woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijLeeuwendeel Surinaamse bevolking in watersnoodzone

Leeuwendeel Surinaamse bevolking in watersnoodzone

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/LONDEN, 2 apr – Het grootste deel van de Surinaamse bevolking, ruim vijfenzeventig procent, woont in de toekomstige watersnoodzone. Dit meldt het in Londen gevestigde Internationaal Instituut voor Milieu & Ontwikkeling. De dreiging van de stijgende zeespiegel hangt dit deel boven het hoofd, vanwege de concentratie in Paramaribo.

De hoofdstad bergt meer dan de helft van de bevolking en is direct vatbaar voor de gevolgen van de zeespiegelstijging. De woongebieden bevinden zich op minimaal tien meter afstand van het zeeniveau, concludeert het instituut. Suriname zit in de top tien van landen die het meest bedreigd worden door watersnood. In dit gezelschap bevindt zich ook Nederland, waar ook hetzelfde percentage bedreigd wordt.

In de Caribische regio worden ook buurland Guyana en de Bahamas ernstig bedreigd. Volgens het instituut is het hoogtijd voor een drastische beleidsombuiging in de bedreigde landen. De bevolking moet aangemoedigd worden om meer landinwaarts te gaan wonen. Het Nationaal Instituut voor Milieu & Ontwikkeling in Suriname, Nimos, heeft eerder gewaarschuwd dat de onderdompeling zich al binnen enkele decennia kan voltrekken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Mee eens. Maar wat doen ze daar, niks! Alleen maar feesten en de boel in de uitverkoop gooien. Groot doen en bedelen en geen bal doen voor je eigen Sranangmang. In het binnen land stikt het van die grote stenen. Een ander land zou een deel van die stenen langs de kust slepen en zo een hoge dijk van maken. Hoe vaak zitten Commewijne, Saramacca en Weg naar zee onder water. Als we niet oppassen zit straks Paramaribo ook onder water. Zoute water dood de meeste planten ook. Straks is het te laat. Samenwerken moet je onder je eigen Sranangmang. Waar blijven de paspoorten van alle Sranangmang die in het buitenland wonen, of zijn het ook buitenlanders.


  Maak melding
 2. ja bhaai dewanand, ik was vandaag vrij hoor, ik zat te wachten en keek naar de zee, maare wat jammer dat het water niet steeg, ik zie graag het parlement weg stromen en de haaien rond zwemmen tussen de zetels op zoek naar parlementariers, jammer…. volgende keer beter…


  Maak melding
 3. Op school in Suriname heb ik geleerd dat de ‘Zanderij serie’ ooit eens de kuststrook was van Suriname. Hierna heeft de zee zich (vermoedellijk) terug-getrokken en is ons huidig leefgebied aan de kust ontstaan.
  Maar !!! zoals we allen weten geldt nog steeds (zoals):de Here heeft gegeven, de Here heeft genomen’, ook:’de zee geeft en de zee neemt’.
  Het is als een open deur intrappen wanneer men zegt dat een groot deel van de Suri’s (die voornamelijk aan de kust wonen en leven)
  in de gevaarzone leven.


  Maak melding
 4. Met dit in het verschiet is er geen ontkomen aan om versneld te gaan werken aan daadwerkelijke natievorming.
  Wij zullen aangewezen zijn op steeds kleinere bewoonbare landoppervlakken.

  Het wordt daadwerkelijk pompen of verzuipen.


  Maak melding
 5. hopelijk dat er gauw wat eraan gedaan wordt
  ik schaam me voor dat Heiligenweg en de Zwaartenhovenbrugstraat niet eens 3o meter van de surinamerivier door een regenbui onder water komen te staan ik praat niet over commewijne land verliest surinaamse overheid wordt wakker er zijn genoeg gesteente in ons binnenland


  Maak melding
 6. Binnen enkele decennias is de wereld ook niet meer bewoonbaar. Het magnetisch veld van de aarde is nu reeds naar de verkeerde kant aan het verplaatsen en opbreken.Dit betekend dat de aarde steeds verder word bloodgesteld aan stralingen van ondermeer de zon.

  De mens is zo stom geweest de aarde te misbruiken in plaats van gebruiken


  Maak melding
 7. De marrons die wat hoger gelegen zitten zullen straks degene zijn die het hardst lachen.

  Het zal een enorme karwei en begroting zijn om dijken aan te leggen, terug trekken naar wat hoger gelegen gebieden is economisch ook een ramp. Denk maar aan de investeringen die gedaan zijn.

  Maar als alle Surinamers een handje bij willen dragen zowel de overzeese als de binnenlandse dan moet deze Surinaamse Deltaplan wel lukken, feit is dat de overzeese Surinamers altijd dwarsgezeten worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES