Doorwerking AWBZ-zorg straks ook in Suriname

5

PARAMARIBO, 3 apr – De voorzieningen uit de Nederlandse Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten, AWBZ-zorg zijn over niet al te lange tijd ook beschikbaar voor Nederlandse Surinamers op vakantie in hun geboorteland. In samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid worden de nodige voorbereidingen getroffen door RCR Health Care.

In samenwerking met Agis Zorgverzekeringen zal het eerste zorghotel of senioren residentie in Suriname worden opgezet. De faciliteiten moeten al per eind 2008 beschikbaar zijn. “Hierin wordt een bedrag van 6,2 miljoen euro geïnvesteerd” zegt initiatiefnemer Redjinder Thakoersingh tegenover de Ware Tijd. het hotel is onder meer bedoeld voor personen die verder moeten herstellen na een ziekenhuisopname.

Het hotel krijgt vierenzestig appartementen en veertig dagverzorgingsplaatsen. In het verlengde van het initiatief zal nauw worden samengewerkt tussen ROC Amsterdam en het Albeda College en de Centrale Opleiding voor Verpleegkundige en Aanverwante Beroepen, Covab, in Suriname. Volgens Diane Monnissen van Agis zijn ongeveer tachtigduizend Nederlanders van Surinaamse komaf aangesloten bij deze verzekeringsmaatschappij.


5 REACTIES

 1. een paar weken geleden was de regering toch van plan , dat ned-sur verplicht waren zich eerst te laten verzekeren voordat zij sur in kwamen , want de meeste waren onverzekerd volgens hun , en nu hoeven ze alleen hun zorgverzekering pasje laten zien , en klaar is kees , straks als je last heb van hoofdpijn of buikpijn kan je al voor langere tijd opgenomen worden als je daar op vakantie bent, je bent toch bij agis verzekerd , moeten ze ook de drempelgeld betalen of doet de verzekering dat, money talks


  Maak melding

 2. Aii bajaaa begrijpend lezen is moeilijk no Floortje???
  Dit heeft niets te maken met wat Min.Waterberg wilt.
  Het lijkt me meer een initiatief van Agis,mensen die daar verzekerd zijn komen er goed vanaf,als ze zorg nodig zullen hebben,zie het zorghotel.Aiiii bajaaaaaaa.

  Ik ben verzekerd bij DeltaLloyd,en heb daar een reisverzekering die elk jaar wordt verlengd.Jammer voor je he,NIETS IS GRATIS.

  Maar tja,weer zo een wannabe Ned.(sur)


  Maak melding

 3. Ik vraag mij werkelijk af of ‘mensen’ niet in staat kunnen zijn om positieve initiatieven ook te zien als positief. Waarom altijd cynisme, wrok, agressie.
  Onbegrijpelijk, het is door dit soort mensen dat zelfs positieve prikkels vaak niet eens het levenslicht zien omdat ze bij geboorte al op voorhand worden doodgestoken.
  Be positive, YOU CAN MAKE A CHANGE!!!


  Maak melding

 4. helemaal mee eens peter. ik weet niet wat er mis is met die floortje. als je het mij vraag is zij een van die mislukte surinamers in nederlanf die in het stof liggen koekeloeren, om alles wat positief is en voorbijkomt naar beneden te sleuren. ik vraag me echt af hoe het leven van zo een negativo eruit ziet. suriname verdient beter dan dit soort gasten. wel klagen over de regering maar zelf tot in de kiesgaten negatief zijn. zulke mensen kunnen niets meer van suriname positef zien. floortje jij particia, marion enconsorten horen thuis in de stoel van de psychiater. jullie hebben een groot probleem. en terwijl jullie blijven klagen, groeit suriname. want ook jullie geklaag kan de ontwikkelingen in het land niet tegenhouden. Suriname is van ver gekomen. van een land waarmensen in de rij moesten staan voor suiker met zand erin naar een land dat door de verenginde naties niet meer tot een arm land wordt gerekend. het land bied genoeg mogelijkheden je moet wel hard wilen werken. waarom redden sommigen het daar door hun handen uit de mouwen te steken en anderen niet. omdat ze net zo netagief zijn als miss floortje hier. SARI TORI. Heeft het land geen recht op zijn fouten te maken opweg naar ontwikkeling. omdat jullie hierv in nederland zijn komen zitten en alles met dit land vergelijken seiken jullie zo. vergelijk suriname met landen van gelijke niveau zul je zien dat het land het zo slecht nog niet doet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.