woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameTopman Chinese Communistische Partij naar Suriname

Topman Chinese Communistische Partij naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 mrt – Li Changchun, lid van het Permanente Comité van de Communistische Partij van de Volksrepubliek China, brengt eind maart een officieel bezoek aan Suriname. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een delegatie van ruim vijftig man zal praten over onder meer versterking van de bilaterale samenwerking.

In de delegatie zitten onder meer ministers en topfunctionarissen van ministeries en van andere overheidsinstanties. Er komt ook een topman van het Staatstelevisiebedrijf CCTV, dat reeds een samenwerkingsverband onderhoudt met de staatszender STVS. Als één van de hoogtepunten van het bezoek wordt gezien een onderhoud met president Ronald Venetiaan.

Het bezoek aan Suriname maakt deel uit van een reeks bezoeken in de Caribische regio en Latijns-Amerika. De belangrijkste Chinese topfunctionaris die Suriname ooit heeft bezocht is vice-president Madame Wu Yi. Dat gebeurde in 2003. President Venetiaan ziet China als één van Suriname’s belangrijkste bondgenoten voor wat betreft de economische ontwikkeling.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Samenwerking bestaat niet. Ze komen plunderen! Ik heb zelf in China gewoont, het was daar anders. Ik heb daar veel rijke vrienden. Ik dacht Communisten zijn gelijkt, vergeet het. Als je buiten de stad woont mag je niet naar een rijke plaats verhuizen of daar gaan werken. Alleen via een contrakt. En als het contrakt verlopen is moeten ze terug. Mensen van de rijke plaatsen werken in China van half 9 tot 5 uur in de middag. Pause voor hun is van 12.00 tot 3 uur in de middag. Die man van de arme plaats die de zelfde diploma heeft begin van 4 uur s’morgens (in de nacht) tot 10 uur in de nacht en hij of zij hebben maar een uur pause. In de noorden van China is het al om 3 uur in de nacht als licht of dag. Ze hebben niks te vertellen. Chinezen daar lachen niet, ze zijn zo bang om vrij te praten. Een arme man had van een studente maar 2 dollar gestolen en ze hebben hem daar vermoord. Kijk zelfs in Suriname hoeveel diefstallen en moorden. En als de Chinezen daar in Suriname de macht krijgen worden ze allemaal opgehangen. Pas op! Doe geen domme dingens. Als Suriname arm zou zijn dan was er geen samenwerking van geen enkele land. Als je rijk bent dan kent iedereen jou en als je arm bent kijkt niemand naar jou. Kijk zelf in Paramaribo, hoeveel buitenlandse benzine pomps. Al het geld stroomt naar het buitenland. Waarom niet je eigen volk steunen. Samenwerken doe je onder je eigen Sranangmang. Waar blijven die Surinaamse paspoorten voor alle Sranangmang die in het buitenland wonen. Sranangmang blijft zelfstandig!


  Maak melding
 2. Een bezoek aan de chineserepubliek Suluname.
  Want er is goudgeld te verdienen.China puilt uit van de chinezen dus er moet uitgekeken worden naar een stuk land dat nog een paar miljoen van hun onderdanen kan opnemen.Om ze te kunnen verzorgen zullen er industriën zoals autofabrieken,fabrieken voor huishoudelijke-apparaten enz.enz uit de (vruchtbare) grond van Suriname worden gestampt.Voor energie hoeven ze niet te vrezen want staatsolie krijgen ze als kado voor hun inzet.Dit kan allemaal heel goed voor de toekomstige chineserepubliek Suluname zijn,mits het Surinaamse volk ervan mee profiteerd en niet zoals de gouddeals met de canadese maatchappijen nu het geval is.Want er wordt door die maatschappij(en) gigantische winsten gemaakt waar het volk niets van terugziet.


  Maak melding
 3. de chinese lappen alles aan hun laars als t om arbeidsomstandigheden gaat ze hebben Europa en Afrika al in hun handen nu zijn ze in in Amerika hopelijk dat de Surinaamse regering de exodus van de chinezen in de gaten houdt en geen overeenkomst zal sluiten om de surinaamse bevolking meer achteruit zal gaan ps onze laatste delfstoffen


  Maak melding
 4. zo vene als het zo is wat ze vertellen van china
  dan geeft die chienezen een projeckt om te beginnen .bvd moengotapoe zoek maaruit ergens waar veel bos is en geen wegen
  dan heeft binnenland gelijk een stad .

  toch doet niemand iets in het binnenland


  Maak melding
 5. DUIZENDMAAL liever de chinezen dan de KKC, PVV, Rita Verdonks, JH Donners, en al die andere racisten die zonder VN mandaat landen binnen vallen en andere landen bezet houden en de volkeren ondrukken, verzetshelden vermoorden of gevangen nemen zoals op Curacao,Indonesia en Suriname en dan nog lief en zonder de minste vorm van schuld, deze landen “hun kolonie” noemen, en zichzelf een koninkrijk…. how low can you go!


  Maak melding
 6. Als je zelf te beroerd bent om de handen uit de mouwen te steken om jezelf vooruit te brengen heb je geen recht van spreken als anderen dat wel een beetje voor JOU doen maar gelijktijdig veel meer voor zichzelf doen.
  Grote bek, schreeuwen, niks doen, bedelen en klagen brengt echt geen vooruitgang


  Maak melding
 7. Wij negers kunnen ons huis niet besturen laatstaan een land. Kijk maar negroide landen enkel maar armoede, roofmoorden, verkrachtingen, criminaliteit. Kijk maar onze gedoemde afrika is er enig vooruitgang?
  Laat de aziaten maar komen en laat ze suriname opbouwen a.u.b.


  Maak melding
 8. IK heb jullie al eerder hierop de site aangewezen op de problemen die er straks gaan ontstaan er zal gevochten worden om suriname over tenemen door china of brazilie er zal een oorlog uitbreken tussen CHINA EN BRAZILIE ,maar dan is het nog niet gedaan ,want AMERICA is er nog der zijn een paar rijke Chinezen DIE SURINAME WILLEN HEBBEN straks krijgen we weer 10.000 chinezen binnen een jaar in suriname dan word het een chinees land hebben wij surinamers geen recht meer op ons paradijs regering wat doen jullie we willen geen communisten in ons land hebben hou op met die onzin


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES