dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse Commissie Mensenrechten wordt bureau

Surinaamse Commissie Mensenrechten wordt bureau

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 apr – De Commissie Juridische Deskundigen Mensenrechten zal vervangen worden door een Bureau Mensenrechten. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Binnen de overheid is al een sollicitatieronde uitgeschreven voor bemensing van de commissie, die adviseert bij nationale en internationale aanklachten tegen de staat.

Het recente aftreden van de commissieleden vanwege de financiële vergoeding, heeft het proces kennelijk versneld. Aanpassing bleek ingewikkeld, omdat sommige leden particulier werken en anderen bij de overheid. “Voor een ambtenaar moet je een andere regeling treffen op basis van de comptabele regels en voor de particulier moet je weer een andere regeling treffen”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

Met elk lid zou dus een aparte regeling getroffen moeten worden, wat niet werkbaar is. Omdat in mei enkele belangrijke mensenrechtenzaken voorgaan, zijn enkele leden bereid gevonden die af te handelen. Bij de VN Mensenrechtencommissie dient onder meer een grondrechtenzaak van de Saramaccaners. Het bureau moet adviezen wat betreft mensenrechten permanent beschikbaar houden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Kan de NDP niet openlijk optreden? Waarom verschuiklt zij zich laf achter ‘oplichting van het volk …door front’of hebben we weer met AIVD-agent Roy de Miranda, alias Kabila, te maken?

    Ramon Dijkman


    Maak melding
  2. Minister Santokhi en Marica zijn ministers die hard werken ten behoeve van het volk .ik heb bewondering voor deze heren , hopelijk nemen de andere ministers het voorbeeld van ze op.Ze weten waarvoor ze geroepen zijn en ze spelen niet.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES