Telecombedrijven Suriname nog niet op één lijn

3

PARAMARIBO, 26 mrt – Het zal nog even duren aleer de telecommunicatiebedrijven zover zijn de interconnectie tot stand te brengen. De besprekingen over een interconnectieovereenkomst moeten nog beginnen. De nieuwe spelers Intelsur en Digicel Suriname wachten op een signaal van staatsbedrijf Telesur. Lang mag dit niet duren.

De besprekingen tussen Telesur en Intelsur zijn uitgesteld, maar dat weerhoudt de particulier er niet van zich voor te bereiden op de concurrentiestrijd. Intelsur-directeur Eric Leliënhof zegt tegenover de Ware Tijd dat met of zonder overeenkomst in juli gestart zal worden met het aanbieden van mobiele telefoondiensten. Met het Curaçaose United Telecommunication Services wordt de infrastructuur voorbereid.

De twee partners willen in eerste fase vijfentwintig miljoen dollar investeren en binnen twee jaar marktleider zijn. De investeringen zullen toenemen naarmate het bedrijf groeit. Naar verwachting zullen ruim honderd banen worden geschapen met uitloopmogelijkheid naar minimaal tweehonderd. Het eerste jaar moet al vijfentwintig procent van de mobiele telecommarkt veroverd zijn.


3 REACTIES

  1. Ik hoop dat het aanbod in hoop tempo plaats vindt. Ook moet de internet aansluitingen niet vergeten worden. De tarieven zijn absurd hoog in Suriname. Staat in geen enkele verhouding tot de geleverde diensten.
    Dit heb je met staatsbedrijven die gerund worden door amateurs.


    Maak melding

  2. ja ja de arrogante telesur
    nu moet je gaan bewijzen.Dit zal erg tegenvallen met het logge personeel die via vriendjes politiek aan het werk worden gehouden.Nu zal er sprake zijn van betrouwbaarheid,bereikbaarheid en goede fron- en back office.Anders is het over en uit.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.