Surinaamse kandidaat-minister trekt zich terug

12

PARAMARIBO, 30 mrt – Adolfina Cairo heeft besloten haar kandidatuur voor het ministerschap op Transport Communicatie & Toerisme, TCT, in te trekken. Aanleiding is het besluit van de politieke partij BEP om geen ondersteuning te verlenen aan de voordracht van haar partij Abop.

Abop en BEP behoren tot A Combinatie die met vijf parlementszetels deel uitmaakt van de coalitie. BEP vindt de wijze waarop Abop Cairo heeft voorgedragen incorrect. Er zou geen afstemming hebben plaatsgevonden. “Mijn besluit om mij niet langer beschikbaar te stellen, betekent dat ik mij ten volle zal inzetten voor ondersteuning van het regeringsbeleid en de rol van A Commibinatie daarin”, zei Cairo in het actualiteitenprogramma Suriname Vandaag.

Volgens BEP moet een nieuwe kandidaat worden aangewezen volgens afgesproken procedures. Onder meer zal een toetsing plaatsvinden aan de hand van een profielbeschrijving. Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk vindt het incorrect dat nu om een toetsing gevraagd wordt, omdat A Combinatie zijn ministers heeft voorgedragen zonder ooit een profielbeschrijving te hebben toegepast.


12 REACTIES

 1. Goed zo je hebt laten zien dat je principe hebt andere keer goed overwegen, voordat je wat gaan doen. Brunswijk je hebt je al verrijkt onder de mom van guerilla leider terwijl je srijdmakkers nu moeten roven baad je nu in weelde in plaats om naar macht te streven zal t beter zijn om naar begeleiding en werkgelegenheid voor hun te zoeken vraag je eigen af waarom zitten de meeste in de bak


  Maak melding

 2. Het verbaasd mij ieder keer dat een rebellenleider in de politiek zit en dat terwijl bouta meer zetels heeft.

  Over Ronnie wordt niets gesproken alsof hij een echte vaderlands burger is.

  EL VENE laat zien dat wie snesie speelt in zijn partij terecht komt.


  Maak melding

 3. Redactie doe je werk alsjeblieft een beetje goed. De reacties van Pasensa, Tafano en Adop zijn, respectivelijk, beledigend/racistisch en hebben geen betrekking op het betreffende nieuwbericht.


  Maak melding

 4. Reactie terugtrekking Mevr.A.Cairo,

  Ik denk dat mevr.Cairo verstandig heeft gehandeld met haar terugtrekking als kandidaat minister. Haar opleiding en ervaring zijn niet voldoende om die post te bekleden. Haar voorgangster was ook onvoldoende gekwalificeerd, omdat zij te weing bestuurs ervaring heeft. Mevr.Cairo zou in een moelijke positie terecht komen haar handelen zou met argus ogen worden bekeken en nog erger de mofokorantie zou haar onmogelijk makelijk om haar funktie uit te voeren. Ik ben benieuwd wie de volgende slachtoffer wordt. Ronnie of Leo Brunswijk?
  Alles is mogelijk.


  Maak melding

 5. Geachte redactie,

  Blij te zien hoe een kleine partij als de BEP infeite een voorbeeldfunctie aan het vervullen is binnen die oude orde.

  Ir. George Hindorie had wat dat betreft reeds een voorschot op genomen en zelfs zijn politieke carriere hiervoor in de waagschaal gezet, zelfs zijn leven:

  ‘NATIONAAL BELANG BOVEN PARTIJ-POLITIEK BELANG’

  En nu de rest maar volgen, zullen wij maar blijven roepen.

  Ps. Het gaat ogenschijnlijk de goeie kant op met het bewustzijnsproces. Laten wij hopen dat deze trent zich zal blijven voortzetten t.b.v. nationaalbelang.

  Sranan musu wini,

  i si no!?


  Maak melding

 6. Je vraagt je af wat de rol is van el vene.
  Heeft hij nog iets te zeggen in surbo,als het volk zelf moet beslissen..

  Ik wil mij ook kandidaat stellen voor éne ministerschap.
  En als er zoveel protest is,dan trek ik mij lekker weer terug uit het proces vóórdat er koppen gaan rollen..

  Leuk toch…

  En vene begint jij je voor te berijden op de komende verkiezing,dat laat zich niet meer zolang op zich wachten..

  Maar of je terug komt als lijder is nog de vraag..


  Maak melding

 7. Ze heeft de eer aan zichzelf gehouden om terug te treden. Ze voldoet niet aan het profiel om leiding te geven aan een minsiterie. Het is niet belangrijk om een geweldige cv te hebben maar te beschikken over manager kwaliteiten en een goede uitstraling beschikken.


  Maak melding

 8. Het Beste nieuws uit Suriname sind dagen. Ik heb niets tegen die mevrouw, maar als minister moet je een van de zwaarste ministeries aansturen. Je kunt toch niet een HBOer ergens neerzetten die academischie moet aansturen. Die de technoligische ontwikkelingen die wereld wijd in raptempo plaatsvinden moet volgen en begrijpen en ook nog het tourisme waarbij vooruitziende beleid moet worden gemaakt, moet aansturen.
  Ben blij dat mensen zich verzet hebben tegen haar benoeming. Dat zij zo een post in eerste instantie ambieerd. Kun je zien hoe realistisch mensen in het leven staan. Laat ABOP met iemand van gewicht komen. ze willen toch ook gode sier maken.


  Maak melding

 9. Adop,

  Brunswijk heeft geen vooraanstaande intellectuelen standrechterlijk zonder enig vorm van proces laten doodschieten.

  Hij vormt geen enkele bedreiging voor Suriname’s eenheid.

  Dus waarom zou men over hem praten.


  Maak melding

 10. brunswijk moeet gewoon stoppen in DNA en zelf de minister post gaan bekleden.
  we zullen zien wie iets durft te zeggen over de “surinaamse rambo” zoals brunswijk zichzelf noemde in a baka dina torie op skyradio


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.