Home Onderwerpen Justitie en politie Suriname, Aruba, Antillen samen tegen witwassen

Suriname, Aruba, Antillen samen tegen witwassen

3

PARAMARIBO, 24 mrt – Suriname, Aruba en de Antillen gaan gezamenlijk de strijd aanbinden tegen verdachte financiële transacties. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De Meldpunten Ongebruikelijke Transacties zullen vaker financiële informatie gaan uitwisselen als onderdeel van de justitiële samenwerking. Meer landen willen meedoen.

De Verenigde Staten van Amerika en Colombia hebben belangstelling getoond. “Wij willen onze grondgebieden beschermen en de criminele organisaties moeten weten dat deze landen niet aantrekkelijk voor ze zijn, omdat die nu nauw met elkaar gaan samenwerken”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Het gaat er vooral om een onderscheid te kunnen maken binnen het drukke kapitaalverkeer.

Er is nog veel misbruik van de gebrekkige samenwerking en afstemming. Dat is onder meer het geval met het Amerikaanse internet gambling dat zogenaamd opereert vanuit Curaçao. “Maar om geld te kunnen omleiden heeft men een paar mensen in Suriname gezocht om bankrekeningen te openen en het geld hier te storten, wetend dat er geen samenwerking is met Suriname”, aldus Santokhi.

3 REACTIES

  1. Pedro
    Gaat minister Santokhi ook de witwaspraktijken van criminelen in de regering en het parlement aanpakken? We horen bijvoorbeeld niets meer over de affaire Gilds.
  2. Els Leendert
    Prima justitie! Ook op www.decembermoorden.com hoorde ik dat de opmars van het recht vlot in Suriname. Het stemt me goed. Santhoki for president! Els Leendert