Surinaamse ex-minister mag mensenrechtencase maken

4

PARAMARIBO/WASHINGTON, 2 apr – Ex-minister Errol Alibux van Natuurlijke Hulpbronnen, NH, mag de vermeende schending van zijn mensenrechten voorbrengen bij de Inter-Amerikaanse Mensenrechtencommissie. Dit meldt de Ware Tijd. Een subcommissie heeft positief beslist over zijn aanvraag van 2003.

De Inter-Amerikaanse Mensenrechtencommissie is nu ontvankelijk om een vordering van Alibux in behandeling te nemen. De zaak zal dan verder inhoudelijk behandeld worden en onder meer zal worden nagegaan of de Staat Suriname veroordeeld moet worden. “Dit geeft weer aan dat we een heel sterke case hebben want anders zou de zaak niet toegelaten worden voor verdere behandeling”, zegt Irvin Kanhai, advocaat van Alibux.

Hij ziet het zelfs al aankomen op een veroordeling van de staat. Alibux vindt dat zijn mensenrechten geschonden zijn omdat hem hoger beroep is onthouden tijdens het strafproces, waarin hij veroordeeld werd tot een jaar gevangenisstraf wegens corruptie.
“Wij gaan een claim indienen als het besluit werkelijk zo is”, zegt Kanhai, die officieel nog niet op de hoogte is van het besluit in Washington.


4 REACTIES

 1. Het leuke van deze zaak is dat Front de zaak gebruikt als bewijs dat ze vermeende corruptie van de regering wijdenbosch hadden aangepakt.Dit is niet waar. Dit delict is gepleegd op 13 juli 2000.
  Dat is na de verkiezing van 25 mei 2000. De regering was lang daarvoor al ten val gebracht onder het mom van corruptie. Er was beloofd de regeerders na de verkiezing op te sluiten. men had genoeg bewijzen om zelfs wijdenbosch op te sluiten. na de verkiezing zou het allemaal gebeuren. na alle onderzoeken naar de vermeende criminele activiteiten van de regering wijdenbosch van 1996 tot mei 2000 bleek er niks aan de hand te zijn anders dan misschien slecht beleid of beleid dat front niet leuk vond. niet leuk vinden bleek dus niet strafbaar te zijn. het front kwam toen op met de zaak gepleegd na 25 mei 2000 en doet tot vandaag alsof dat hun stakingen en onrust verzorgende activiteiten in de periode voor 25 mei 2000 rechtvaardigd.
  Men heeft alibux voor 7 maanden opgesloten en dus vervroegd vrijgelaten, toen bleek dat ze de man zijn rechten hadden geschonden. de president gaf hem zogenaamd gratie.

  Wijdenbosch is in 7 jaar na de verkiezing nimmer aangeklaagd, niemand uit de regering is na mei 2000 opgesloten voor nog maar een van die beschuldigingen van het front en toch waait men al 2 verkiezingen met de bewijsstukken om stemmen te winnen. Het blijft lukken.ze zitten er nu met hun gilds balesar en amofo taferelen en het volk en hooghart kijken van de zijlijn.


  Maak melding

 2. ALIBUX, WAT DEED JIJ VOOR JOUW SLACHTOFFERS?

  Errol Alibux spaart kosten nog moeite zijn mensenrechten bij de OAS te bevechten. Het recht zij hem gegund. Maar mogen we aan deze ex-premier van de regering van de decembermoorden en verdachte van de decembermoorden vragen wat hij heeft gedan voor zijn/de slachtoffers van de mensenrechtenschendingen door met militaire bewind, waar hij deel van uitmaakte? Dat waren nogal eens andere soorten mensenrechtenschendingen: foltering, massamoord…Het is tegenwoordig in de mode in Suriname: de grootste mensenrechtenschenders brullen om het hardst om hun mensenrechten, nu het om hun eigen persoon gaat. Wat een hypocrieten.

  Reinier Godvreugd


  Maak melding

 3. Ach , alibux werd pas in 83 premier, daarvoor was hij minister.mr reinier god vreugd.
  Gilds werd in 84 minister en in 87 weer. toch vraag je niet aan gilds wat hij voor de slachtoffers heeft gedaan. slachtoffers die tevens zelfs ook nog onderdeel waren van de aanhang van de revolutie.sommige waren zelfs naast alibux ook nog minister en dus zijn collegas. Maar daarover scheld je niet.


  Maak melding

 4. Ik onthoud mij van commentaar.
  Deze mensen(lees E.A)zijn het niet waard.
  “Een groot mens is hij,die zijn kinderhart nimmer verliest”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.