Suriname gebaat bij snelle benoeming minister

8

PARAMARIBO, 28 mrt – Suriname is gebaat bij spoedige invulling van de vacante ministerspost op Transport Communicatie & Toerisme. Dit zegt voorzitter Siegfried Gilds van Surinaamse Partij van de Arbeid, Spa. Als coalitiegenoot ziet hij graag dat zo snel mogelijk afgerekend kan worden met de politieke nasleep van het aftreden van Alice Amafo.

Dat legt een bijzondere verantwoordelijkheid op coalitiepartner A Combinatie, waar Amafo toebehoort. De kandidaat die is voorgedragen ligt ook al niet goed bij de critici. Adolfina Cairo, levensparter van parlementariër Ronnie Brunswijk, zou niet voldoen. “Adolfina Cairo verdient het niet dat haar zoveel schade wordt toegebracht”, zegt Gilds. Hij adviseert dan ook intrekking van haar kandidatuur.

Volgens parlementariër Sharmila Mangal-Mansaram is het niet verwachtbaar dat Cairo geaccepteerd zal worden. Brunswijk wordt gezocht door Interpol wegens drugshandel en dat kan niet zonder effect blijven op het antecedentenonderzoek. De Spa ziet vervanging als enige optie. “Dat is in het belang van A Combinatie zelf. Daarmee wordt ook verantwoordelijkheid getoond als coalitiepartner”, aldus Gilds.


8 REACTIES

 1. Je krijgt steeds meer het gevoel dat je met een schaamteloze boevenbende te maken hebt. Uitgesproken Gilds moet zich nu gaan bezighouden met de benoeming van een minister. Je zou juist denken dat dit soort figuren zich zo ver mogelijk van de publiciteit zouden houden. Men heeft geen grijntje respekt voor het Surinaamse volk.


  Maak melding

 2. Kijk wie allemaal menen hun mond te moeten roeren.
  Onze President heeft voorwaar geen gemakkelijke taak te volbrengen.
  Des te meer een andere leider zich ook nog ontpopt als de “Surinaamse Rambo”.
  Ala meti e njang kasaba, na konkoni wan e tjaar a nem.


  Maak melding

 3. wat een domme opmerkingen allemaal. willen julie gratis behandeld worden dan?
  hier betaal je toch ook voor elk wisjewasje duiten vol geld.
  als een sur arts je med. voorschrijft, waar moet die het dan uit betalen.
  trouwens bij de meeste verzekaars heb je ook buitenland dekking, waar zeuren jullie toch over, lees je polis.
  zou je het trouwens zelf niet fijn vinden om goed verzekerd op vakantie tegaan. alles kost geld, net als de daroe en sigaretten kost geneeskundige beh. en goede goezondheid ook geld.
  Ik had in 2002 voor een reis naar sur. 120 euro aan vaccinaties alleen gehaald voor 3 personen, maar wel met een lekker verzekerd gevoel heen gegaan.
  tip bij anwb kan je redelijk goedkoop extra verzekering( naast je bestaande ziektekostenverzekering) afsluiten. gewoon doen en niet lullen.


  Maak melding

 4. Ja Ed,en de hoofdmathador El Vene, weet/wist als geen ander met wie hij te doen heeft.
  Maar kon meneer niets schelen hij moest koste wat kost aan de macht blijven.
  Bah zoekoe ,Bah Finie Bah Tjarie.


  Maak melding

 5. Mevrouw Cairo kan geen minister worden omdat er een opsporingsbevel loopt tegen haar man, Ronnie Brunswijk. En dat is een serieus argument van sommige surinaamse politici. Ook politici uit de coalitie. Het moet niet gekker worden. Dus mevrouw mag geen minister worden, maar haar man die gezocht wordt kan ongestoord als parlementslid funtioneren. Projecteer dat eens op de Nederlandse samenleving. Er komt een coalitie waarin de Partij voor Criminaliteit zitting heeft. Meneer Holleeder, leider van die partij komt in het parlement. Meneer wordt gezocht door Interpol. Geen probleem, want zonder meneer Holleeder zou het niet mogelijk zijn geweest om een regering te vormen. Maar mevrouw Holleeder mag geen minister worden vanwege het opsporingsbevel tegen haar man.

  Als ze mevrouw Cairo niet lusten, moeten ze met andere argumenten komen. Ze slepen er van alles met de haren bij: ze heeft haar opleiding journalistiek niet afgemaakt, dus is ze niet capabel genoeg om minister te worden. Ze gaan er dus van uit dat je als minister zult deugen als je een hogere opleiding hebt gevolgd. Onzin. Je zult me niet horen pleiten voor het aanstellen van de eerste de beste prasoso leba als minister. Maar hooggeschoold zijn is geen garantie voor goed bestuurderschap. Het is handig, maar het is geen noodzakelijke voorwaarde. De voorbeelden van hoogopgeleiden die er een potje van maken zijn legio. Het argument over opleiding is dus ook gezocht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.