Plannen voor ziekenhuizen in binnenland Suriname

3

PARAMARIBO, 29 mrt – Er zijn plannen in voorbereiding voor de bouw van streekziekenhuizen in het binnenland. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Met financiering van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank is reeds een consultant aangetrokken voor het schrijven van projecten. De ziekenhuizen moeten er binnen enkele jaren staan.

Het streven is in elk geval gericht op realisatie binnen de huidige beleidsperiode. De ziekenhuizen moeten komen te staan op een aantal strategische locaties. “De tweedelijns medische zorg verdient grote prioriteit”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd. de komende tijd zullen reeds de eerste stappen worden gezet. Het ziekenhuis te Albina, in Marowijne, zal gerenoveerd worden.

Basisspecialisten zullen dan de medische zorg op zich nemen. Ook wordt de overname voorbereidt van het ziekenhuis van bauxietbedrijf Suralco in Moengo, eveneens in Marowijne. Nieuwe streekziekenhuizen zijn gepland voor Atjoni, Boven-Suriname, en Zanderij, in Para. De bouwkosten worden geraamd op ongeveer twee miljoen dollar. China wordt gezien als mogelijke financier.


3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.