dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname wil ziektekostenverzekering buitenlander

Suriname wil ziektekostenverzekering buitenlander

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mrt – Suriname moet het verplicht stellen van een ziektekostenverzekering voor buitenlanders serieus overwegen. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Wie niet verzekerd is, komt Suriname dan niet meer binnen. De kosten voor het behandelen van armlastige buitenlanders zijn al lang niet meer te dragen.

“ ‘s Lands Hospitaal kan erover meepraten, want heel wat schulden hebben ze daar achtergelaten zonder die tot nu toe te hebben voldaan. We willen van dit euvel af en zorgen dat de mensen, nog voordat ze Suriname aandoen, zich verzekeren zoals in andere landen het geval is”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd. De maatregel geldt al voor Surinamers die naar Europa willen afreizen.

Zonder ziektekostenverzekering wordt geen visum verstrekt. Volgens Waterberg is bestudering van de maatregel stof voor de commissie die de invoering voorbereidt van de algemene ziektekostenverzekering, AZV. Het afsluiten van een ziektekostenverzekering is al verplicht voor Chinezen, Guyanezen, Brazilianen en Amerikanen die zich in Suriname wensen te vestigen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Waarom heeft Suriname die mensen dan binnen gehaalt. Alleen maar problemen nemen van anderen en je eigen Sranangmang die in het buitenland wonen uitbuiten.


  Maak melding
 2. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen onverzekerd op reis gaan, vooral naar Suriname waar je als vreemdeling nooit weet, wat de dokter je in rekening brengtin buitenlandse valuta.
  Het zou nog beter zijn als het exorbitante verschil tussen kosten voor lokale patienten en vreemdelingen zou verdwijnen.Uit eigen ervaring weet ik dat de tarieven die er gevraagd worden aan buitenlanders in Suriname hoger zijn dan zelfs in Zwitserland.
  Dit lijkt me een prachtig middel om toeristen af te schrikken.


  Maak melding
 3. Goed zo, had eigenlijk allang moeten gebeuren, maar liever nu dan nooit.
  Volgens mij is het ook een kwestie van je admin goed bijhouden en jezelf serieus opstellen.
  mensen die op vaak vakantie gaan zijn mi vaak niet armlastig. mn mensen uit europa zijn wel verzekerd met buitenland dekking, maar komen in sur makkelijk vanaf door te zeggen dat ze geen verz. hebben. dan maar contant betalen of kopie paspoort met verblijfsgegevens van land van herkomst en wijzen op incassokosten als geld nog ingecasseerd met worden als ze al vertrokken zijn.
  Celsius succes


  Maak melding
 4. ow jee minsiter.
  uw argument is niet dat buitenl hoge ziektekn veroorzaken en wanbetalers zijn. u wilt gewoon europa/ned bewijzen dat je het voor hun “even moeilijk kunt maken”. dit maakt duidelijk wat jou afkomst is, achterlijke ras.
  wil je toerisme in sur stimuleren, dan zul je dat aantr moeten maken voor de sur-nederlanders. zij zorgen voor de meeste valuta op jou markt. door na te apen ga je alleen maar schade berokkenen aan de sur-valuta markt en koers van de arme srd.

  hanteer je regeltje bij de overige “toeristen” zoals: haitianen, chinezen, enz.
  en trouwens verbeter het beleid bij je ziekenhuizen, want volgens mij word geen enkel suri burger bij een der ziekenhuizen zonder een garantie behandeld, dan hoe dan?
  integendeel, sta je op de wachtlijst als je een ov kaart of szf hebt.

  jou argument slaat op niks, dan gewoon represaille tegen ned. (misschien vanwege de 100% controle)???

  ik denk dat ik jou ook de gelegenheid moet geven om een verjaardag te vieren, is het ook afgelopen met jou.

  ven, ben taki.


  Maak melding
 5. Het hele vreemdelingen beleid van Suriname dient te worden herzien waarbij ook de wetgeving dient te worden aangepast. Alleen als het in het belang van Sur is dient een buitenlander te worden toegelaten. Daarbij moet de vreemdeling kunnen aantonen over voldoende middelen van bestaan te beschikking evenals goede huisvesting. De toelating dient per jaar te geschieden waarbij de betrokken vreemdeling in het bezit dient te zijn van een ziektekostenverzekering. De verblijfsvergunning wordt na een jaar pas verlengd als betrokkene kan aantonen de lokale taal voldoende te verstaan en te spreken. Mocht dat niet zo zijn dient de betrokkenen het land te verlaten. De ex-Surinamers en degene die op Surinaams grondgebied zijn geboren zijn ontheven van deze verplichtingen.


  Maak melding
 6. Weer een andere drempel om mijn geboorteland te bezoeken.
  Ik kan zien dat iemand die er permanent wil wonen die verzekering ook nodig heeft. Maar iemand die uit Canada, America of Europa naar suriname komt voor familie bezoek doet er veel beter aan ver uit suriname te blijven bij een hint van ziekte.
  Misschien kan Celius Waterhoofd direct ook vragen voor een verzekering bij Hennep want als je daar ziek wordt ga je gelijk dood.
  Ik sta er verstelt van hoe suriname na 30 jaar onafhankelijkheid zo gefixeert is op holland. Monkey see!! Monkey do!!!


  Maak melding
 7. ik vind het heel erg kinderachtig hoor!Ik ben 15 jaren niet meer geweest ,maar als ik het neiuws leest,dan hoef ik niet te gaan.ik heb mn hele familie in suri,maar op zo’n manier…nee hoor,dan maar niet.ik zie mn faam wel in het hiernamaals…ik ga liever naar een ander land op vakantie


  Maak melding
 8. Myn echtgenote en ik zyn ieder jaar met vakantie in Suriname. By aankomst in het land melden wy ons altyd keurig aan by de ambassade die het land waarin wy wonen in Suriname vertegenwoordigt. De ambassade heeft behalve onze persoonlyke gegevens ook een internatiole ziektekosten verzekering welke wy in het buitenland hebben aangesloten on file. Hierdoor belasten wy de Surinaamse economie in geval van ziekte of overlyden (God forbid) niet. Enkele maanden geleden heeft de European Union een ziektekostenregeling verplicht gesteld voor Surinamers die naar Europa willen reizen. Tenslotte, wie heeft geklaagd toen de revolutionaire regering van Suriname (1980-1988) een inwisselplicht voor buitenlanders op Zandery invoerde? Ik heb toen geen reacties gehoord. Kon toen kennelyk ook niet!

  Eduard Lupson


  Maak melding
 9. Ai bajaaaaaaaaaa, Surinamers weer,die klagen overal om.
  Als je op vakantie gaat waar dan ook,moet je,je verzekeren idd Surinamers die in Nederland komen,en ziek worden in Suriname,willen of kunnen niet de dokterskosten en ziekenhuis kosten betalen,dit heb ik van een huisarts in Suriname.
  In Amerika word je geen eens geholpen als je NIET verzekerd bent,vakantieganger of niet,dus waar zeuren jullie over.
  Op Curacao,wordt eerst naar geld gevraagd alvorens ze je helpen,Spanje,Italie en niet te vergeten Turkije.

  Degene die daarom niet naar Suriname op vakantioe gaan,wel blijf dan weg,ga naar Amerika ofzo,en maar hopen dat jullie niet ziek worden,want anders………………. piepen jullie anders oeffffffffffff stelletje ZEURKOUSEN oefffffff.
  By The Way,Nederland, let daar ook steeds meer op,de eurie`s worden zuur.

  Dus, neem een degelijke ziektekosten verzekering eer dat je op vakantie gaat You`ll Never Know.


  Maak melding
 10. Nog ff dit,die tarieven zijn absoluut niet hoger dan welk ander land ook,juist heel laag.
  Een kies uittrekken, srd40.
  Een arts raadplegen,srd 30.
  Moest naar het AZP,urine en bloedonderzoek en een vrouwenarts:schrik niet,srd60,dus N.Bakker waar klets je over,tja als je maar Suriname kan neerhalen,you feel good now?
  Altijd maar die bull-shit verhalen,zolang jullie maar negatief kunnen zeiken over Suriname.


  Maak melding
 11. Beste mensen, waarover hebben wij het eigenlijk ? Het is toch een normale zaak, dat jij je laat verzekeren, voordat jij op vakantie gaat naar het buitenland. Het kost maar E.90 of ietsje meer per jaar per 2-personen op geneeskundige kosten ( doorlopend vakantiereis verzekering ). Vraag info. bij de Europeesche verzekeringen. Als jij van jezelf houdt, van je familie en van Suriname, moet je voordat je met vakantie gaat naar Suriname ( ook andere landen ) je een verzekering afsluiten.( efu wang sani miti yu , dang yu no gi trawang problema).

  Gr.
  Adjosi


  Maak melding
 12. Me moeder had voor twee insuline injecties, twee honderd euro betaald bij terugkomst in ned. heb ze dit geld niet vergoed gekregen van de zf. Je wordt gewoon ge…. als je buitenlander ben in Sur en je wordt ziek. De dollar en euro tekens glimmen dan als je buitenlander bent.


  Maak melding
 13. Waarom krijgen de binnenlanders (bosnegers) dan gratis medische zorg in het diaconessenhuis?
  Hebben ze geen ziektekostenverzekering?
  Of zijn ze particulier verzekerd en de staat betaald de premie en feestpartijen?


  Maak melding
 14. Nergens ben ik tegengekomen dat je met een reisverzekering ook gedekt ben voor de ziektekostenverzekering.

  Een reisverzekering kost gemiddeld € 65,– , dus al met al niets om je neus voor op te halen.
  Is goedkoper dan ik weet niet wat. Nog daarbij gelaten dat het 1 jaar lang geldt. En dat dit gekoppeld kan zijn aan je ziektekostenverzekering van/in Ned.

  Dus eerst langs je eigen ziekenfonds en dan reiskostenverzekering alfsluiten. Eéntje die samenwerkt met je eigen ziekenfonds. Wel eff bellen met je ziekenfonds over betaling van genoten medisch onderzoek en medicijnen. Wat het kost en wat je vergoedt krijgt. Je wordt opgelicht bij het Leven in Su.

  Vriendelijke groeten,…………..


  Maak melding
 15. Meneer waterberg,

  Volgens mij heb je je certificaat in holland gehaald van daar jou drs. in wat weet ik niet..

  Maar ik denk dat jou verstand niet verder komt dan het binnenland..

  Zoals je zelf weet of misschien niet,zijn alle nederlander verplicht verzekerd..of je nou rijk of arm bent maakt niet uit.

  Ik kom vaker in suri. en weet wat er daar afspeelt.

  Wie dan ook naar de dokter gaat en hij/zij weet precies dat je uit het buitenland komt,moet verplicht in faluta betalen.

  Minimaal tarief is € 50 euro.

  Hij vraagt je nog beleefd of hij dat bedrag mag verdubbelen
  zodat je hem wat meer kan geven..
  Ik praat over ervaring..Geen enkele suri.dokter,jurist,notaris enz. is te vertrouwen..
  Het zijn letterlijk boeven..

  Over de parlementariers,mini-sters,vp. preci. is alegemeen bekend dat het proffessionele beroeps boeven,schurken,oplichters,verkrachters,rovers zijn..gelijdt door el vene..

  Jammer voor het z,g,n, volk..


  Maak melding
 16. bij een dokters bezoek moeten de kosten direkt betaalt worden in suriname al is men in bezit van een ziektekosten kaart voor het buitenland.kun u nagaan hoe hoog deze rekening wordt dat men bij terug komst in nederland terug kan vorderen van de bedoelde verzekering.


  Maak melding
 17. Overal,waar je op vakantie gaat,moeten de ziektekosten kontant betaald worden,met de nota`s kan je naar je verzekeraars,die dan het bedrag retouneren,niet alleen in Suriname is dat zo,aiii bajaaaaaa.
  Ik las in een andere artikel dat Harry reageerde:Hier in Nederland, kost ook alles geld,tegenwoordig moet je,je legitimeren in het ziekenhuis paspoort of identiteitskaart,de geefse tijden zijn voorbij in Nederland,maar sommige Surinamers denken dat de regels niet voor hen geldt pffffff.
  Nogmaals,ik hoop dat deze regeling spoedig ingevoerd wordt,de Allochtoonse Suri`s gaan naar Suriname om enkel maar big-shot te spelen,maar willen alles voor noppes hebben.
  Mij werd de rekening gewoon in SRD gepresenteerd en niet in euro`s,tja als je zelf naar een eurorekening vraagt krijg je die.
  Btw,Surinamers zijn geen buitenlanders,al willen ze zich graag zo voordoen,maar je kleur verander je niet,dus blijven ze je zien als een gewone Suri.
  Mijn Bakra vriendin,moest een kies uittrekken,ze kreeg gewoon srdrekening (40)van de tandarts(Jesrum)hahahhahahahhaah en ze is blanker dan blank.
  Men wordt er zo moe van die zg WANNABE buitenalnders,ga je eerst sminken voordat je naar Suriname gaat pffffffffff.


  Maak melding
 18. surinamers die een uitkering ontvangen in suriname en die geemigreed zijn uit nederland, moeten in suriname eerst vermogens belasting betalen over de uitkering, de resterende bedrag krijgt men in srd uitbetaald. zo worden ze behandeld..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES