maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandSuriname wil niet meer verrast worden door natuur

Suriname wil niet meer verrast worden door natuur

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 apr – Nu het regenseizoen is aangebroken houdt het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbestrijding, NCCR, de weersontwikkelingen nauwlettend in het oog om zo alert mogelijk in te kunnen spelen bij een ramp. Dit zegt woordvoerder Derrick Beeldsnijder van het ministerie van Defensie. Herhaling van fouten tijdens de wateroverlast vorig jaar moet tegen elke prijs voorkomen worden.

De hulpverlening kwam toen moeizaam opgang, wat nationaal en internationaal veel kritiek heeft geoogst. Er is duidelijk geleerd van die ervaringen en het NCCR onderhoudt nauw contact met het meteorologisch centrum op Zanderij. “We monitoren heel Suriname om te weten of we moeten inspelen of niet en hoe voorbereid je moet zijn”, zegt Beeldsnijder tegenover de Ware Tijd.

De situatie nu wordt aangemerkt als stabiel. Volgens meteoroloog Rouel Oehlers is de regenval van de afgelopen dagen een voorbode van de grote regentijd. De invloed van de intertropische convergentiezone is al duidelijk te merken en verklaart ook de hevige regens van de afgelopen periode. Suriname bevindt zich in gebied dat vaker getroffen wordt door de buitenste spiraalbanden van orkanen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. De natuur slaat terug en zal binnen afzienbare tijd” suriname weer opeisen, omdat er teveel banale parasieten huishouden en de natuur zwaar te lijden heeft van kwiklozingen, houtkap, visafname, bedreiging van de leefgebieden van inheemse volken en bovenal hebzuchtige zoogdieren als de mens…


    Maak melding
  2. Tell me, dan wat gaan we doen dan.

    Holland is al bezig met het jaar 2050. En geloof me, die zullen echt niet onderlopen.
    Wij zijn hier lekker met alkaar bezig en hebben niet eens door dat het land ons ontglipt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES