zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameLi maakt Suriname twee miljoen dollar rijker

Li maakt Suriname twee miljoen dollar rijker

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 mrt – Suriname krijgt ruim twee miljoen dollar extra hulp van China. Dit is bekendgemaakt aan het eind van het bliksembezoek van de Chinese topfunctionaris Li Changchun. De Chinese delegatie van overheids- en partijfunctionarissen heeft vooral wederzijds begrip en onderlinge vriendschap willen versterken.

Dit is ook aangegeven tijdens het bezoek aan president Ronald Venetiaan. Li is lid van het Politbureau van de Chinese Communistische Partij en de hoogste Chinese regeringsfunctionaris die Suriname heeft bezocht de afgelopen jaren. Hij is blij met Suriname’s steun voor het One China-beleid. Beijing is bereid gezamenlijk uit te kijken naar ontwikkelingsmogelijkheden.

Suriname wordt als een goede vriend gezien en een goede partner in het Caribisch Gebied. Volgens vice-president Sardjoe worden met het bezoek en de schenking vooral de bilaterale relaties versterkt en de vriendschapsbanden. Minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken zegt dat met China zal worden bekeken hoe het geld het best besteed kan worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Blijven ophouden die hand. Waarom zou je het ook zelf verdienen. Zo’n rijk land als Su zou deze kruimels uit moeten delen. Maar goed, wie altijd gevoed wordt zal nooit zelf leren jagen.


  Maak melding
 2. China is al bijna de grootste economie van de wereld 1.300.000.000 inwoners telt het land. Een goed land om zaken mee te doen voor nu en in de toekomst. Suriname moet wel proberen het maximale eruit te kunnen halen omdat China een enorme vraag heeft naar grondstoffen die Sur wel kan leveren. Wel tegen een goeie prijs.


  Maak melding
 3. Natuurlijk is Suriname een goede vriend en een goede partner. De chinese procentuele bevolkingsparticipatie maakt Suriname na China en Taiwan tot een het derde chinese land in wereld. Nu ben ik beslist niet anti chinees hoor, ik geloof zelf dat ze Su verder tot ontwikkeling kunnen helpen dan die luie creolen. Maar 2 miljoen, mijnheer Li dat is peanuts. Of u stopt het in uw mars of u komt met een substantieler bedrag om bij te dragen in de surinaamse ontwikkeling waar ook chinezen baat bij zullen hebben. Ik begrijp niet zo goed of wij goden dank moeten zeggen met dit geldbedrag. Kom met meer geld mang, doe wat aan onze haven en infrastructuur, dan kunnen wij je troep verder distribueren in Caricom en Mercosur verband!


  Maak melding
 4. Oenoe e go teki wang moro begie pesie. ma gi deng tramang ooktoe, zodat deng kan hori deng mofo. 50 jari NPS/VHP en toch a koekoe de foe prati ete. Njang boi en zorgoe u no opo foe a stoeroe noso oeno no a mang njang moro. En vegi u mofo nanga u anoe te u kaba njang wanti mi datie mi anoe krieng altijd.
  Mister V.


  Maak melding
 5. Ik ben wel blij dat Suriname 2 miljoen rijker geworden is , maar een ieder weet dat niemand iets voor niets doet.Wat moet ons land terug geven ?
  Is het met ogen dicht meer chinezen uit het buiten toe laten zonder te twijfelen?Meer gronden afstaan terwijl de surinamers zelf niet eens aan bod komen voor een stukje grond.Of is het gewoon een geschenk om de banden tussen de 2 landen te verstevigen.


  Maak melding
 6. Hoe lang zal het nu nog duren alvorens de Chinese maffia ook hier definitief nestelt?
  Tot nog toe kenden we al die “China Town” taferelen alleen uit de film, maar gaat zo door waarde landgenoten………..we komen er wel achter!!


  Maak melding
 7. 2007: Ontstaan de nieuwe chinese kolonie genaamd Surichina en gelijktijdig de vooruitgang van dit caraibisch land.
  Onze Lieve Heer dacht; ” als de luie creolen het land niet willen ontwikkelen geef ik het maar aan de chinezen”


  Maak melding
 8. Het zal niet lang duren voordat chinezen straks ook net als hindoestanen slachtoffer worden van roofovervallen, moorden en verkrachtingen.


  Maak melding
 9. Is goed hoor met jullie. De luie Surinamers hebben hun tijd gehad en nu is het de beurt aan de chinezen. Voel je plots opgekomen winderigheid, ik zou zeggen eigen schuld dikke bult!


  Maak melding
 10. 2 Miljoen dollars is natuurlijk peanuts voor zo’n groot land. Bovendien is al misscien de helft op aan onkosten voor dit bezoek: overnachting vliegtuig, eten voor de gasten en alle veiligheidsmensen, gastheren, auto/bushuur, schoonmaken van de stad en te bezoeken plekken, ontregeling en omleiding van het verkeer, betaling overwerk voor …tig mensen enz.

  Daartegenover staat toelating van een paar duizend chinezen, uitvoering van de Patamaccadeal, verkopen grondstoffen aan China voor een appel en een ei en ook hier .. enz.


  Maak melding
 11. #14

  Die zijn er al lang. De grootste chinese crimineel huist in Sur. Dat heeft een jaar of zo geleden in de krant gestaan. De mensensmokkel naar de VSA bloeit ook welig. Sur. wordt als een springplank gebruikt hiervoor.


  Maak melding
 12. Surinamers waren ook criminelen of werden voor zo aangezien in Nederland,zie hier nu verwijt de pot de ketel dat ie zwart ziet,aiiiiii bajaaaaaa.

  De Chinezen staan HOOG aangeschreven in Nederland ze eten tenminste niet van de staat,ze hebben de voorkeur boven de Surinamers van Allochtoonse afkomst puhhhhh.De bakra is blij met de Chinezen,dat blijkt keer op keer weer en vinden het prima dat ze nooit hun handjes ophouden puhhh.
  Hier blijkt wederom hoe jaloers ze zijn op iedereen die van Suriname een bloeiend land willen maken,zelfs staan ze aan de zijkant om alles de grond in te boren,doen jullie je best maar er wordt toch niet naar jullie stom gezwets geluisterd of gelezen puh.

  Ik hoop dat er meer Chinezen naar Suriname gaan,om het land op te bouwen ,je ziet ze tenminste niet in de stad HANGING BEGGING pfffff,ze werken zich het apezuur.

  Had Nederland toen maar de deur dicht gegooid voor de gelukszoekers:lees steuntrekkers,want de economie van hier is heus niet aan de Suri`s te danken ,dat staat als een huis.
  Vandaar dat ze het niet kunnen hebben dat anderen gaan bouwen wat hun hebben afgebroken Shame On You.Gevlucht uit je land om alles gratis te krijgen is heus niet iets op trots op te zijn Surinaamse Allochtonen pfffffffffff.(uitzonderingen daar gelaten ahummmm)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES