
  Dollars zijn toch al binnen.!!!!!

  paramaribo


  Maak melding
 3. ze moeten hem bij Nickerie maken.
  dat ligt economisch veel sterker (dichter bij mexico, eilanden,venezuela en usa)
  dat zullen toch de landen zijn met wie suriname in de toekomst zal gaan handelen.


  Maak melding
 4. In nickerie? alsof die 250 km zoveel uitmaakt…en wat voor sterker economie, de bananen en rijstvelden?of de 5000 inwoners? Dont think so..laat ze maar rustig in paramaribo beginnen en dan ook haven aanleggen in nw nickerie en albina en moengo


  Maak melding
 5. He k.goedzo, dat klopt nickerie moet ook een moderne haven krijgen en econmisch gezien is het nodig voor dat rijstdistrict,en ook zo’n boulevaar als scheve met een kleine pier bij de dijk. Ik ben geen nickeriaan, maar ben wel een voorstander van.Echte Suri.


  Maak melding
 6. Jawel, weer positief nieuws vanuit Switie Sranan Kondre. Ik vind het wel jammer voor de negatief denkenden die het niet menen met Suriname’s ontwikkeling. Gelukkig stoort Vene en zijn Regering zich niet veel daaraan en probeert men ondanks alle tegenwerking het land in de juiste richting te stuwen….economische groei….rechts bescherming……democratisch bestuur…en sociale ontwikkeling….zijn de zaken waarop men zich moet blijven concentreren.


  Maak melding
 7. En waarom moest het 14 jaar duren aleer deze haven aangepakt kon worden ? Suriname had dit geld makkelijk kunnen lenen op de kapitaalmarkt om haar ontwikkeling zelf te betalen ? De Suri’s zaten weer te wachten op een gift, schenking, donnatie !
  Reken maar dat de EU deze 30 miljoen niet gratis zal weggeven zoals velen zullen denken, dus zal er zeker nu (Ballast Nedam) en voor de toekomst zeker iets voor Europese mij-en hier tegenover staan.


  Maak melding
 8. een kinderhand is gauw gevuld.
  zeker mooi voor suriname een geheel gerenoveerde haven, op en top van de EU om zoveel miljoenen beschikbaar te stellen. Maarre wie draait op voor het onderhoud?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES