woensdag, november 29, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijVN-organisaties beter afgestemd op beleid Suriname

VN-organisaties beter afgestemd op beleid Suriname

-

PARAMARIBO, 4 apr – De in Suriname actieve VN-organisaties gaan zich meer toeleggen op overeenstemming van hun activiteiten met het regeringsbeleid. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Met name het sociaal beleid zal beter ondersteund worden. Dit betekent niet dat Suriname zich onafhankelijk opstelt.

Integendeel, er worden voldoende eigen initiatieven ontplooid. De organisaties hebben weliswaar afgesproken dat zoveel mogelijk zal worden ingebracht. Voor de komende jaren is ruim twintig miljoen dollar gereserveerd. “Maar de kwaliteit van het leven in Suriname is niet een aangelegenheid van de VN, eerder van de regering en de samenleving”, zegt Van Ravenswaay.

De ruim veertig miljoen dollar die nodig is voor invulling van de sociale paragraaf zal dan ook zoveel mogelijk zelf bij elkaar worden gebracht. Voor Suriname is van belang de millenium ontwikkelingsdoelen te bereiken, die de VN heeft gesteld. Bij de afstemming met de organisaties is gebleken dat deze doelen keurig overeenkomen met de eigen sociale doelstellingen. Het moet de samenwerking ten goede komen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES