zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse religieuzen: meer slavernij dan ooit

Surinaamse religieuzen: meer slavernij dan ooit

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 mrt – “Er is op het moment meer slavernij en slavenhandel in de wereld dan ooit in de eeuwen van trans-atlantische handel van Afrikanen te zien is geweest.” Dit stelt de Interreligieuze Raad in Suriname, Iris. De afschaffing van de slavenhandel tweehonderd jaar geleden kan dan ook onmogelijk groots gevierd worden. Sindsdien is nauwelijks wat ten positieve veranderd, integendeel.

“Er zijn nu meer slaven in de wereld dan ooit getransporteerd in de trans-Atlantische slavenhandel van Afrikanen naar het Caribisch gebied, de VS en Brazilië. Zaken worden misschien anders benoemd, maar het kwaad is er niet minder om”, stelt Iris. Er worden wereldwijd dan wel wat pogingen ondernomen om het kwaad tegen te gaan, genoeg is het niet. Suriname heeft het een en ander te doen.

Er mag best meer informatie worden verschaft over lokale inspanningen tegen mensenhandel. Die manifesteert zich nog het meest in de prostitutie en goedkope arbeid in handels- en productiebedrijven. Ook zou meer een levensstijl bevorderd kunnen worden van onderling respect, ongeacht cultuur, ras en religie. De principes van Social Accountability International voor een fatsoenlijke werkplaats voor iedere burger mogen ook meer ingang krijgen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Het zou goed zijn als de IRIS haar bewering zou onderbouwen met concrete argumenten.
    In welke delen van de wereld komt slavenhandel voor?
    Wie zijn de daders? Wie zijn de slachtoffers? Wat zijn de aantallen slaven?
    Waar vinden slaventransporten plaats? Waar worden de slaven ingescheept? Hoeveel slaven per transport? Wat is de eindbestemming? Wat wordt er aan gedaan om de slavenhandel te stoppen?
    Dit is een greep uit de vragen die me bezighouden en waar ik het antwoord niet kan vinden in de mening van de IRIS.


    Maak melding
  2. Ik geef hem groot gelijk.Je heb geen dwangslaven meer maar moderne slaven.En demeeste in Nederland.Je werk in dit land voor de staat,Je bent verplicht om lasten te betalen.Maar of je die ook krijgt moet je afwachten.Je leven in Nederland is op minimum gesteld.Je leef niet met een toekomst maar wel met een eeuwige schuld aan de staat.Wat je verdiend wordt weer bij je weggeplukt.En dit is een slavenij die de meesten niet zien omdat ze het niet beter hadden in Suriname.Daarom zien ze het fijt niet van geprogrameerde moderne slavenij.


    Maak melding
  3. geachte Pedro:
    Lees het artikel van IRIS nog eens een keer.
    men schrijft over:’Zaken worden misschien anders benoemd”.
    Mensen worden gelokt met baantjes in het buitenland, eenmaal aangekomen moeten ze hun reisgeld terugbetalen en zo kunnen we nog eens doorgaan. arbeiders in dubai wiens paspoorten worden ingenomen door hun keurige werkgevers.


    Maak melding
  4. slavernij heet tegenwoordig kapitalisme en democartie
    kapitalisme is een spel met een paar winaars (het westen met 500 miljoen inwoners die in luxe baden) en een heleboel verliezers (de derde wereld met 6.5 miljard sloebers)


    Maak melding
  5. De Iris heeft het meer over de arbeid en de soort arbeid.
    Minder geschoolden doen tegenwoordig een soort van slaven-arbeid. Tegen minder dan een minimum loontje. Dat wordt hier bedoeld.

    En de Surinense ondernemers hebben hier een flinke arm in. Op de ellebogen van minderbedeelden qua intelligentia bedrijven zij openlijk slaven-arbeid.

    De schuld moet gelegd worden aan de regering van Surinen. Er komt maar geen minimum-lonen, er komt maar geen anti-corruptiewetten. De beestenboel onder de ambtenarij moet eerst aangepakt worden. Iris , bezint eer gij begint. Begin schoon schip te maken onder de ambtenarij.

    Minder ambtenaren, betere betaling en kontrole van prijsafspraken van/door winkeliers. Minder roof en moord onder het volk, minder casino´s. Kom op Iris , er is werk aan de winkel. Doe ook iets aan de scholing van de jeugd. Leer de mensen minder hebberig te zijn. Leer de mensen omgaan met moraal en zeden, respekt voor de ander.

    Ook respekt voor de minder-begaafden , die uitgebuit worden door Surinense ondernemers.
    Minder trendhoppen door ondernemers en sabiso´s.

    Vriendelijke groeten,………….


    Maak melding
  6. Slavernij komt nog voor. Zie bronnen van UNHCR, UNICEF ect etc. Vooral vrouwenslavernij. Kijk maar naar Niger, waar vrouwen (zie kleine meisjes) worden ontvoerdt, en op 11 jarig leeftijd worden verkracht door de ontvoerder om kinderen te verweken. Dit is bewezen! Zie UNICEF!
    Slavernij heeft tegenwoordig helemaal niets met continenten te maken. Maar wie de sterkste is en wie kan men makkelijk onderukken. Kindsoldaat is ook een vorm van slavernij. Men spreekt niet meer over de afrikanen die naar andere werelddelen werden getransporteerd. Laten we ons daarop concentreren en dit soort slavernij STOPPEN!


    Maak melding
  7. Het klinkt mij in de oren als politiek-correcte nonsens. Prostitutie en (te) laag betaalde arbeid zijn van alle tijden maar dat kun je niet op één lijn stellen met de slavernij van de 16e t/m de 19e eeuw in Amerika. Op die manier kun je niet meer een zinnig historisch of politiek debat voeren, als alles op één hoop wordt gegooid.
    Terugsturen naar de lagere school, die Interreligieuze Raad.


    Maak melding
  8. Zal het nog eens anders formuleren omdat een overijverige moderator mijn bijdragen zit te verwijderen.
    Mijns inziens is dit een onjuiste benadering van de Interreligieuze Raad. Bepaalde fenomenen in de geschiedenis zoals de Jodenvervolging in de tweede wereldoorlog, of de slavenhandel tussen Afrika en Amerika van de 16e tot de 19e eeuw, zijn uniek in omvang en gruwelijkheid. Het lijkt mij niet verstandig van de Raad om dergelijke historische fenomenen nu te gaan vergelijken met prostitutie e.d., omdat hierdoor alleen maar een verwarrende discussie ontstaat die niet bijdraagt aan historisch besef. Fenomenen als hedendaagse prositutie of mensenhandel moeten als zodanig besproken en aangepakt worden, het lijkt mij niet zo zinvol om de slavernij uit het verleden erbij te halen. Bovendien lijkt hetmij historisch onjuist dat het nu allemaal veel erger is, tegenover worden slaven niet meer met duizenden tegelijk geketend over de oceaan vervoerd, gelukkig.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES