donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurIn Suriname wordt wel cultuurbeleid gevoerd

In Suriname wordt wel cultuurbeleid gevoerd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 mrt – In Suriname wordt wel degelijk een cultuurbeleid gevoerd. Dit stelt Stanley Sidoel, waarnemend directeur Cultuur van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. Vanuit de regering worden prikkels gegeven om het cultureel leven en beleven zoveel mogelijk op gang te houden. Over de intensiteit van die prikkels valt weliswaar het een en ander te zeggen.

De subsidie die beschikbaar wordt gesteld is absoluut onvoldoende en is ook nog aan het afnemen. “Dit maakt ook dat door cultuurwerkers gezegd wordt dat het directoraat niets voor hen doet”, zei Sidoel tijdens een workshop over het nationaal cultuurbeleid. Het is voor overheid en particulieren nu hoog tijd om te werken naar een meer stimulerende atmosfeer.

Onder de omstandigheden zal uitgekeken moeten worden naar mogelijkheden om elkaar te vinden. Hulp van anderen is welkom, hoewel niet vergeten mag worden dat cultuur op de eerste plaats een geheel eigen aangelegenheid is. Nederland is in elk geval bereid de helpende hand te bieden, zij het met beperkte fondsen. “Wij zijn een partner, ik denk dat we een welwillende partner zijn”, zei de Nederlandse ambassadeur Tanya van Gool.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES