zondag, december 10, 2023
HomeNieuws uit NederlandSLM vliegt tijdelijk met Pools vliegtuig

SLM vliegt tijdelijk met Pools vliegtuig

-

Does Travel & Cadushi Tours

Vanwege technisch onderhoud aan de enige Boeing 747 in de vloot van Surinam Airways (SLM) vliegt de Surinaamse luchtvaartmaatschappij tijdelijk met een toestel van LOT Polish Airlines (LOT Polskie Linie Lotnicze) tussen Amsterdam en Paramaribo. Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl.

LOT Polish Airlines heeft 4.200 werknemers in dienst en vliegt op 49 bestemmingen in 31 landen. De maatschappij is opgericht op 1 januari 1929 door samenvoeging van alle private luchtvaartmaatschappijen tot een nationale luchtvaartmaatschappij. Haar thuisbasis is de luchthaven in Warshaw.

De 747 van de SLM is vanwege een C-check bij KLM tussen 15 april en 28 april niet beschikbaar. LOT vliegt voor SLM gedurende deze periode met een Boeing 767-300ER. Omdat de stoelcapaciteit van deze Boeing 767 een stuk lager is wordt de vliegfrequentie op de route Amsterdam-Paramaribo tijdelijk opgevoerd van drie naar vier vluchten per week.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

61 REACTIES
 1. Hallo Lezers.

  Ach ja , het einde is inzicht voor de SLM.
  De concurentie is heel goed voor de mensen , hoe meer vliegmaatschappij hoe beter.

  Waarom ik het einde van SLM voorspelt , welke vliegtuig gaan ze eind/volgende jaar aanschaffen , want de extra”s dingen die aan deze vliegtuig moet uitgevoerd worden kost meer dan de gehele opbrengst van deze vliegtuig.
  Hoe verder B747-400 , 777-200/300 , MAAR GAAT DIT BETALEN

  gr THA


  Maak melding

 2. dat bedoel ik nou; bewust zich dom voordoen, terwijl je niet in staat bent een eigen vliegtuig te hebben, de slm 747 is nog steeds eigendom van de klm. en niet van de slm.


  Maak melding

 3. Mensen jere nieuws dja!
  Ik waarschuw jullie :deze maatschappij is niet te vertrouwen.
  Kijk hoe DOM de mesnen van de SLM zijn.
  EEn C-check , man dat kost meer dan een nieuw vliegtuig!
  Trouwens hoeveel winst heeft de SLM gemaakt, kan iemnd mij daar iets over vertellen !
  A tang so


  Maak melding

 4. Ja lieve mensen, de SLM moet een C-check laten uitvoeren want wie weet dat het anders binnenkort fout gaat. Trouwens hoe betrouwbaar is een pools toesten??????????????
  Mogen deze toestellen op de europeesche luchthavens landen ???????????????
  Ik zou er kritisch zijn om met dit soort mtoestellen de atlantische oceaan over te steken.


  Maak melding

 5. De SLM moet die 747 inruilen voor 2 kleinere kisten zodat er altijd met 1 gevlogen kan worden als de andere niet beschikbaar is.Ze moeten ervoor zorgen dat die 2 kisten altijd onderweg zijn, de ene op weg naar Amsterdam en de andere op weg naar Paramaribo.

  De verbruik is minder van een kleinere kist per vlucht,de afhandeling op Schiphol en op Zanderij gaat sneller.
  Zal prettiger voor de reizigers zijn,ze hoeven minder lang te wachten voor het inchecken,bij aankomst zijn ze ook minder tijd kwijt om op hun bagage te wachten want een kleinere vliegtuig heeft minder passagiers en dus ook minder bagage,familie en vrienden hoeven ook niet meer zo lang te wachten dan bij het ophalen en wegbrengen,de weg zal veel rustiger zijn van en naar Zanderij na een vlucht dus kans op minder ongelukken en eerder thuis.

  Op die manier krijg je meer werkgelegenheid omdat je dan met meerdere teams moet werken want je dan meerdere vluchten,meer personeel in de vliegtuigen en meer op de luchthaven.

  Het verdiend zich toch weer terug,want als een vlucht aangenamer wordt dan zullen er ook meer mensen er gebruik van maken.


  Maak melding

 6. Mensen, een C-check wordt bij alle vliegtuigen van klm uitgevoerd. En aangezien die slm kist ook onder de technische onderhoud van klm valt, is het nu aan de beurt om gecheckt te worden. En dat houd in, dat die kist helemaal wordt doorgenomen, waarbij er cruciale onderdelen worden vervangen en vernieuwd. “Dus, houden jullie A.U.B. op, met dat krabbe in een ton mentaliteit”. Opo kondré man, oen opo!!!


  Maak melding

 7. Beste mensen,

  Kan slm niet overgaan tot de scheepvaart.
  Met schepen naar Europa, afrika, azië, amerika enz. De naam kunnen ze dan veranderen in SSM surinaamse scheepvaart maatschappij. Automatische piloot hoeven ze niet meer te betalen.


  Maak melding

 8. We wachten nog op nieuws over het nieuwe businessplan van de SLM. Zijn ze van plan om met dit vliegtuig door te blijven vliegen of toch weer die 747.


  Maak melding

 9. Is die wel te vertrouwen?
  Ik ben wel bang, en ik wil van het jaar zo graag naar Sur. maar liever niet met een ander vliegtuig!!!!
  Kan iemand mij aub vertellen dat ik deze wel kan vertrouwen???


  Maak melding

 10. Surinam Airways, wanneer worden de vluchten op Miami hersteld? De Surinamers in de Verenigde Staten worden al jaren gedupeerd door de super slechte luchtverbinding met Suriname. Ik houd van Suriname, maar ik betaal echt geen $912.00 aan Caribbean-Airlines om vanuit Miami naar Suriname te vliegen. Ik lever geen kritiek op de SLM, maar vraag slechts aandacht voor de service ten gunste van onze landgenoten, touristen, en zakenlui vanuit de Verenigde Staten. Is er een instantie die kan helpen?

  Thanks,
  Eduard Lupson


  Maak melding

 11. Laten we geen morbide grapjes maken hierover en voor de passagiers de hoop uitspreken dat deze maatschappij het heel nauw neemt met de veiligheid.


  Maak melding

 12. Beste Mensen,

  Het nieuws was al rond begin maart bekend gemaakt. Ik stond versteld..

  Wat ben ik blij dat ik niet met ze hoeft te vliegen. Ik wens een ieder succes die zijn leven waagd rond deze periode!!

  Groetjes,

  Vanessa


  Maak melding

 13. Deze zogenaamde C en D inspecties omvatten het virtueel uit elkaar halen van een 747.
  Dit arbeidsintensieve werk is het opsporen van scheurtjes, die het gevolg zijn van metaalmoeheid, dat is de plaag van ALLE vleigtuigen!

  Mensen wees blij dat er zulke checks zijn, dat gebeurd niet alleen bij de SLM, OOK BIJ DE KLM, alleen merk je het daar niet omdat de KLM zoveel vliegtuigen heeft.

  oja, thamoba er komt waarschijnlijk een MD-11 of een airbus A-340

  Altijd als er een bericht over de SLM hier staat, is BIJNA iedereen negatief, maar in de hoogseizoenen zit de 747 van de SLM PROPVOL!!!

  SLM come on!


  Maak melding

 14. waarom zijn wij surinamers altijd zo negatief.
  dit soort dingen gebeuren in de luchtvaart
  ik zou zeggen slm zet hem op,
  er komen betere tijden voor slm en niet te vergeten SURINAME

  ONE LOVE SURINAME


  Maak melding

 15. Zeg ze voor me Orga,Surinamers oftewel DE Allachtonen van Surinaamse afkomst zijn de meeste negativelingen die er bestaan.
  Afkloppen tot nu toe heb ik nergens gehoord of gelezen dat deze Poolse maatschappij niet zou deugen.
  Ipv ,dat ze die maatschappij alle goeds toewensen,zitten ze te smeken dat het fout gaat,erg met zulke lieden.

  Ook ik wens de SLM betere tijden toe,No Matter What,ik blijf vliegen met de SLM.
  En met Gods Wil,zal LOT,Polisch Airlines alle vluchten tot een goed einde brengen,May God Be With You LOT.


  Maak melding

 16. 1).Als de SLM niet goed genoeg was zouden ze niet op Schiphol mogen landen. 2)Het onderhoud wordt door de KLM gedaan. 3)De kist is helemaal van de SLM en betaald. 4). LOT is een maatschappij die in de EU vliegt en met een relatief nieuw toestel naar Suriname zal vliegen. 5) De SLM wordt door derden gehuurd en heeft een goede reputatie.
  Ik wist niet wat ik las. Wanneer houden jullie op om ongefundeerde uitlatingen te doen en gewoon dit soort berichten te accepteren voor wat ze zijn: NIEUWS en niets dan nieuws en informatie? En wanneer gaan jullie meer lezen en mekaar niet napraten als een stel praki-kies?


  Maak melding

 17. Hello people, you people have to understand that these are things to secure your own safety. What if something should go wrong while in the air? Just be happy that they are taking the time and effort for securing the flights.

  Another thing is that i do not understand why the flight are so expensive from Miami to Paramaribo. There has to be more SLM planes available for flight to and from these destinations.

  Ass always, heb geduld en blij zijn dat SLM is verzekering het vliegen voor jullie.


  Maak melding

 18. Hallo Allemaal,

  Ik reageer op sommige berichten dat ik hier heb gelezen. Mensen in elk vliegtuig dat je instapt is er een risico verbonden. Waarom is men steeds zo negatief over de SLM. Ik ben een voorstander van SLM. Reden waarom:
  Punt 1. De service is goed (beter dan KLM) vooral het eten smaakt 10x beter. Punt 2. De crew stelt je op je gemak, het moment dat je in het vliegtuig stapt voel je al door de muziek aan boord dat je naar Su gaat. Ik voel me prettig op een vlucht met de SLM. reden is omdat er een bepaalde purser z’n aankondiging in het Nederlands, Engels en Surinaams doet tijdens de vlucht…ehhh mensen weten jullie hoe prettig dat is dat je boven Suriname vliegt en die purser in kwestie doet z’n verhaal (announcements)plus een korte aardrijkskundeles in onze moederstaal…heerlijk mang!! Toen ik het vorig jaar hoorde kreeg ik kippevel ik dacht yes ik ben trots op me kondremang.Mogen ze wat mij betreft vaker doen.
  En wat LOT Airlines betreft kan ik ook zeggen dat men goed vliegt en goede service verricht. Ik denk en neem aan dat er wel de SLM-crew zal meevliegen de komende periode.
  Dus mensen positief blijven wat de SLM betreft want er wordt al slecht genoeg gesproken over Suriname….UN NO POT’TAKRU MOFO TAP SLM…ze doen het goed!!!

  Groetjes, ODI…TJAW MIN,
  Mauke.


  Maak melding

 19. Ai, altijd geklaag. Men klaagt nu, God forbid, als men die checks niet doen en die kist valt neer, gaat er weer geklaagd worden. Waarom zijn jullie altijd negatief? En die ene persoon heeft gelijk, er word nooit motiverende woorden geuit, altijd negatief. Is het zo dat sommige mensen gewoon geen vooruitgang willen zien?? No pain, no gain.


  Maak melding

 20. @natalia je bent weer bezig
  sabi so ,taki so ! laat mensen in hun waarde ieder zijn mening, LULKOEK.
  Angst mag een ieder hebben dat begrijp jij
  niet.

  Akuba


  Maak melding

 21. @ Akuba, donder op, en wat weet je nou? Sabi so? Ik weet dat ik niet zomaar moet lullen over van alles en zomaar mensen of zaken zwart moet maken zoals jij dat doet. Mensen die bang zijn, gaan met de boot, en donder jij even gauw op, hoor meisje of jongen of whatever? Bovendien hier op de site zijn er twee of meer mensen die hetzelfde zeggen. In Suriname vallen ze mensen persoonlijk aan en twerijl het om belangrijke dingen gaat. Dus nog maals tief op als je niets om topic te zeggen hebt.


  Maak melding

 22. De Poolse nationale airliner LOT is een moderne maatschappij. Dat sommige Surinamers hierover moord en brand schreeuwen, zegt meer over hen dan over deze betrouwbare luchtvaartmaatschappij. De luchtvaart tussen Suriname en Nederland is vaak aanleiding tot veel geklaag. In dit geval is er absoluut geen reden voor: de SLM laat zijn belangrijkste toestel keurig volgens schema inspecteren en onderhouden en zorgt voor een goed en veilig alternatief. Niet zeuren, mensen.


  Maak melding

 23. Raja, niet zo negatief schrijven over LOT!

  SLM is bezig de goede kant op te gaan en laten we maar hopen dat er dit keer goede en verstandige beslissingen worden genomen door de degene die dat moeten doen.

  C-check word idd door KLM uitgevoerd en op alle kisten in de wereld. We mogen blij zijn dat de kist van de SLM in onderhoud is bij de KLM betrouwbaar en veilig!

  SLM kan zowiezo geen 777 of 767 in haar vloot toevoegen omdat SLM geen ETOPS Operatie heeft. ETOPS heb je nodig om over de oceaan te vliegen voor twin enigine kisten.

  Keuze is dan A340 of MD11 (MD11 zou ik zelf niet aanraden aangezien deze ook op termijn worden uitgehaald uit de vloot van de KLM)

  Dus ligt de keuze van de A340 of een jongere 747-400 voor de hand.

  Mar wij benne beniewd wat het word.

  Tang Boeng!


  Maak melding

 24. raja,

  ik zie dat jij niet weet waar je over praat en dus zeker GEEN verstand heb van de luchtvaart.

  LOT is DE luchtvaartmaatschappij van Polen, en heeft een moderne vloot.

  Het probleem met jou is, je zegt dingen die je denkt, niet die je weet.
  dus voordat je weer rare dingen wil gaan zeggen, gebruik je (gezonde) verstand.

  Surinam Airways come on, t komt wel, volgens mij weet men niet dat zo’n check voor hun eigen veiligheid is.
  Nogmaals dit gebeurd dus ook met ALLE vliegtuigen ter wereld, dus ook met die van DE KLM!!!!!!


  Maak melding

 25. Nou mensen als het niet goed zou gaat dan zouden wij klagen.Een goeie beurt is altijd nodig toch(c check).En die vliegtuig is goed,als een vliegtuig niet goed is mag hij niet op schiphol landen.Het is wat ze goedkoop uitkomt van daar die poolse vliegtuig.


  Maak melding

 26. Waarom zijn Surinamers altijd zo negatief over buitenlanders???Komt het omdat ze zelf NOOIT voor vol zijn aangezien hier in Nederland offffff dat ze Nederlanders willen naapen?Ik constateer steeds meer wantrouwen tegenover buitenlanders,maatschappijen,investeerders etc.
  Voorbeeld:1 Nigeriaan wordt pastoor in Suriname
  Chinezen immigreren naar Suriname
  Indonesiers willen investeren.
  Indiers(India) ook investeren.
  Nederlanders,dan heb ik het over de blanken,zetten een goed draaiende call-centre op.
  Enz.enz.enz.,over al deze dingen hebben de Surinaamse Allochtonen heel veel te zeiken,het lijkt er op dat ze niemand wat gunnen zoals de Surinamers,ze krijgen coldfeet dat het in Suriname zal floreren,en dat ze in Nederland zullen blijven terwijl het hier geen melk en honing meer is,a euro eh kier ding.De Surinamers zullen het much better hebben dan hun hier in Nederland,vandaar dat azijn gezeik hier steeds.
  Gelukkig nemen de mensen waarover het gaat geen aanstoot aan het dom gezwetst van ze,excuse me,enkele uitzonderingen daar gelaten.

  Ik blijf mijn land steunen,al ben ik jammer genoeg in Ned., geboren en getogen.
  Elke vooruitgang van Suriname begroet ik met trots,over 2 jaar ga ik zelf terug voorgoed.

  Maar tja, Allochtonen van Surinaamse afkomst,zijn het meest negatief over hun land,geef me maar de Turken,Marokkanen,Antillianen en de Afrikanen,die steunen hun land door dik en dun en daar heb ik diepe respekt voor.Geen wonder dat de Antillianen de Surinamers niet kunnen uitstaan want zeggen ze,de Surinamers doen alsof ze blank zijn of ze willen dat graag,ze hebben geen eigenwaarden en praten de Bakra`s maar na.Als al de artikelen hier lees,kan ik niets anders doen dan ze volkomen gelijk geven,wederom uitzonderingen daar gelaten.

  Mie Kondre Tru,Mie Lobi You.


  Maak melding

 27. laat de staat maar twee nieuwe vliegtuigen kopen in amerika we hebben zoveel natuurlijke hulpbronnen en niet de geld onder onsje verdelen net als de percelen regering doe wat voor de natie het is voor ons belang en niet doen als zeven even ambtenaren prioriteiten stellen en niet iets gaan huren in de oostblok landen ze zijn niet betrouwbaar slechte onderhoud enz ik kan er wel over praten want ik weet veel dus een dringende beroep aan de regering maak je ogen open en gebruik jullie verstand en niet als het te laat is zeg niet later dat ik niet heb gewaarschuwd en nogmaals een dringende verzoek aan jullie en niet roekeloos vliegtuigen huren het gaat de veiligheid boven alles ik hoop dat jullie hier van wat opstoken of anders neem contact op met mij dank u


  Maak melding

 28. Mauke (nr 20)heeft de juiste woorden voor de SLM gebruikt.

  En dat is fijn om te horen want ik vlieg ook het liefst met de SLM om de zelfde redenen die Mauke heeft geschreven en omdat ik trots ben op de SLM ondanks alles wat ze hebben meegemaakt of mee maken.

  Al wordt de ticket van de SLM 200,300 euro duurder dan de KLM,Martinair en anderen dan ga ik nog met de SLM.


  Maak melding

 29. herinneren wij nog de SLM ramp van 07-06-1989? Toen was er ook niets aan de hand. zie de recontructie in het programma REPORTER van maart 1992 over de piloten die men had ingehuurd.het ILS dat niet gebruikt mocht worden vanwege niet uitgevoerde kontrole.
  (Het ILS systeem, een landingsysteem met lijpad en koersaanduiding)Een zicht van niet meer dan 900 meter, wat betekent uitwijken.


  Maak melding

 30. Nr. 20 & nr. 35. ik sluit me aan bij jullie mening over de SLM. Ik vlieg óók het liefst met de SLM. Het service is uitmuntend en dat doet niemand ze na. De mensen die seiken over de betrouwbaarheid en of ticketprijzen in hoog- en laagseizoen boeken het eerst om te gaan vliegen in die seizoenen. Als ik naar Suriname wil gaan reizen, maakt mij de ticketprijs bij de SLM mij niet veel uit. Ik let op de service. Nu zullen jullie denken dat ik niet werk, integendeel. ik ben een hardwerkende persoon in NL.

  Mensen hou dus op met het seiken over de SLM, steun je eigen volk en behoud je eigen materie…of ben je een type van dokhsa, dansie & daroe.. en de rest kan je GEEN moer schelen..?? wat een egoïsme..!!

  groeten,
  Yakuza


  Maak melding

 31. snik,snik, al die zielige mensen die niet naar Suriname konden want ze werden uitgebuit door de SLM!!!!! Schande, schande, ach leuter toch niet zo, als je vind dat je uitgebuit wordt door een aanbieder van een dienst zoek je een ander alternatief. Zie btw op deze site Martinair even duur als SLM/KLM. En check de nieuwsberichten van heden: KLM vliegtuig kwam in problemen vanwege te weinig kerosine en moest een noodlanding maken te Ierland. En als je de SLM ramp erbij haalt verwijs ik naar de ramp op Tenerife waarbij de piloot van de KLM als hoofdschuldige aangewezen is geworden. De SLM ramp is de schuld geweest van gierige mensen en oude piloten, maar is niet uitzonderlijk. Een goede raad als je naar Indonesie gaat neem de trein, want vliegtuigen vallen daar veel vaker uit de lucht. Wat ik met al deze feiten wil zeggen: Stop met dat geleuter allemaal die lullen en zeuren over de SLM en denk eens in je leven positief over Suriname en alles wat men daar probeert te doen. Dingen die goed zijn moet je gewoon ook zeggen.


  Maak melding

 32. bericht voor Lazarus: haal dan gelijk ook de Tenerife ramp van de KLM aan. Dat was pure “pilot error”. En vandaag in de krant: “Angstige KLM-vlucht door kerosinetekort”.
  Tegenwoordig gelden er betere luchtvaartregels en is elke maatschappij die in het Europees luchtruim wil blijven vliegen aan strenge regels gebonden. De SLM heeft zeer capabele piloten en dat mag ook gezegd worden.
  We moeten ten alle tijden onze ‘eigen’ SLM meer gunnen ook al gaat dat ten koste van de rijkere Europese maatschappijen.


  Maak melding

 33. blakatee,

  Niet SLM, heeft de Surinamers jaren uitgebuit, DE SURINAAMSE REGERING heeft de Surinamers jaren uitgebuit.

  1 ding wat de mensen steeds vergeten is dat Surinam Airways een staatsbedrijf is.

  De regering bepaald wat er bij de SLM gebeurd, niet de directie van de SLM!!!!
  De SLM directie zijn gewoon pionnen die door de SU. regering worden bestuurd.

  Ik blijf met MIJN TROTS de SLM vliegen, want als de SLM ooit ophoud te bestaan, dan pas gaan we echt schijten met de tarieven.

  Men zat toch zo op op Martinair te wachten, dezelfde Martinair naait jullie zo hard

  Valentino


  Maak melding

 34. wat er ook gebeurd, ik ga naar me vaderland naar suriname!!
  als je dood moet gaan, ga je gewoon dood, ik hoop altijd het beste voor iedereen!!!
  suriname ons heerlijk land!!!!!!

  bedi


  Maak melding

 35. Brian wie zijn de goed opgeleide piloten dan?
  Zijn deze piloten bosnegers?
  Is venetiaan de piloot en brunswijk de co-pieloot?
  Zijn ze opgeleid in afrika?


  Maak melding

 36. Surinam Airways heeft zeer goed opgeleide piloten, die in hun buitenland worden opgeleid en er zijn zeer strenge eisen voor piloten in opleiding.
  Mensen weten heel vaak niet eens dat er ook KLMérs vliegen in de Surinaamse 747.
  Ik kan het weten

  Echt belachelijk heel wat reacties hier.
  Die 747 van de SLM is toch altijd aangekomen op de bestemming.
  De C-check gebeurd ook met alle ander toestellen ter wereld, ja ja, dus ook die van de KLM en die van LOT.
  LOT is een goede maatschappij, de meeste mensen die hier wat over LOT zitten te klagen kennen de maatschappij niet eens, en die gissen maar naar iets, alleen omdat de SLM een vliegtuig van LOT huurt.
  Ales wat met de SLM te maken heeft is slecht, is niet goed enzzzzz.

  Weet je,,,, ik vlieg altijd 2x per jaar naar Su, en ik heb ALTIJD de pech dat ik naast iemand zit die de SLM zit af te kraken, dan denk ik in me zelf rot dan op uit het toestel.
  Ik weet zeker dat veel mensen die de SLM lopen af te kraken gewoon met de SLM vliegen (maar dat zullen ze NATUURLIJK niet toegeven)
  In de hoogseizoenen zit de kist van de SLM VOLLLLLLLL, hoe dan?????

  SLM alles komt goed!!!!


  Maak melding

 37. mensen ik heb vaak met de SLM gevlogen.heb geen klagen.de piloten vliegen heel goed .ik woon 40jaar in ned.heb vroeger met de KLM gevlogen,maar de beste piloten zijn toch die van de SLM.personeel uitstekend,ik heb niets te klagen.personeel beleefd.wees maar blij met de SLM en dank GOD op je knieen dat wij met onze trots mogen vliegen.ik blijf met de SLM vliegen en mijn zus ook. wij gaan elk jaar weg,met de SLM.


  Maak melding

 38. SLM piloten zijn goed opgeleid helemaal mee eens!

  Piloten van de KLM, SLM kist vliegen niet waar. In het verleden wel maar niet sinds de 747 onder de slm valt.

  Service aanboord van SLM veel beter dan KLM mee eens, SLM personeel is sociaaler. KLM personeel is zakelijk.

  Tang boeng!


  Maak melding

 39. Hallo mensen,

  Wees tevreden dat dat Surinamers hun best doen.

  Suriname heeft tenmiste een vliegtuig.

  Mischien gaan ook Polen op vakantie naar suriname , is altijd goed voor de toerisme.

  groetjes marie


  Maak melding

 40. surinamers zijn altijd negatief en ondankbaar als het om suriname gaat.wat gaan jullie daar doen??? en waarom zit jullie koffers altijd zo vol als jullie terug keren uit suriname,nee dat vinden jullie zeker niet negatief. sunil


  Maak melding

 41. Thnx nummer 38 Yakuza!!!

  Als ze maar de Polen maar niet op een idee brengen om zich in Suriname te gaan vestigen,want in Nederland lijken ze wel op kakkerlakken.

  Waar je ook kijkt je ziet ze.


  Maak melding

 42. Mensen mensen,
  waarde landgenoten. zijn julie vergeten dat vooral het domme deel van onze bevolking eens aangeroepen werd door een bekende politikus: “waarde(loze) landgenoten”. en wat riep die domme massa terug: “Yee”. wat een schande.
  Maar het is zo:
  als het niet gaat hoe het moet gaat het hoe het is.
  en Wat je niet weet kan je niet over oordelen.
  Wanneer leren die klojo’s dat. ik denk nooit. want er zijn hordes suri’s die niets bijleren. of deng ede tranga of deng koppig lek wan boerikie.
  Ook als je je zou willen inspannen om ze iets bij te brenngen blijkt dat later waisting time. jammer toch.ZE VRETEN JE OP. Surinamers(een deel?) is als kind nooit geknuffeld, of getroost, of heeft een compliment gekregen. het is vaak maar geschreeuw en verbeteren(doe dit niet enz.) ik geef maar (1)een voorbeeld.
  Waarom ik dit alles schrijf en bedoel:
  Stel dat de mensen van LOT dit te lezen krijgen. Wat moet men van ons denken.
  Stel dat wij het hele universum bewegen en vragen om een ongeluk(verzoeken van Goden)
  Stel dat de bemanning tijdens de vlucht “moe” van dat gezeik wordt.
  Stel dat de C-check heel veel problemen a/h licht brengt waardoor het betalen daarvan een gevaar wordt(vanwege onze temp. en luchtvochtigheid die de kist na jaren europese dienst ineens moet meemaken).
  Daarom vind ik grappen wel leuk maar let toch op wat je zegt.
  Inderdaad is het altijd zo dat je vaak hetgene wat gezegd wordt kan typeren aan die gene die het zegt.heeft dezelfde waarde.
  DAT IS JAMMER.
  Lees/leer en wordt wijzer.
  Er zijn mensen met relevante met ter zake doende kennis en ervaring die ook wel eens iets zouden willen melden, maar, na het lezen van een aantal domme opmerkingen daar van zich afkeren.
  Mensen mensen, of je pakt een bier, sambal, kerrie , kasiri, koemboe enz en geniet vh leven maar kraai geen onzin uit.
  Begin je kinderen goed op te voeden, hou je man/vrouw thuis, laat hem/haar bijdragen in de opvoeding(geestelijk en materieel) van zijn/haar (verwekte) kinderen, zoek een psycholoog op, praat met deskundigen over je trauma’s, leef gezond, eet gevarieerd, ga waardevolle boeken lezen, ontwikkel je, begrijp je me.
  GET A LIFE. DOE IETS NUTTIGS, POSITIEFS ZO NIET DAN NIET EN BLIJF DAN WEG,WE KUNNE JE MISSEN>>>.
  We moeten veel doen om erbij te horen i/d Wereld, maar met deze domme uitspraken denk ik dat we de komende eeuwen nergens komen.
  of we worden opgeslokt door Brazilie of Guyana. Is het Suri’s al opgevallen dat het lijkt alsof er een vloek over ons heerst.
  Nog steeds kunnen we geen miljoen inwoners tellen. Guyana al 3, Jamaica al 7.
  Wij lulle maar maar zelfs groeien in bevolking gaat niet. Veel huiswerk maken dan.
  Hollandse boeren zijn nu welgesteld door arbeid bijna alleen.
  Hindustaanse paria’s komen naar Su en binnen 100 jaar welgesteld.
  Creolen kijk om je heen en maak er wat van.
  Luchtvaart een te hoog doel voor vooral de domme Suri’s. Spuit iedere kist in Suri kleuren en ze lullen niet meer. Meer dan dat weten ze toch niet.
  Ik heb al prima gevlogen met Air France B767 ER, AOM(DC 10’s), terug met een A440(4 motorig airbus vanuit Cayenne, met de nachttrein naar Parijs en dan verder), SLM MD 89(of zoiets) vanuit Cayenne, A340 van Iber World(Spanje)rechtstreeks.
  En ik ben vlieg fanaat. Al gaat een keer een Hercules C130 of C5 wil ik graag mee.
  Als ik merk dat er van die domme kwallen naast me zitten geef ik m een les zodat hij bang wordt en vanzelf ophoudt. Als ik ooit een crash landing meemaak sla ik persoonlijk zoiemand keihard voor ze bek.
  Dan zeg ik erbij, bika na a gelul foe joe mek’we ka now now.
  Mensen mensen niet goed werkend, verboden mee te landen als landings-hulpmiddel, allen te gebruiken als baken vb). Dus domme massa als je aan boord bent zit stil, ga bidden , stoor anderen niet, kijk waar je veiligheids uitrusting is, kijk waar de nooduitgangen zijn, neem en plaatst alvast niet te zware baggage in de overheadcabins want die kan op je kop terecht komen, blijf in je riemen, rook niet ook niet in toiletten(kick daarvan af) en hou je bij je eigen kennis==>
  Maak kinderen(help suriname te bevolken EN VOED ZE OP), ga dansen, rook wiet, brand houtskool, eet peper maar lul niet over dingen die je niet (beter) weet.
  Als aanvulling op alle reacties.
  Ommoe zegt “hai”‘” bai”


  Maak melding

 43. Ik weet niet wat zo’n C-chek kost voor zo’n een kist. Ik zag het vliegtuig op Schiphol staan. Het is een kist die afgeschreven is door de KLM en opgekocht door de domme Surinamers. Voor dat geld hadden zij een 767 boeiing kunnen kopen, die nog zuinig is. Maar nee de Surinamers moeten met alles meedoen al hebben zij geen geld. Dus SLM doe er verstandig aan en verkoop die oude kist.

  ramses


  Maak melding

 44. Hallo hier een Mocro, af en toe kom ik op de waterkant terecht, gewoon uit interesse naar mn Surinaamse medemens en omdat mn vriendenkring uit veel Su’s bestaat.

  Telkens weer moet ik om jullie lachen, het is altijd hetzelfde verhaal al die negativiteit.

  Maar aan de ene kant kan ik het wel begrijpen, het is ook echt te belachelijk die prijzen die per ticket gevraagd worden. Ik ga van de zomer voor een prijs van 170 euro voor 2 personen naar Marokko.
  Ook heb ik al dat gezeur met die visum niet, ik kom gewoon bij de douane aan met mn Marokkaanse Identiteitskaart en ik kan zo doorlopen, terwijl die toeristen allemaal in een lange wachttrij moeten wachten.

  Het is al te belachelijk dat er maar 1 Surinaamse Consul in Nederland is.

  Wij beschikken over 3 consulaten in Nederland. Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch over het hele land verspreid, zodat men niet ver hoeft te reizen.

  Surinamsers mijn advies aan jullie. Het wordt tijd dat jullie, jullie gaan verenigen en de surinaamse overheid onder druk gaan zetten. Lobbyen en desnoods boycotten die handel.


  Maak melding

 45. Beste mensen, vliegen is een risk
  Why dont take the boot of els, nothing is
  secure, time will tell….GOD is alway with us.
  Niemand weet wanneer men gaat (DOOD)
  Dus LOT polish Airline do your YOUR flying our Surinam people…

  Sosolobie


  Maak melding

 46. Ik reis veel met de Poolse luchtvaartmaatschappij Lot. Ze hebben nagelnieuwe toestellen, vliegen opm tijd en aan boord een prima verxzorging door hele vriendelijke en goed opgeleide mensen.
  Dus geen vooroordelen verkondigen.
  In mei vlieg ik weer naar Polen.
  Heb vertrouwen in deze professionele maatschppij. Polen behoort tot de eu en al vanaf 1990 is Polen onder het communistische regime vandaan. He land maakt een geweldige positieve ontwikkeling door en vooral de mensen zijn net zo vriendelijk en gastvrij als in Suriname.
  Dus blijf positief.

  Cor Dam, alohen a/d Rijn. cor.elwira@plane.nl


  Maak melding

 47. Nog even iets. Ik ben in november in Suriname geweest. Het is negen uur vliegen. Het is voor iemand van 1 meter 90 een gruwel om op een veel te krppe zitplaats te reizen. Daar moet de SLM en de KLM iets aan doen. Ik wil graag weer naar Suriname op vakantie, maar zie erg tegen de vliegreis op.Dat is een marteling.
  Ik heb genoten van alles in Paramaribo en omgeving.Vriendelijke en gastvrije mensen. Een pracjhtige natuur en de lekkerste lekkerbekjes.Ik kom graag terug.
  groeten,

  Cor Dam.


  Maak melding

 48. Beste mensen,

  Hoe vaak moet het nog gezegd worden. Als insider binnen de luchtvaart kan ik jullie mededelen: er zijn 2 soorten airlines, de good guys en de zgn Mickey Mouse ones. 1 keer raden waartoe de LOT en SLM behoren. En reken maar dat ze never nooit zullen opklimmen naar de eerste groep. Het is een schande dat op de meest lucratieve route ter wereld er maar 1 afgedankte 747 vliegt. maar ja sinds wanneer kunnen suries 1 front vormen. het is zeer gemakkelijk een airline onder druk te zetten door ze in het hoogseizoen te boycotten. Al die sentimentele bulshit om maar te blijven vliegen met de SLM of KLM om je vaderland te bezoeken heeft uiteindelijk nergens toe geleid. En ja logisch dat het vol zit met maar 1 kist! .. pfttt. surinamers zullen ook nooit leren hoe het moet..maar blijven klagen. Zoals je bij de KLM zeggen: wat een gek ervoor geeft.


  Maak melding

 49. Laten we de SLM een goede bedrijfsvering gunnen. Ze doen hun best, in 1989 hebben ze wel gezien waar roekeloosheid tot kan leiden. Dit nooit meer!


  Maak melding

 50. om de mensen uit hun droom te helpen dat slm een 767 of 777 gaat willen kopen:

  hoe graag ze dit ook zouden willen, en hoe goed het ook zou zijn: het kan niet.

  De SLM heeft geen ETOPS(de “vergunning om met een twin engine de oceaan over te steken) en zal die voorlopig ook niet krijgen. Dit omdat ze zich eerst als airline moeten bewijzen op gebied van onderhoud(groter eigen aandeel) etc etc.

  Geen optie dus….


  Maak melding

 51. beste mensen kan iemand mij vertellen hoe het gaat als ik bv via belgie of duitsland naar suriname vlieg .ik weet dat er een overstap is via schiphol.mijn vraag is nu land je opschiphol en moet je dan weer door de duane heen of kom je achter de duane en loop je via de turmenol naar je vliegtuig .
  het gaat erom dat ik nog boetes open heb staan hier vandaar .
  wie kan me dat uitleggen of heb een andere tip behalve mn boete betalen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES