dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Bouterse loog over sterfdatum decemberslachtoffers'

‘Bouterse loog over sterfdatum decemberslachtoffers’

-

Does Travel - naar Suriname

Onder deze stellige kop is sinds woensdag op de website over de decembermoorden een interview van Radio ABC met publicist Henry Does permanent en integraal te beluisteren. Does, een van de prominentste critici van de ex-legerleider, trekt de geldigheid van diens alibi zwaar in twijfel.

Bouterse heeft tot nu altijd verklaard niet aanwezig te zijn geweest bij de executies van de 15 slachtoffers van de decembermoorden van de nacht van 8 op 9 december1982. “Bouterse heeft de bevolking altijd wijs gemaakt dat de slachtoffers zijn gevallen op die nacht. Op de meeste graven van de slachtoffers staat ook 9 december, maar volgens ooggetuigen van onder meer Fred Derby waren de meeste mensen al op 8 december dood”, aldus Does in het interview.

Hij betwijfelt dus niet dat Bouterse inderdaad van 8 op 9 december afwezig was in Fortzeelandia. “In die nacht is er heel hard geschoten, maar zijn de mensen toen wel vermoord? Of waren de mensen al dood? Of was deze schietpartij niet een set-up, inclusief de alibi om de daders af te dekken. Het is voor Bouterse een uiterst gevoelige kwestie omdat hij zijn eigen mensen om de tuin heeft geleid, maar hij moet deze alibi in de rechtszaal maar zien waar te maken.”

Het interview is te beluisteren op www.decembermoorden.com

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

108 REACTIES
 1. Geen wonder dat Bouterse telkens roept dat het strafproces erom gaat hem politiek kapot te maken. Die man voelt dat het denkende, niet moorddadige deel van zijn aanhang het niet zal kunnen verkroppen als hun eigen leider hun leugens over zo een historische zaak als de decembergebeurtenissen heeft verkondigd. En wat te denken van zijn eigen kinderen? ‘Papa,waarom heb je gelogen dat jij niet bij de moorden was?’


  Maak melding
 2. Ik zei het al eerder Bouterse liegt en bedriegd het volk. Laten we hem de mond snoeren en hier is er alleeen een manier voor. Leer om leer. Dan zijn we van al dit geauwehoer af. Wanneer kunnen de fam van de slachtoffers nu eindelijk tot rust komen als dit na 25jr nog voortduurt.


  Maak melding
 3. Als NDP sympathisant ben ik erg teleurgesteld na het lezen van dit bericht. Ik geloofde de voorzitter toen hij zij dat hij bij de arts Lie Paw Sam was toen de 8 decembermoorden gebeurden en niet in het Fort Zeelandia.Als nu gezegd wwordt dat die moorden niet in de nacht van 9 december, maar gewoon 8 december waren, dan moet de NDP haar voorzitter wel vragen daarover ook publiek duidelijkheid te verschaffen. Want dit maakt onze partij natuurlijk stuk qua geloofwaardigheid, wat weer in het voordeel is van die corrupte oude politiek.


  Maak melding
 4. Ik ben verbijsterd dat die militairen dan die lijken gewoon hebben laten liggen vanaf 8 december, de hele nacht door tot 9 december. Wat een gebrek aan respect voor de doden, hoe gruwelijk. Gratuite verontschuldigingen helpen hier niet, voor dit beestachtig gedrag is de hoogste straf nodig. Mijnheer Bouterse, de Surinamers zijn uw afschuwelijke leugens meer dan beu, gaat toch heen!


  Maak melding
 5. Ik ken de heer Does niet maar wel vaak stukken van hem gelezen over Bouterse. Ik geloof dat hij ook arts moet zijn, gelukkig maar. Deze heer zit tot zijn hoofd vol met haat gevoelens t.o.v Desi Bouterse. Hij kan het niet kwijt raken, het is net een gifdrank dat hij heeft ingenomen en langzaam aan dood gaat. Het is nu zo erg geworden dat hij met iets nieuws komt dat nooit eerder op de voorgrond is getreden. Mocht het waar zijn dat zijn bewering klopt dan zal ik respect voor hem hebben. Zo niet dan zie ik hem net als de meeste van zijn geloofsgenoten/Bouterse haters, zielige mensen die lijden aan een Bouterse fobie.


  Maak melding
 6. Roy Raymond de Miranda van ‘Clean Files Tribunaal’zal, zoals hij eerder op fascistische wijze deed met democratische critici als Romeo Hoost, Betty Goede en Gerard Spong, deze criticus van de Berm-praat in zijn pro-Bouterse ‘columns’ook met modder en stront te lijf gaan. Ik moet altijd erom lachen hoe hij met zijn overdreven aanvallen zogenaamd de NDP helpt, terwijl hij die partij juist belachelijk maakt. Hij lijkt op het eerste gezicht een vriend van de NDP, maar als je goed kijkt wat hij doet dan beschadigt hij beter dan welke criticus zou kunnen doen, het imago van die partij als parlementaire partij: dat kost stemmen onder het fatsoenlijk electoraat. Ik ken de wandel van Roy allang, vanaf Suriname toen hij de verzekering tilde, en de Fayalobi tijd in Utrecht, toen de incrowd al wist dat hij diensten binnen de Surinaamse gemeenschap verrichtte voor de BVD. Het zal me niet verbazen als hij ervoor zorgdraagt dat ze in Den Haag nauwkeurig op de hoogte zijn van de diepste geheimen van de NDP.

  Ramon


  Maak melding
 7. Beste heer Karsters,

  Ik denk niet dat het gepast is critici van de decembermoordenaars haat te verwijten. Haat, vernietigende haat, dat was juist wat de decembermoordenaars hebben gedemonstreerd. U schrijft verder over de heer Henry Does: ‘Mocht het waar zijn dat zijn bewering klopt dan zal ik respect voor hem hebben’. Ik heb pas geluisterd naar zijn interview en ik ben bang voor u dat u nog een reactie zal moeten schrijven omdat respect te tonen. Want de feiten wijzen erop dat het geschiet in de nacht van 9 december inderdaad een ‘set up’was om het eerste verhaal van vliegtuig vliegt over, gevangenen op de vlucht neergeschoten in scene te zetten. En om dan voor die tijd een alibi te hebben. Dat inderdaad nu pas die geraffineerde streek naar boven komt wekt verbazing, maar is begrijpelijk tegen de achtergrond dat de daders ook de machthebbers waren.

  Gerda Hardjoprajitno


  Maak melding
 8. Dat Roy Raymond de Miranda een “mol” is van Bakra Basi binnen de NDP, plaatst zijn radiocolumns die ik hoorde op radio Mart toch wel in een heel ander licht. Partijgenoten let op uw zaak!

  Lafulastig


  Maak melding
 9. Lafulastig vraagt dat vragen aan Gilds gesteld moeten worden. Wel, die heeft het verhaal van Derby bevestigd, de meeste moorden zijn op 8 december gebeurd en Bouterse was daarbij.Zij moesten bij BOuterse verschijnen vlak na de decembermoorden, want, mijnher wie durfde toen nog te weigeren?
  Ferdi


  Maak melding
 10. Wie zwijgt stemt toe! Ik heb naar het radiointerview geluisterd, zeer, zeer boeiende reconstructie van 8 en 9 december. Ik begreep ook dat het 14 maart was uitgezonden in Suriname. Toen bedacht ik dit: mijnheer Bouterse die altijd zo een grote mond heeft, zelf dreigt de autoriteiten op te sluiten in de Bunker (marinebasis), maar nu zwijgt hij als het graf, al meer dan een week!!!Dat geeft te denken, want:


  Maak melding
 11. #4, Je moet niet zo goedgelovig zijn. Je moet eerst hoor en wederhoor toepassen voordat je een conclusie trekt. Als je bij ieder tegenargument Bouterse laat vallen, dan ben je niet erg sterk in je loyaliteit. Dit is geen persoonlijke aanval, maar een vaststelling.

  Je weet toch dat men sinds december 1982 tot maart 2007 bezig is met modder te gooien naar Bouterse? Is het je niet opgevallen dat een ieder die daarmee bezig is op de een of andere manier het loodje legt?

  Als Bouterse gelogen zou hebben, denk je dan dat hijzelf om een proces zou hebben gevraagd?

  Vraag je je niet af waarom een rapport met een waarheid over het decembergebeuren uit de kluis van de Centrale Bank is verdwenen? Ik hoop wel dat Bouterse ene kopie heeft achtergehouden.

  Vraag je je niet af waarom na 25 jaar men nog steeds bezig is met dit vieze politieke spelletje om de man ‘af te maken’, maar vooral als politiek chantagemiddel te gebruiken bij verkiezingen?

  Als Bouterse schuldig is, zwart op wit bewezen, waarom duurt het aanklagen en traject tot procesvoering zo lang?

  Odi,


  Maak melding
 12. ROY DE MIRANDA luku bun, NO GO NA SRANAN! Want als BAAS je eenmaal als MOL ziet, en dat gebeurt razendsnel, want hij is PARANOIA, dan kan je zo als ROY HORB aan je nek aan je onderbroekje hangen, of als RUPERT CHRISTOPHER, die wist ook teveel en nadat hij gescharpt was van de lijst van 8 december verdachten had hij geen zwijgrecht of verschoningsrecht meer, dus hij zou MOETEN PRATEN voor de Krijgsraad.

  Paul Bhag


  Maak melding
 13. Het is alleen maar te hopen dat na de moorden op Horp, Bhagwandas, Christopher e.a. de overige nog in leven zijnde getuigen nu permanent goed bewaakt zullen worden.


  Maak melding
 14. In het kabinet Udenhout (1984-1986) zaten vanaf begin 1984 twee ministers namens de vakbonden: Allan Li Fo Sjoe (Onderwijs en Wetenschap) en Siegfried Gilds (Arbeid & Huisvesting en Sociale Zaken). Waarom zou gilds minister worden bij zo een vermeend monster?Waaom doet hij dan niet een keer maar 2?
  In april 1987 werd Siegfried Gilds minister van Justitie in het kabinet onder leiding van premier Wijdenbosch.
  Wat? Dus gilds die revolutionair die samen derby aan de macht waren zijn rijkelijk beloond geworden tijdens de revolutie. Dan gaat does u doen geloven dat derby geen mol is. Zo wel gilds als derby waren boutamang.

  en dan dat gezeur over die tijdstippen.
  Ik weet niet wat does wilt doen,maar does moet dan ook alles bekijken. Ik heb een vraag voor meneer Does. Hoelaat waren kamperveen en slagveer op die tv.Was het live? Want dat gaan de juristen moeten betwisten. Het tijdstip dat deze twee mannen op de tv kwamen was rond 9.00 savonds. Dus does moet echt meer gaan verklaren. Als men kan aantonen dat die 2 nog na 9.00 in leven waren dan is het precies wat er al word gezegd 8 op 9. reasonable doubt. Derby is de mol, waarom noemt bouterse hem een mol? omdat hij een dubbele rol speelt en later plotseling aan de andere kant wilde zijn. Laat does gils vragen en dan live op de radio wat ze bij bouterse thuis deden? laat does gilds vragen waarom hij minister is geworden van Bouterse? waarom? Vene is geen minister geworden, somo ook niet, lachmon ook niet. Maar waarom gilds wel, die verraders.


  Maak melding
 15. Ramon.van.Dal
  Romeo.Hoost, is ook geen familie van de overleden Hoost, vraag maar na en je zal horen dat Roy.de.Miranda, niet meer op radio Mart is te beluisteren want Saltoen Spong hebben aan de bel getrokken.
  Dat de man voor de BVD werkt is klink klare onzin want ik ben de juiste persoon om dat te weten.
  Hoost is wel een spion, dat kan ik bewijzen, en wat faya lobi betreft, de man heeft daar niets illegaals gedaan.


  Maak melding
 16. Geachte redactie,

  Na dat ik het artikel aandachtig gelezen had – want nieuwsgierig ben je toch altijd wanneer het om Su gaat – en vervolgens enkele reacties las n.a.v. dit artikel, was het eerste dat mij opviel, hoe makkelijk sommigen soms het dak op te jagen zijn.

  Ik bedoel, iemand snijd een thema aan als te zijn ‘hot item’, want je neemt in twijfel of een belangrijke getuige op een bewuste dag, wel of niet op die bepaalde plek aanwezig was. ok.

  Maar dan verwijs je als bevestiging daarvoor, naar een getuige die reeds lange tijd overleden is.

  Vervolgens ga je dan veronderstellen dat dit “bewijstmateriaal” voor die getuige, een “gevoelige zou moeten zijn”.

  Tenslotte ga je vertellen, ‘waarom’ je eigenlijk wil, dat het voor die getuige een gevoelige kwestie zou moeten zijn – dus een eigen verlangen naar die getuige toe – omdat – en nu naar zijn eigen mensen toe – die getuige “volgens dit hot bewijs”, zijn eigen mensen om de tuin zou hebben geleid.

  Mijn oma zou zeggen; Yu sabi san yu bay, ma mi sabi san mi seri.

  Ach, gezond af en toe een beetje lol.

  Tan bun.


  Maak melding
 17. Laat does dit aan jullie uitleggen.Laat die zoon van kamperveen het maar ook uitleggen.
  Rudi André (André, Ampie) Kamperveen (27 september 1924 – 8 december 1982) was een Surinaams politicus, oud-voetballer en zakenman.Hij is de oprichter van Radio ABC. Na de sergeantencoup van februari 1980 werd hij perschef van de coupplegers. Een maand later werd hij onderminister van Sport in het kabinet-Chin A Sen en weer een jaar later werd hij minister van Jeugd, Sport en Cultuur.

  Laat Does je vertellen wat Derby ,kamperveen en daal deden in die periode voor 80 en na 80 .Informeer de jeugd. Deze mannen komen nu doen alsof.


  Maak melding
 18. Komen ze nu pas mee.
  Naar mij weten wordt er reeds decenia lang onderzoek gedaan,vandaar die strafproces binnenkort.Had het reeds lang naar buiten moeten komen.
  Maar tja Does kunnen we niet serieus nemen,hij is niet objectief,want zoveel haat tjsssssssssss.


  Maak melding
 19. Hallo het is wel radio ABC en dat zegt al genoeg. Ik moet nog eerst zien dat die Henry Does het kan bewijzen.Ik vind hem even slecht als de rest als je zoveel jaren hebt gezwegen en ineens ben je bereid om te praten… bij mij komt hij niet echt geloofwaardig over..Is hem soms een minister post beloofd door front?of is dit weer de zoveelste afleidings complot.


  Maak melding
 20. volgens mijn info, afkomstig van intimi rond Bouterse in die dagen(en zij kunnen het weten) is het ook zo dat de moorden reeds in de nacht van 7 op 8 december 1982 hebben plaatsgevonden.
  vandaar dat Bouterse er prat op gaat te kunnen bewijzen, met het alibi van de arts dr Ruben Lie Pauw Sam, dat hij, Bouterse, inderdaad in de nacht van 8 op 9 december niet in Fort Zeelandia aanwezig was.
  Dr Ruben Lie Pauw Sam kan dit bewijzen en dan liegt hij ook niet want Bouterse was daar bij Lie Paw Sam. Maar dan wel nadat hij de moorden in de nacht van 7 op 8 december goed had geregiseerd en mede gepleegd.
  kan me nu indenken dat 1 van zijn beste vrienden, zo kort na de zgn “verontschuldigingen” van zijn grote vriend Bouterse de hand aan zich zelf slaat.
  Want ondanks dat deze Christoffer al van de lijst van de verdachten is afgevoerd, wist hij, Christoffer, dat het verweer van zijn beste vriend in deze , Bouterse, niet klopte en de beweringen van de nacht van 8 op 9 december 1982, hem Christoffer, wederom in een moeilijk parket zou kunnen doen belanden.
  En schrik niet mensen. Er zullen nog meer gebeurtenissen volgen, waar wij met zijn allen vreemd van zullen opkijken.
  Maar ja, zij die met Bouterse in zee zijn gegaan, wisten reeds vanaf het prille begin met wie zij in zee gingen,.
  Kijk maar naar de arrestatie in 1980 van zijn “bloodbrothers” Sital, Mijnhals en Joeman onder het voorwendsel een Cuba coup te beramen.
  Heb 1 advies aan al degenen die Bouterse in deze nog steunen en meer weten of hebben meegedaan rondom of met de moorden van 8 december 1982.
  Meld u zich bij justitie in Paramaribo en vertel de waarheid over 7,8 9 etc. december 1982.
  U heeft toch gehoord wat hij zei toen hij zgn zijn “verontschuldigingen” aanbood.
  Ik citeer: “Alles wat ik na de moorden op de tv of in de pers heb voorgelezen is voor mij door anderen geschreven.
  Ik moest het voorlezen.
  Nou dan beste vrienden van Bouterse.
  Wanneer hij voor de rechter zal staan zal hij de namen moeten noemen van degenen, de intimi, die deze zaken voor hem hebben neergeschreven.
  En Bouterse kennende sleept hij u allemaal mee de afgrond in.
  U bent gewaarschuwd en een gewaarschuwd mens telt voor 2.
  Wel 1 verzoek aan al de genen die meer weten over 7,8,9 etc. december 1982.
  Sla aub de hand niet aan uzelf.
  Want daar heeft in dit stadium niemand iets aan.

  oemer.


  Maak melding
 21. ik wil over deze zwarte dag in de surinaamse
  geschiedenis mijn licht laten schijnen.

  8 en 9 dec 1982 moet in zijn tijd bekeken worden, met spanningen op elk niveau.

  als wij nou de MOORD OP 15 CRITICI eruit halen en uitvergroten
  zonder naar de spanningen die er naar toe geleid hebben te kijken duid meer op emotie dan gezond verstand.

  BOUTA IS EN BLIJFT VERANDWOORDELIJK,

  ECHTER HIJ IS NIET DE BEDENKER VAN DE DECRETEN DIE ER UITEVAARDIGD WERDEN.
  DAAR HAD HIJ DE KNAPSTE KOPPEN ALS ADVISEURS VOOR.
  deze decreten waren erop gericht om suriname
  zelfstandig te maken.een nobel streven.

  om kort te gaan bouterse had de loop van het geweer
  en de knapste koppen hadden het brein.

  het brein van deze knappe koppen werkte met overijver aan de zelfstandigheid van onze economie.
  ze zagen het klink klaar de kortste route om onze zelfstandigheid te manifesteren.
  het begon bij het buitenlands kapitaal aan banden te leggen.
  dit feit heeft enorme economische spanningen te weeg gebracht.
  de vakbonden de media hun journalisten de verdedigers allen kwamen in het geweer
  als gevolg van het gevecht om economische zelfstandigheid.
  surinamers stonden tegen over surinamers in dit gevecht
  terwijl het een schouder aan schouder gevecht moest zijn.
  kunnen wij dit aspect los zien van deze zwarte bladzijde.

  ik ben geen boutaman slechts op zoek naar de grootste broeder aller tijden die mama sranan heeft voort gebracht.
  mijn kritiek op bouterse zal ik ook op de juiste plaats uiten.
  i am a patriot.


  Maak melding
 22. Vele combatanten van die vuile oorlog, als rechtstreekse gevolg van die december 1982 perikelen, zijn de mening toegedaan de case al meer dan is beslecht.

  Of waren die 89 militaire- en bijna 500 burger slachtoffers voortgesproten uit flora en fauna?

  Reken er maar op dat ook die nabestaanden een verhaal hebben.


  Maak melding
 23. Je kan hier gewoon onder iemands anders naam dingen zeggen. Nogmaals ik weet eens wie Roy Raymond de Miranda is.
  Dat laat deze site. Men gaat wel erg ver om mij in diskrediet te brengen , waarvoor zijn jullie bang.


  Maak melding
 24. Dictator Sadam Hussein was ook niet bij al die moorden op zijn mensen. Maar ze hebben zijn m..rs ook opgehangen omdat hij verantwoordelijk was. Bouta was de dictator toen alle moorden plaatsvonden dus trek maar jouw eigen conclusie…


  Maak melding
 25. Als Bouterse niets gedaan heeft,moet hij maar voor de rechter dat gaan bewijzen.De Rechter van boven kan geen mens beduvelen,want En e koti krotoe zuiver.


  Maak melding
 26. hahaha paul bhag skrifi a san srefi. dan reageert hij er zelf op.
  Paul Bhag als je wilt roddelen over de miranda, niet eerst iets onder mijn naam schrijven om ergewicht aan te geven, om vervolgens zelf op te reageren.


  Maak melding
 27. Valt geen speld tussen te krijgen KS.
  Als dit bekend is bij de surinaamse rechter die de dja-dja-mang gaat veroordelen zal het proces echt niet lang duren, want dit is jurisprudentie van het zuiverste water.
  Als bouta dit leest zal hij denken;”shit mie mek wang ka biegie mistake” en “Lord why dont U let me keep my big mouth shot until i know what i’m talking about”


  Maak melding
 28. Ik vind het knap van mijnheer Does:-)
  Zou het OM hem niet als “getuige” kunnen oproepen, zodat hij zijn ding kang doen?
  Want dit is natuurlijk cruciale informatie…..of is er iemand weer sensationeel bezig?

  Want mijnheer Does no beng dape, maar a mang e takkie sang a wannie……


  Maak melding
 29. Wie zijn de mensen die hier zoveel weten, allen maar om tories swietie te maken?

  Wie heeft gezegd dat Bhagwandas zichzelf heeft vermoord? Die man is “vredig” ingeslapen na een kortstondig ziekbed!!
  Maar het was zeker geen “zelfmoord”

  Weten jullie nog, dat er iemand van de nabestaanden op “ziektebezoek” is gegaan naar Bhagwandas en dat hij werd gevraagd of hij spijt had…..en het antwoord as dat Bhagwandas het op dezelfde manier weer gedaan zou hebben.


  Maak melding
 30. kabila ben je familie van kabila de congoleze dictaor. dat je je met deze naam siert zegt genoeg. geen wonder dat je hier steeds zoveel mars komt verklaren. maar het is duidelijk wiens brood met eet wiens taal me spreekt. wie is de mol?


  Maak melding
 31. lafulustig. Chill. ben je bang dat het zelfde je gaat overkomen als die 15 arme surinamers in december 80, door de slip van je tong. denk na voor je op de toesten druk. and be een man, sta achter je woorden. bouta kan je hier niet pakken je zit in blanda. of is zijn arm zo lang


  Maak melding
 32. Suriname is niet zo belangrijk om de doodstraf uit te spreken, en durven ze dat dan wordt het vluchten voor alle ophitsers.
  Ik was daar onder de Nederlandse vlag, en wat durf te zeggen is dat de man is verraden door de aanstichters.
  Hij hoed zich tot nu toe aan de afspraak en dat is het aandeel van grootste zwijgers te bewaren tot het laatste moment.
  Ik vertrok op 4 december met mijn collega,s en een stel landverraders, omdat ik onder de krijgstucht viel heb ik gehoorzaamd om te vertrekken.
  Vraag waarom alle ex militairen uit Suriname de laatste twee maanden zijn gehoord, daar hoor je niemand over.
  Het volk wordt gewoon uit elkaar gerukt om vijanden van elkaar te zijn.
  Ik durf te zeggen dat als al de regeringen na Bouterse en Wijdenbosch, het land hadden opgebouwd dat het strategisch gezien anders zou lopen.


  Maak melding
 33. Hoe veel je ook kan liegen tegenover het volk, al heb je honderden alibi’s. Het leven is heel kort, dat besef men pas als je wat ouder wordt. De moordenaars hoeven mischien hier op aarde niks te verantwoorden, maar in het hiernamaals zal men zeker geen alibi nodig hebben want God heeft alles gezien….Hij is de grootste rechter en tegenover Hem moet iedereen vroeg of laat verantwoording afleggen.


  Maak melding
 34. Dus heb jij het geschreven, krassie haha, of te wel mijn oude vriend teun van der vorst. is wel een goede.
  Wel wat jij kan ,kan ik ook.


  Maak melding
 35. Ik heb zo een hekel aan lafulastig ,dat ik in zijn naam dingen opschrijf , dat vind ik dat we allemaal moeten. Ik volg hem van dwtonline tot waterkant en post dan berichten in zijn naam hierdoor lijkt het alsof hij tegenstrijdige dingen zegt. En dan gelooft niemand meer wat hij zegt. Reaktie 10 en 35 zijn een voorbeeld. Doen jullie het ook.zo alleen kunnen we af komen van lafulastig.

  By the way ik post ook onder Krassie en Paul Bhag, een afkorting voor bhagwandas. Ik zal alles doen om boutamangs klein te krijgen.
  Er is niets wat ik niet zal zeggen of doen om mijn doel te bereiken.Als je tegen mij ben,post ik ook in jou naam. Try me.

  Teun van der Vorst


  Maak melding
 36. #48 geboren in zuid-afrika onder het bewind van……
  zegt genoeg over jou karakter.verdeel en heerst.
  ga zo door mie boy
  jou doel bereiken met leugen en bedrog.

  mi takie
  Noltie


  Maak melding
 37. antwoord op nr 32
  vraag van kabila waar ik , oemer was.

  wel mevrouw of mijnheer kabila je zou het niet willen geloven.
  maar kan zo ruim praten omdat ik, oemer, reeds vanaf 7 december 1982 rond de klok van 15.00 door bevel werd gevraagd aanwezig te willen zijn in fort zeelandia.
  ik heb er met enkele anderen gebivakeerd t/m 10 december.

  oemer


  Maak melding
 38. Christoffer is reeds gecremeerd , het OM heeft niks laten horen, dus is het voorval zelfmoord. De kranten hebben ook niks gerapporteerd. Dus kunnen we de geruchten machine stop zetten, tot dat het OM iets laat horen.

  van al de zelfmoorden in de afgelopen jaren ,waarvan er roddels over waren is nooit door het om een andere verklaring gegeven.
  ook van de vermeende vergiftigingen. derby in elkaar gezakt ,johnny kamperveen gewoon zo ziek en boem dood, shit happens.
  de direkteur van de vp ,ook zelfmoord ,ook nooit meer iets in de krant gezien. van rinaldo tuur is ook niks meer gehoord, de roddels waren toen drugsmaffia hem gedood had en tuur die was ook nog met drugs gepakt. vene zelf had zich er mee bemoeit. als jij word aangehouden bemoeit vene niet. maar tuur mocht naar huis. maar goed er zijn meer voorbeelden, dus wie weet horen we ook nooit meer iets over dit geval.

  over een paar dagen moet het OM in ieder geval niet met een losse flodder komen en de rechtzaak weer tot nader orde opschuiven. gilds en balesar zijn trouwens al tot nader orde verschoven.


  Maak melding
 39. Ik lees vandaag (23-3-2007) in de Volkskrant een goed gedocumenteerd artiklel van Stieven Rhamdarie, met getuigenissen uit het strafdossier. Je kan veel praten, loyaliseren en emotionaliseren, maar waar het om gaat zijn de feiten: Bouterse was van de later avond 8 december tot de vroege ochtend 9 december bij zijn buitenvrouw, die verbleef bij dr. Lie Paw Sam. Dat is zijn zelfverklaarde alibi. Maar de moorden hebben ’s morgens en ‘smiddags van 8 december plaatsgevonden, volgens vele ooggetuigen. Dus het alibi van Bouterse geldt niet voor het tijdstip dat de moorden hebben plaatsgevonden. In de nacht van december is er wel geschoten, maar dat was bedoeld om de indruk te wekken dat toen de mensen op de vlucht zijn doodgeschoten, kortom het was een ‘set-up’om voor een vals alibi te zorgen. Brievenschrijver Karsters (10) had het goed opgemerkt dat deze informatie ‘nieuw’is. Soms duurt het heel lang een geraffineerde leugen te ontmaskeren, maar zoals Pedro schreef ál is de leugen nog zo snel…’

  Roxanne Helder


  Maak melding
 40. Kabila???Als ik jouw ‘inside’verdediging van Roy de Miranda lees, en zie hoe gedetailleerd jij hem kent, en hoe, als gestoken door een marbonsu, jij reageert op de gemotiveerde suggestie dat de Miranda voor de Nederlandse binnenlandse veiligheidsdienst werkt, denk ik: gaat achter jouw (schuil)naam niet Roy Raymond de MIranda zelf schuil?!!

  Frits Ramsingh


  Maak melding
 41. NUMMER 1 OP DE HITPARADE VAN RADIO 10

  De nieuwe kaseko
  ‘Een Berm vol Leugens’
  van niemand minder dan
  Baas Le.
  Label: Fort Zeelandia Emo-Productions


  Maak melding
 42. Geachte heer Van der Vorst,

  Uw reactie van no.48 gaat werkelijk mijn verstand te boven. Ik vraag mij af wat er in zo iemand omgaat, om op zulks een valse wijze een aanval op een ander te plegen, die volgens u een “afwijkende” mening heeft. Zo hoeven wij toch niet met mekaar om te gaan?

  Waarom doet u zoiets om onder valse voorwendselen, een reactie te geven onder de bijnaam van een ander. Dit wat u gedaan heeft, lijkt mij het zelfde als met dit artikel, ‘valselijk’ en ‘beriegelijk’.

  Ik lees ook graag de reacties van ‘Lafulastig’ en heb beslist geen moeie mee. Maar nu brengt u niet alleen mij in verwarring maar ook vele andere lezers.

  Ik zou het prettig vinden als u dit gedrag achterwege zou laten en hoop dat anderen niet al teveel aanstoot aan zullen nemen.

  Laten wij de site netjes gebruiken, goede reacties neerpennen, opdat anderen, vooral jongeren, ook ervan kunnen leren. Want alle reacties gaan wereld wijd. Maakt u zich niet belachelijk met uw houding in deze.

  Dit wat u doet of gedaan heeft, kan ik beslist niet waarderen. Ik begrijp dat u ook mijn reactie n.a.v. uw houding in deze, niet op prijs zult stellen, maar ik reken erop dat u Uw houding zult beteren en dat u ook aan ‘Lafulastig’ uw excuus aanbied voor dit wangedrag.

  En dat is precies waar ik op hamer t.a.v. de kwestie omtrent de ‘Decembergebeurtenissen’. Teveel leugens en bedrog en dat schept nu nog veel meer verwarring.

  Ik hoop dat u eraan zult meewerking dat die verwarring niet nog groter wordt dan het al is.

  Bijvoorbaat dank voor uw medewerking.

  Met vriendelijke groeten,


  Maak melding
 43. De mensen zijn inderdaad in de nacht van 7 op 8 december doodgeschoten. Ik kan dat weten want ook ik heb alles van dichtbij meegemaakt. Ik ben altijd verbaasd geweest over de datum van 9 december, omdat het kan dat Bouterse bij Li-Pauw-Sam was; zijn toenmalige buitenvrouw was een Volkspartij tante die voor Li-Pauw-Sam de zaken in het kamp moest volgen. Does weet waar hij over praat in dat kader. Ik vind alleen dat de mensen die hiervan op de hoogte waren, en dat zijn niet alleen Derby en cs geweest, eerder hun mond hadden moeten opendoen. Er zijn zoveel mensen rondom Bouterse die zelfmoord plegen, niet alleen Chrisje maar ook een kok die zich in de voortuin bij Bouterse door het hoofd schoot, meneer Leefland die door mannen werd opgehaald enzo enzo. We hebben altijd alle geheimen met ons meegedragen en we zijn bang geweest om te praten, niemand wil dat doen en er zijn nog teveel mensen die liegen en gelogen hebben en de vraag is waarom?


  Maak melding
 44. Hallo Lafulastig, Patricia , Marjon, Kabila en J. Bakra. Jullie krijgen geld van de NDP om positieve dingen over mij te schrijven. Als jullie niet je best doen zal ik jullie meenemen bij de volgende ronde in Fort Zeelandia!!! Desnoods over 20 jaar als ik vrijkom.


  Maak melding
 45. Natalie en anderen, als jullie zoveel weten en ‘zeker’ zijn van wat er gebeurd is toen, wat houd je dan tegen om als kroongetuige in dit proces op te treden.

  Je zorgt er dan voor dat je onsterfelijk wordt, want je naam gaat dan de Sur. en NL geschiedenis is als de the straw that broke the camel’s back.
  Toch mooi! Jullie zitten allemaal daar veilig in NL te zeuren dat jullie zoveel weten. Als jullie voor gerechtigheid zijn ga dan naar Sur. en neem het voortouw in getuigen tegen Bouterse. Stelletje lafbekken!

  Dat artikel in de volkskrant is tegenstrijdig. Tot nu toe werd beweerd dat Bouterse gemoord heeft, dat hij Daal zelf van kant heeft gemaakt.
  Nu zeggen Kruisland en Spong dat het juridisch niet interessant is of hij persoonlijk de trekker heeft overgehaald, hij is medplichtig.

  Make up your mind, stelletje lafaards!

  Bouta will overcome!

  Patricia


  Maak melding
 46. als bouta plotseling doodt gaat klaar begraven klaar is klaar
  wie gaat de kruis dan dragen over december moorden zijn zoon, klein zoon,zijn moeder
  ooooffffff….zijn komende famielie
  dus mensen worden jullie waaakkkkkkeeerrrrrrrrrrrrr
  zoeken jullie snel een schuldige


  Maak melding
 47. Op 8 en 9 december 1982 lieten vijftien voorvechters van de democratie, in het Fort Zeelandia te Paramaribo, het leven.
  Legerleider Bouterse verklaarde op de televisie dat de slachtoffers ‘op de vlucht zijn neergeschoten’ en dat zij betrokken waren bij een ‘staatsgreep’, aangestuurd door ‘de CIA’.
  De Verenigde Naties, de Organisatie van Amerikaanse Staten en het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten toonden in hun onderzoeksrapporten aan dat zijn slachtoffers onschuldig waren en op beestachtige wijze waren gemarteld en vermoord. In juli van dit jaar is het zeer lezenswaardige ‘Rapport over de mensenrechtensituatie in Suriname’ (1983) van de OAS voor het eerst in het Nederlands vertaald door mr.dr.drs. H.B. van Aller, juriste, bestuurskundige en oud-Rector van de Universiteit van Aruba.
  De decembermoorden waren geen ‘incident’, maar een misdrijf tegen de menselijkheid. Zij waren onderdeel van de vestiging van een totalitair regime in Suriname. Radiostations, een vakbondsgebouw en een drukkerij werden in brand geschoten. Alle onafhankelijke media werden verboden. De universiteit werd gesloten en Suriname werd van de buitenwereld afgesloten. De onafhankelijke rechtspraak verdween. Verkiezingen werden definitief afgeschaft. De Surinaamse bevolking was van haar soevereiniteit beroofd. Vele democratische landgenoten ontvluchtten het land. Het land was onderworpen aan de absolute macht van de zelfbenoemde ‘Leider van de Revolutie’, de Slager van Fort Zeelandia.
  Ook na de democratisering (1987) duurde de lange nacht van de straffeloosheid voort. Maar eind 2004 werd het gerechtelijk vooronderzoek afgerond. Eindelijk lijken de verdachten zich voor de rechter te moeten verantwoorden. Suriname heeft meer dan ooit de kans de cultuur van de straffeloosheid te doorbreken. Decembermoorden.com wil door informatie daaraan bijdragen, zij wil ook een digitaal monument zijn voor de slachtoffers van Fort Zeelandia, die hun leven hebben gegeven in de strijd voor een vrij en democratisch Suriname.


  Maak melding
 48. Beste Patricia, Goed van jouw dat je zoveel om een moordenaar geeft en dat je een revo steunt die voor Suriname zo nadelig heeft uitgepakt. Hoe mensen de dingen weten, ik woonde bij het mortuarium in de buurt, dicht bij het huis van Li Pauw Sam, en ik heb alle activiteit kunnen aanschouwen zonder dat ik daarvoor mijn huis hoefde te verlaten. Mensen als jij steunen een partij of een leider met bloed aan zijn handen. Dus als je praat over lafbekken kijk dan vooral in de spiegel en bedenk dat ook jij een moordenaar steunt.Ik ben naar NL gekomen omdat ik door een meneer Linscheer, meneer Esajas en mensen van Bouterse ben gemolesteerd. Patrick Silos die achter me aan zat met zijn auto, neen dat vergeet ik niet. Dus beste Patricia lul maar raak want je weet geen moer!!!


  Maak melding
 49. oekeba,

  Bij deze het verzoek om niet over de man zijn moeder te beginnen, dat is vragen en bewijzen dat rancune zonder hersens geschied en dat er anderen dan ook niet hoeven na te denken.
  Nee wraak nemen daat denken wij dan aan.
  De moderator moet er voor zorgen dat het niet te persoonlijk en zonder respect hieran toe gaat.
  Zo niet dan maar incasserenen wanneer het zover is, altijd onverwachts ook al gaat D.D.Bouterse, onverwachts dood, er is een aanhang.


  Maak melding
 50. Natalie komt hier verklaren dat die mensen op 7 en 8 december doodgeschoten zijn.
  Dit is een volstrekte leugen.dit om 2 redenen. Het OAS rapport zelf welke op de website decembermoorden.com staat, schrijft het volgende: a. Between 2:00 a.m. and 3:00 a.m. on December 8, contingents of security forces consisting of not less than 3 soldiers arrived at their homes and either knocked on the door or fired weapons into the air or at their dwellings.
  2. Deze verklaring komt van de nabestaanden zelf.

  Dus of het OAS rapport staat vol leugens en hebben die nabestaanden leugens verteld, of natalie staat gewoon te liegen.U als lezer mag kiezen.

  Dan komt dan verzinsel van leefland.
  Het is nergens voor nodig om dit soort verhalen rond te bazuinen. Vooral niet onder het mom van het zelf meegemaakt te hebben.Jullie maken met dit soort verhalen niet alleen jullie zelf belachelijk ,maar nemen ook nog een loopje met de nabestaanden en de feiten rond 8 december.En waarom?
  In ieder geval geeft het bouterse steeds weer gelijk, als hij zegt dat jullie politieke spelletjes spelen.En terecht jullie liegen gewoon over dingen als het lijkt als of jullie daarmee bouterse voor leugenaar kunnen uitmaken. Maar of Bouterse liegt is een vraag,maar dat jullie liegen is een feit.
  Schande natalie, schande.


  Maak melding
 51. Wel dat staat ook op die site van 8 december,maar mensen lezen graag .. niks.

  De hierna volgende samenvatting van de lange en openhartige gedachtewisseling tussen de Commissie en Luitenant Kolonel Bouterse is van die opvatting een goede illustratie.

  Er werden vier serieuze pogingen ondernomen om de Revolutie te beëindigen en we zijn er in geslaagd om die pogingen af te slaan. We bevonden ons steeds in een moeilijke situatie gedurende de verschillende couppogingen die de revolutie zochten te belem-meren. In dergelijke omstandigheden is het onmogelijk om te plan-nen en de wetten staan niet toe om tegen dergelijke ondermijnen-de activiteiten actie te ondernemen ter voorkoming of vermijding ervan. Op 11 en 12 maart 1982, waren alle manschappen in de barakken van de Membre Boekoe aanwezig. Feitelijk was er een totale oorlog tegen ons ontketend. Zelfs al wisten we dat zij samenzwoeren tegen ons, toch werden wij door hen verrast. Na vier ernstige couppogingen, waarin wij niet alleen onze levens riskeer-den, maar ook de Revolutie, besloten wij dat het zo niet verder kon. Wij waren op de hoogte van hun plannen tot destabilisatie en burgerlijke ongehoorzaamheid. Het was de bedoeling dat daarna de CIA zou ingrijpen. De arbeiders gaven zij een verkeerde voorstelling van zaken, die daarop de straat opgingen. Zij probeerden de studenten de straat op te krijgen en dat lukte. Zij maakten zelfs gebruik van de ziekenhuizen om hun doel te bereiken en zij hadden krachtige steun van de media: de pers, de televisie en de radio. Zij werkten allemaal samen. Het is bijzonder interessant om het nieuws opnieuw te beluisteren en de artikelen te herlezen uit de periode direct voorafgaande aan de decembergebeurtenissen. Er werd zelfs gemeld dat wij dood waren en dat de Revolutie voorbij was. Zij dachten te kunnen rekenen op de steun van de CIA en dat zij van alles konden ondernemen, omdat de CIA het allemaal zou regelen. Deze keer besloten we niet te wachten totdat iemand een geweer op ons zou richten en schieten. In feite ging het om de Revolutie die zich moest verweren tegen een contra-revolutie. Nu de tegenstand is overwonnen en zij niet langer steun hebben om op terug te vallen, zeggen zij dat wij het zijn die de straat zijn opgegaan, de huizen zijn binnengevallen en vijftien personen hebben opgepakt en zonder meer hebben gedood. Dat houdt in, dat wij die vijftien personen zouden hebben uitgezocht en dat we hen zo maar vermoord hebben. Maar zij zeggen niet wat er zou zijn gebeurd, als deze personen en alle reactionairen hun doel zouden hebben bereikt en alle progressieve krachten zouden zijn gedood.

  Ik kan u zeggen dat deze Revolutie heeft aangetoond dat het geen bloedige Revolutie is. Deze Revolutie wil niet verslinden, het is geen wrede Revolutie. Toen wij de macht overnamen op 25 februari 1980, waren er radicale linkse groeperingen, die ons wilden aanzetten tot het doden van alle ministers en alle conservatieven. Nu kunnen we zeggen dat al deze mensen, waaronder de ministers, posities bekleden binnen de Revolutie. Gedurende de verschillende pogingen om de Revolutie te belemmeren, zeiden de mensen vaak, dat we degenen die de Revolutie ondermijnen moesten doden. Deze personen hebben we altijd gearresteerd en overgeleverd aan justitie. Met andere woorden men kan niet zeggen dat het hier om een wrede Revolutie gaat. Als een soldaat hier de wapenen op-neemt en mensen mishandelt, krijgt hij problemen. Maar niet omdat wij huurlingen of anderen de kans moeten geven op te treden, zoals zij wensen. Natuurlijk hopen wij dat de decembergebeurtenissen zich niet zullen herhalen, want hij hebben vrede en rust nodig om te kunnen werken in het belang van het volk. U kunt zien dat het niet de Revolutie is, die huurlingen aantrekt, maar als zij komen, zullen wij de Revolutie moeten verdedigen.


  Maak melding
 52. “Bij deze het verzoek om niet over de man zijn moeder te beginnen”
  Er staat niet negatiefs over zijn moder hiero. What about de moeders die hun zonen zijn kwijtgeraakt in dec 82?

  “Zo niet dan maar incasserenen wanneer het zover is, altijd onverwachts ook al gaat D.D.Bouterse, onverwachts dood, er is een aanhang.” Een bedreiging dus, zo kenne we jullie NDPers weer.


  Maak melding
 53. er zijn hier mensen die namen van anderen gebruiken nummer 51 ben ik niet. ik denk dat allerleri NDP gasten dit forum gebruiken om het beeld van hun vallende leider te keren. het is voor hem vijf voor twaalf. als bouta er niet meer is hun geld bron opgedroogd. kabila, de miranda, lafulustig, patricia e.a. binnenkort horen ze bij de arme surinamers want hun bron is dan opgedroogd. als bouta veroordeeld is. deze mensen houden niet van suriname anders ondersteunen ze zo een man niet.


  Maak melding
 54. Natalie wat heb je zo gedaan dat patrick silos(Patrick Silos die Surland’s directeur was, moest het veld ruimen, nadat het Nieuw Front de verkiezingen verloor in 1996. )
  linscheer en esajas zo achter je aan gezeten hebben. Vertel.
  Ik ben echt benieuwd? De wereld wil het graag horen.Wat heeft men precies gedaan en waarom. Vertel ons.In welk jaar is dit of in welke jaren ben je gemolesteerd, is het een vooval. Vertel ons meer.


  Maak melding
 55. Mensen,mensen toch,zie toch in dat je door al de negatieve emotionele reacties i.t.t.de rationele,Bouterse juist onder de jeugd het voordeel van de twijfel geeft.Als je zo nu en dan bij hen je oren te luisteren legt,merk je dat zijn aanhang onder de jeugd “proportioneel (hoe meer negatieve reacties,hoe meer sympathisanten)” en schrikbarend toe neemt.


  Maak melding
 56. Aan Patricia,

  Je worstelt sisa met jouw eigen geweten, je bent bang dat je al die tijd een moordenaar en leugenaar hebt verdedigt. Bouterse will overcome? Het gaat niet om de persoon, maar om het gedrag. Hij laat mensen doden op 8 december. Laat die lijken de hele nacht liggen. Hij laat losse flodders schieten in de nacht van 9 december om de indruk te wekken dat de menesn dan pas zijn gedood. Hij gaat die nacht bij zijn buitenvrouw slapen en compromitteert haar ook in zijn alibi. Dan gaat hij 9 december vertellen dat die mensen in de nacht van 9 december ‘op de vlucht zijn neergeschoten’ Hij liegt zo zelfs nabestaanden voor over de sterfdatum. En deze leugen vertelt hij aan jou Patrivcia en el die andere naieve, goedgelovige mensen. En je blijft maar roepen ‘ Bouterse will overcome’!? Wordt wakker Patricia, wees loyaal aan waarden en norman, aan menselijkheid, aan recht en waarheid, aan non-violence zoals Martin Luther King en Mahatma Ghandi dat leerden. Je doet Suriname en je eigen kinderen niket goed als je een moordenaar en leugenaar verdedigt als voorbeeld. Wordt wakker Patricia, ook al mocht je geld of wat dan ook van hem krijgen, wordt a.u.b. wakker, het kan nu nog.

  Ruth Karsoredjo


  Maak melding
 57. Het is wel verdomd toevallig: net nadat ik hier las dat Roy de Miranda van Clean Files Tribunal in het verleden genoemd werd in relatie tot spionageactiviteiten voor de BVD binnen de Surinaamse gemeenschap, ontmoette ik op een Surinaams feest een politie van Nieuwegein, die zei ‘dat Roy de Miranda goed werk doet bij de partij van Bouterse’. Ik vroeg hem hoe hij dat bedoelde. Hij zei: ‘Hij bezorgt met zijn woedende geschrijf juist een slechte naam in Nederland, en dat hebben ze niet eens door, die dommerikken.’ Of dat betekent dat hij dat ‘werk’ in dienst doet van de AIVD, dat weet ik natuurlijk nooit, maar een ding is wel zo: die bakra’s zijn geraffineerder dan zelfs Bouterse denkt.

  Karel Rostinga


  Maak melding
 58. kabila is roy de miranda. agent van bouterse. die hier probeert het blazoen van zijn meester schoon ye vegen. maar hij is door de mand gevallen. deze mensen praten bouterse naar de mond omdat ze betaald wordfen. suriname kan ze niets schelen als zij het maar goed hebben.


  Maak melding
 59. hallo dames ruth en natalie,

  jullie zijn de echte dja dja sranang oema’s

  dank je wel
  tenminste dames met kennis van waarden en normen
  en ook al de dames die in hun reacties hebben laten merken dat ze weten hoe de vork in de steel zit.
  voor de twijfelaars onder jullie, lees het artikel in de volkskrant van vrijdag 23 maart jl van de journalist stephen ramdhanie.
  nb geciteerd uit het strafdossier.
  mevr. rita c. ,toendertijd buitenvrouw van desi b., vertelt dat desi b. op 9 december in de middaguren bij haar kwam ten huize van de heer ruben lie paw sam.
  lees de rest maar zelf en u zult weten dat de dames zoals ruth karsoredjo en natalie etc. echt weten waarover zij het hebben. de rest doet net zoals karel rostinga in reaktie nr 74 heeft geschreven. zij bezorgen hun broodheer desi b met hun geschreeuw alleen maar een slechtere naam dan hij al heeft.

  sympathisant


  Maak melding
 60. Aan allen die hier de NDP verdedigen zeg ik shame on you en allen die nu zwichten onder ondemocratisch bestuur en klagen over NFD zeg ik ook: Jullie krijgen wat je verdient, niets meer niets minder. Het verhaal over Bouterse, en al die andere mensen die tussen 1980-en heden hebben geprofiteerd van alle goede dingen van Suriname, mensen hebben vermoord, vrouwen hebben verkracht omdat ze dachten dat ze alle vrouwen konden krijgen, mensen klapten in hun gezicht, ach, diegene die hier de zaken verdedigen zijn de futu-boi’s van de Revo, de mensen die niet eens met hun naam hier durven praten maar met allerlei schuilnamen en weet ik veel, lafaards, kuparies en abanies…mensen die kruimels kregen en verder niets. Wie het beter kreeg na de Revo steek je hand op en zeg hoe goed het je is vergaan, als je in de stront bent gezakt zeg dat ook…want jullie verdedigen iets dat niet te verdedigen valt, maar dan jullie die hier alles verdegigen en verkrachters en moordenaars goedpraten…..kennen geen democratie, anders zouden jullie met de bradi-kanti van je mond je mening verkondigen, op je eigen computer, onder je eigen naam.


  Maak melding
 61. WAAROM ZWIJGEN BOUTERSE EN DE NDP?

  Als is het goed begrijp zwijgen Bouterse en zijn NDP nu al ruim meer dan een week over het feit dat blijkt dat de alibi van Bouterse niet klopt. ‘Ik was bij Lie Paw Sam’ zei Bouterse, maar toen hij daar naar toe ging waren de 15 critici van de dictatuur al vermoord. Kortom, een alibi voor een tijdstip waarop de moorden zogenaamd plaatsvonden, maar niet echt plaatsvonden, is vals. Dat wil zeggen in eenvoudige taal: Bouterse heeft het publiek en zijn partij voorgelogen. Dat hij nu zwijgt, kan ik me voorstellen: hij is hoofdvrdachte en bang dat hij zich nog meer in de vingers snijdt met het oog op het aanstaande strafproces. Maar dat zijn partij zwijgt?, sommige mensen met academische titels, dat is echt zo zwak. Zouden die mensen niet begrijpen dat hun leider liegt? Ik denk dat niet, want het is nu zo overduidelijk, ook nu Bouterse zelf geen antwoord op de onthulling blijkt te hebben. Mijn inschatting is dat de NDP niet echt een democratische partij is, dat er toch een cultuur van angst voor de Leider is en dat, kortom, NDPers niet durven, de vrijheid niet hebben, om een mening anders dan die van Baas publike te maken. De kiezers zouden daar goed bewust van moeten zijn. Want als zo een partij de staatsmacht in handen krijgt dan zitten we zo weer met autoritair bestuur, waarbij kritiek niet echt mogelijk is, en de zaak zo eer afglijdt in corruptie met hyperinflatie, schaarste etc. En echt waar, de heer Andre Telting wil nu ook echt gaan genieten van een welverdiend pensioen en niet telkens weer opdraven om de financiele en monetaire puinhoop weer op te ruimen.

  Drs.J.R.Rendel
  Paramaribo


  Maak melding
 62. IS ROY DE MIRANDA EEN AIVD-AGENT VERMOMD ALS NDP PROPAGANDIST?

  Zoiets kan niemand bewijzen, want geheime diensten geven hun spionnen nooit prijs. Het is daarom ook moeilijk te ontkennen als jouw naam eenmaal in verband gebracht wordt met bijvoorbeeld een BVD-verleden. Kabila (nummer 17), sommigen zeggen dat Roy de Miranda zelf achter die naam van de Congolese dictator schuilgaat (gezien de details die Kabila vermeldt over de Miranda), voelt dat aan en schrijft dat het ‘onzin’ is te zeggen dat Roy de Miranda voor de BVD werkt want ‘ik ven de juiste persoon om dat te weten’. Als Kabila ook Roy de Miranda is, is dat wel juist natuurlijk. Maar het vormt dan helemaal geen argument tegen de suggestie dat Roy de Miranda voor de BVD werkte. Wat Kabila niet doet is ingaan om de feiten die het aannemelijk zouden moeten maken dat de Miranda eigenlijk een infiltrant is in de NDP. In dit verband is het belangrijkste feit dat hij van de NDP standpunten een karikatuur maakt, waardoor zijn Clean Files Trubunaal van het imago van de partij een lachwekkende zaak maakt. Zo lanceert hij anti-homo, lasterlijke aanvallen op een Gerard Spong, die door zijn collega’s in Nederland tot beste advocaat van Nederland is uitgeroepen. Hij is van Surinaamse afkomst, dus ook Surinamers zijn daar erg trots op. Dan gaat Roy de Miranda nu , indirect ook namens de NDP, deze man besmeuren op een stijlloze manier. Dan nu de vraag: is dat in het belang van de NDP? Denken ze in OCER echt dat hij de partij helpt zo? Daar moet die Kabila eens op antwoorden.
  Ik ben sinds jaren tegenstander van de oude politiek en links. In kan me dan ook vinden in de anti-imperialistische standpunten van de NDP. Maar ik denk niet dat de NDP het zal redden met vulgaire aanvallen op personen. Kijk maar hoeveel last de partij heeft van het verleden (decembermoorden enz.)Ik zie toekomst voor de partij als zij in dat opzicht zich hervormt. Ook in Oost-Europa hebben communistische partijen dat gedaan en velen zij tereug in he regeercentrum gekomen als socialistische partijen die zich een democratische cultuur hebben aangemeten. Het gaat niet om personen, maar om een bepaalde politieke gedragslijn. Mensen als Roy de Miranda belemmeren dan ook een politieke gedragslijn die uitgaan van echte progressiviteit, rechtvaadigheid en fatsoenlijkheid. Zo schaden ze de NDP, die zeker de potentie heeft binnen het democratisch bestel uit te groeien tot een partij die ook internationaal acceptabel wordt. Afstand nemen van mensenrechtenschendingen in het verleden, heel duidelijk, een nieuw leiderschap van mensen van onbesproken gedrag, en een constructieve toon, de bal spelend en niet de man. OP die weg ligt een ytoekosmt voor de partij die haar in het regeercentrum kan brengen, zodat Suriname zich kan aansluiten bij de linkse Latijns-Amerikaanse, maar democratisch wave.

  Karin Roger


  Maak melding
 63. KARIN ROGER (76) PROFICIAT!!!!!!!!!!!!!

  Ik wil jouw stukje aanbevelen aan Patricia, Lafulastig, Kabila en al die andere mede-sympathisanten van de NDP. We moeten echt ophouden NDP gelijk te stellen aan Bouterse, dat is niet in het partijbelang. Het is echt schadelijk voor de beeldvorming over onze partij als de voorzitter hoofdverdachte is in een strafporces, hoe langer dat duurt, hoe meer schade. In de VVVverkiezingen heeft de partij terecht Bouterse als presidentskanditaat teruggetrokken en partijgenoot Parmessar gezet. Waarom? Omdat toch die decembergebeurtenissen e.d. het voor Bouterse onmogelijk maken vertrouwen te winnen onder een groot deel van het volk. Ik begrijp dat Bouterse verdiensten heeft voor de partij, hij is een charismatische leider, een meester moppentapper, hij kent de tal van het volk, maar we kunnen niet om de feiten heen. En een feit is dat hij door de Surinaamse justitie als hoofdverdachte wordt gezien in de kwesie van de decembergebeurtenissen. Eigenlijk zou hij toch zelf moeten bedanken nu als voorzitter tot dat het proces voorbij is? Dat is wat ik eigenlijk vind. Als je geeft om je partij dan moet je de eer aan jezelf houden. Want wat nu gebeurt is dat de partijstandpunten niet voor het voetlicht kunnen worden gebracht, omdat iedere keer weer de zaak van de partijvoorzitter naar voren komt. Als je kijkt in de hele wereld, dan bedankt een partijleider zodra hij als verdachte ergens in wordt beschouwd. Doordat dat niet gebeurt bij onze partij maken wij een slechte beurt. Patricia en alle andere lieve vrienden, we moeten dan ook proberen te begrijpen dat kritiekloos staan achter Bouterse niet goed hoeft te zijn voor de NDP. En het gaat om een politiek idee, nietom een persoon, het gaat om de toekomst van onze NDP, niet om de persoon van de leider.Natuurlijk zullen sommigen die vastgeroest zijn aan bestuursfuncties in de partij roepen, kijk ze willen onze partij splitsen of dyugu dyugu tegen onze voorzitter maken, maar dat zijn verdachtmakingen geen argumenten. Wat kan het argument zijn tegen de stelling dat onze partij er beter aan toe zou zij dat als voorzitter iemand aantreedt die niet wordt gezien als verdachte in een strafproces?
  Nogmaals, goed zo Karin Roger, eindelijk breng je de diskussie op constructief pad.

  Ronald van Kesteren
  NDP-stemmer


  Maak melding
 64. Franco(72) foei, Bouterse rationeel? Weet jij een irrationelere daad dan de decembermoorden? En wat de jeugd betreft: laatst werd op een school een meisje flink bekritiseerd: ‘Je vader is een moordenaar’. Het was zielig, ze was 19 jaar, nog niet eens geboren tijden 8 december 1982, het was de dochter van wijlen Paul Bhagwandas. Dat is de erfenis die moordenaars achterlaten voor hun eigen kinderen, en wat te denken van de kinderen van de slachtoffers van 8 december. Zovelen hebben het zonder vader moeten stellen. Hoe rationeel is dat mijnheer Franco? Jij haalt daders en slachtoffers door elkaar. Hoe meer de jeugd te weten zal komen over de decembermoorden en andere misdaden hoe meer zij zichzullen keren van BOuterse’s partij. Daarom ook heeft de NDP een haatpersbericht uitgegeven tegen de 8 december lesmodule van John Leerdam, OGV e.a. De NDP is doosbang dat de jeugd uit de donkerte van onwetendheid stapt.

  Els Karno
  Zorg en Hoop


  Maak melding
 65. Bush loog over Iraq en massa vernietigings wapens. 4 jaar later is er door deze leugen een totaal van meer dan 600.000 iraqizen gestorven. Meer mensen dan suriname telt. Drama?
  Geen drama.
  Venetiaan en consorten waaiden met bewijs stukken die wijdenbosch na afzetting voor heel lange tijd in de gevangenis zou doen verdwijnen, 7 jaar later blijkt er niks meer over van al die bewijzen.Kruisland wappert nog bij 2 verkiezing met de “bewijzen” en er is nooit een rechtzaak gekomen. Venetiaan loog over wijdenbosch en heeft de man voor eigen redenen laten aftreden.Drama? Neen.
  anti corruptie wet zou de eerste wet wat Front zou goedkeuren zijn, 7 jaar later geen wet. amofo gaat vrijuit.Drama? Nee.
  Bush loog over CIA gevangenissen en martelen in die gevangenissen.Drama? Neen.
  CIA en MI-6 releasen elk jaar na 20 jaar documenten waaruit blijken dat ze geheime missies,waar mensen gedood zijn notabene in opdracht van het westen , waaruit blijkt dat die geruchten over hun betrokkenheid bij rotzooi in de 3de wereld toen , nu waar blijken te zijn. Je moet ze alleen op vragen.En nooit is er outrage of komt er een rechtzaak.
  Allemaal liegen.
  So do i really care if Bouterse lied? Should you?


  Maak melding
 66. Ruth karsoredjo ik denk dat jij wakker moet worden,bid voor jezelf ik kan mijn best begrijpen wat in je omgaat,doeje radio of tv aan wat hoor je of zie je man vermoord eigen kinderen of vermoord zijn echtgenoot of antillianen voeren oorlog met elkaar hiermee bedoel ik dat ze elkaar uitmoorden dat zijn de dingen die je daagelijks hoort of ziet bid voor jezelf jij en ik zijn noch achter je weet niet wat jou te wachten staat,wat gebeurd is kunnen wij niet terug draaien,
  jij nou,ik weet dat Bouterse de enige is om Suriname te redden hij zal hiervoor niet alleen gestraft worden in de nps zullen ook koppenrollen laat mij jou dat zeggen er wordt gewoon politiek gevoerd over de decembermoorden er is geen CEASE.!!!!!!

  Akuba


  Maak melding
 67. Aan Ronald van Kesteren, geen van die namen die jij noemt stellen de NDP gelijk aan Bouterse of noemen de NDP in hun reacties. Het moment dat je iets zegt dat een vraag teken opwerpt bij een leugen die men over Bouterse verpreid, word je uitgemaakt voor NDP-er, en ook al gil je duizend,men begint de ndp en al haar leden uit te schelden. Ook al is de leugen nog zo doorzichtig men blijft hameren dat mensen die iets zeggen, NDP-ers zijn.Dus jou reaktie moet gericht zijn aan die niet NDP-ers hier die alles en iedereen tot NDP-er bombaderen.

  Er is hier een andere traditie om ook nog mensen zonder enig argument te bombarderen tot Nederlander als je nog maar enig kritiek hebt op het Front. Dus men kiest of je bent nederlander, NDP-er of allebei. Dat is wat er hier speelt.En het heeft niks te maken met de NDP schaden. Of je nou niks zegt of niet. die schade die men aanricht aan derden met geruchten en leugens is blijvend.Dus je reaktie is verkeerd gericht lijkt mij.

  Natalia liegt openlijk over data en men prijst haar ook nog.
  Kijk die rechtzaak komt volgend maand en dan krijg je hetzelfde gezeik.Wat er ook gezegd of bewezen zal worden deze mensen die hier zo een hekel aan bouterse zijn daar niet in geinteresseerd.

  Er word gehameerd om de waarheid te spreken, de jeugd en iedereen correct te informeren en dat in OCER notabene, door de NDP notabene, dus als het geen daargezegd hier herhaald word is er ook niks aan de hand. Want de NDP zelf heeft dus Bouterse in OCER laten praten over 8 december. dus ook daardoor trekt men de NDP gelijk aan Bouterse. Dus je reaktie is verkeerd gericht.lijkt mij tenminste.

  En er is ook een grap gaande waarbij men zaken opschrijft en een naam van een vermeende NDPer gebruiken.


  Maak melding
 68. Desi was bij mij, zegt buitenvrouw
  Achtergrond Van onze verslaggever Stieven Ramdharie
  AMSTERDAM – Het is tegen tienen ’s avonds op 8 december 1982, zeker twaalf uren nadat het moorden in Fort Zeelandia is begonnen, als Desi Delano Bouterse (39), bevelhebber van het Nationaal Leger van de Republiek Suriname, met zijn lijfwachten stopt voor het huis in de wijk Kwatta. ‘Bouta’ is opvallend zwijgzaam en vermoeid.

  ‘Hij maakte een uitgeputte indruk’, vertelt zijn toenmalige ‘buitenvrouw’ Rita C., bij wie hij de nacht komt doorbrengen, twintig jaar later aan de Surinaamse inspecteurs die de moorden onderzoeken. Een zinnig gesprek met Desi was onmogelijk, verklaart Rita in haar tot nu toe vertrouwelijke verklaring, die de Volkskrant heeft ingezien. ‘Tjonge, tjonge, tjonge’, zucht Bouterse diep voordat hij in slaap valt.

  Kijk hoe sympathisant op nr 76 staat te liegen dat er in de krant staat dat bouterse op 9 december in de middag uren bij zijn buitenvrouw aankwam. En dat is het probleem hier op waterkant, men schroomt niet te liegen omdat weet dat niemand natrekt wat voor leugen ze opschrijven. Dus liegen maar.De krant artikelen verdraaien.


  Maak melding
 69. Ik vraag me ook af waarom die decembermoorden site de getuigenis van derby niet op hun website heeft staan. Echt raar.Ze willen niks van derby daar horen lijkt mij.


  Maak melding
 70. Als je het kranten artikel van de volkskrant leest en dan weer de getuigenis van derby, dan is er een groot probleem, de getuigen hebben hebben andere tijdstippen en … derby heeft weer andere tijdstippen. De advocaten gaan een field day hebben met deze getuigen.Want wie liegt is de vraag.

  Een ex militair verklaart dat het schieten tot 17.00 uur geduurd heeft.
  Derby zegt het begon om 19.30 uur. en hij was 20.00 uur aan de beurt. en 21.00 uur was ie thuis.
  Dus de vraag is als we derby moeten geloven ,waarover liegt die militair nog meer. Juridisch gaat men het knap lastig hebben voor dat men nog maar kan praten over waar bouterse was. Want ze gaan hun tijdstippen wel op orde moeten hebben.Dan is het volgens derby zo dat het allemaal dus een halfuurtje geduurd heeft..Maar dan praat hij over al die martelingen en die de mensen dus hadden moeten doorstaan.Ik vraag me af of het mogelijk is al die verwondingen in zo een korte tijd aan te richten.Iets klopt niet met de tijdstippen van Derby.

  In ieder geval natalie loog over 7 en 8 december dat is duidelijk.Zij die met haar sympatiseerde loog dus ook door opzettelijk verkeerd de volkskrant te citeren.waar dat voor nodig was, is volstrekt onduidelijk, het artikel was al goed genoeg,waarom nog een leugen van maken.


  Maak melding
 71. O ja en volkskrant zegt 12 uur na de moorden komt bouterse thuis aan? tegen 10 uur dus. maar als we derby moeten geloven is het een uur na de moorden. Want derby zegt, dat hij het om 19.30 begon. 20 .00 uur was hij aan de beurt .en die vrouw van bouterse zegt 10 uur was ie bij haar. Dus ook dat klopt niet. Erger nog ze verschenen tot 2 maal voor Bouterse? dan wanneer is er tijd geweest voor al die martelingen.Ik zeg het u iets klopt niet in het verhaal van Derby.Lees het zelf na.misschien is dat de reden waarom de decembermoorden site de getuigenis van derby niet heeft staan.Het is gewoon vreemd.Derby die dus daar de hele dag was praat niet over het horen van schoten tot na de vlaggen parade. Dat verhaal is vreemd. Ik ben echt benieuwd wat er nog meer door getuigen verklaard zijn. Maar hoe meer je de dingen naast elkaar zet, hoe meer vragen er op komen , en dan zijn het geen vragen die over bouterse gaan ,maar over de getuigen.


  Maak melding
 72. Beste mensen die met hun naam en toenaam hun reactie gaven, more power to you. Ik ben het niet met jullie eens en ik voel veel sympathie voor allen die proberen het debat over de toekomst van de politiek in Suriname op gang te brengen. Ik ben het niet eens met NF met hun oude ethnische rethoriek, ook niet met de NPD omdat ik denk dat ook zij teveel boter op het hoofd hebben. Ik geloof ook niet in de linkse wave van Latijns Amerika omdat ook Chaves geen werk brengt maar slechts brood en spelen. Mensen als Krichner van Argentinie en Bachelet zijn betere voorbeelden. Vooral Chile zou als een goed voorbeeld voor Suriname dienen. Met alles wat ik in mij heb hoop ik op een beter Suriname. Wel hoop ik dat er over alles gepraat kan worden, ook wat er gebeurd is want Suriname en de Surinamers moeten de waarheid kennen en weten over het verleden. Mensen als Rita C (Chin A Loi) zoals de Volkskrant haar omschreef hebben veel te verantwoorden en hebben tot nog toe hun verhaal aan insiders verteld. De mensen die de dingen weten zoals de Cronies van de RVP en mensen die actief waren in de Volksmilities zouden moeten praten over hun aandeel in het veraden van mensen en ze als CIA bestempelen en zo. Nogmaals democratie is dat iedereen zijn eigen politieke opvattingen moet en mag hebben. Zij die Bouterse goed vinden, more power to you, maar als je eerlijk bent kijk je in je portemonnee en maak je een balans op van zoveel jaren economische stagnatie en diefstal, waar de oude politiek maar ook Bouterse, Wijdenbos en kliek aan mee hebben gedaan.


  Maak melding
 73. kabila (roy de miranda) wat ben je stil. of heet je nu liegen doen ze alle maal. whahahahwhahha. je bent zo goed in het strooien met modder. nu lig je zelf in de modder. Kabila(roy de miranda)


  Maak melding
 74. Ik ben werkelijk verbaasd de vele reacties het artikel ‘Bouterse loog over sterfdatum decemberslachtoffers’blijft losmaken. Dit nieuwe feit zoals Karstens terecht opmerkte, houdt de genmoederen kennelijk fors bezig. Maar wat mij het meest opvalt is dat de aanhangers van Bouterse op deze site die zich achter allerlei schuilnamen als Akuba, Lafulastig, Patricia, Kabila etc. verbergen geen moment de vraag aan Bouterse durven stellen: WAAROM ZWIJGT U NU AL ZO LANG OVER DE CONCRETE STELLING DAT UW ALIBI NIET VANM KRACHT IS VOOR HET TIJDSTIOP WAAROP DE MOORDEN PLAATSVONDEN? Vragen zij zich niet af of Bouterse c.s. nu als het graf zwijgen omdat zij weten dat de stelling dat Bouterse zijn eigen aanhangers heeft voorgelogen met een vals alibi WAAR is! Wie achter een LIEGENDE LEIDER loopt moet zchzelf eens in de spiegel kijken, of die leider nu Bouterse of Bush heet.

  John Banning


  Maak melding
 75. Bouterse shall overcome!

  We zullen zien volgende maand en daarna. Ik ga niet in oeverloze discussies met sabiso’s want van horen zeggen weet men veel. Er is nog nooit in de geschiedenis van Suriname een rechtzaak geweest met zoveel getuigen. Ik hoop dat men op Domburg ruimte genoeg heeft voor allemaal.
  Voor die getuigen van WKN alleen al is het Kamerveen Stadion niet groot genoeg.

  Patricia


  Maak melding
 76. ach patrica jij walgelijk stuk vreten. vergeet niet dat er een god is die na dit leven over je zal oordelen. gij zult niet dodoen is in van de tien geboden. je bent een mens onwaardig dat je achter zo iemand blijft staan. maar ja. wiens brood men eet wiens taal men spreekt. maar straks is het afgelopen. dan is je broodheer niet meer bij machte je zal te spekken. dan zult je een andere zoeken. walgelijk mens dat je bent. Bram Behr was een goede vriend van mij. En als iemand van zijn land en de arme bevolking hield was hij het wel. koste nog moeite spaarde hij om hem een betere toekomst te bezorgen. maar dat weet jij niet, omdat je niets weet van hoe de wereld in elkaar zit


  Maak melding
 77. Krassie, power!Brahm Behr (een van mijn buren) Lesie Rahman, een goede kennis en Andre Kamperveen een man die ik als klein meisje leerde kennen van judo-les, mensen die allemaal van het land hielden en niets te maken hadden met stelen en corruptie. Patricia als je het zo goed weet, vraag aan die mensen van je pe a moni tan….bijna (4,2 miljard oude guldens), aksi meneer Bouters fu yu pe a moni fu plan Buro go, die in de eerste dagen na 1980 uit de kluis is gehaald… mensen die deze dingen zeggen weten waar ze over praten, want ze waren daar. Het enige wat ik vroeg (en als je gewoon een persoon bent dan praat je) is het beter met je gegaan? En anders hebben de mensen die weten dat de militairen 300,000 US zijn komen ophalen vanuit de kluis van het Planbureau gelijk dat er tijdens de militaire periode meer gestolen is dan welke periode dan ook. Zie uitspraken van de heer Prade, en cs. Waar het over gaat is dat Bouterse en zijn makkers mensen hebben vermoord en wel voor niets, want niemand had ze iets aan gedaan.. behalve dan dat mensen wilden dat die domme padvinder jongens met hun lagere school terug moesten gaan naar het kamp.


  Maak melding
 78. OK , OK ik ken Bram Behr niet. maar ik neem aan.
  Maar ik zei het al eerder ik haat die mensen die Bouterse aanhangen. Dus ga ik alles doen om ze klein te krijgen.
  Patrick Silos ,Linscheer en Esajas waren allen verliefd op me, ze hebben me gemolesteerd, ze hebben aan me gezeten.Dus niemand kan me wijs maken dat Bouterse een eerlijk proces moet krijgen.
  Gewoon hangen.


  Maak melding
 79. Bouterse heeft wel niet achter me aangezeten. Hij was toen met Rita. Maar een vriendin van me had wel iets met Bouterse,dus was ik niet geinteresseerd. Hij had meer buiten vrouwen.

  Hello, John Banning ken je me nog?


  Maak melding
 80. john baning goed dat jij jezelf zou noemt
  wij weten precies wie je bent tan tiry an no dong, het is beter te zwijgen dan te lullen jij bent een van ze.

  weet je niet dat je die man jopi- popy, maakt? jullie slapen gewoon niet jullie verkeren in Bouta Cyndroom.so what liever hem dan vene.hier krijg je een baks sies Kwasieba.vul maar aan moetje nog meer affy,kwaku,Amba,Kwamina,Abeny john banning er is nog een tata jaw,Kwasy,

  Akuba


  Maak melding
 81. Ik heb met eigen ogen gezien dat toen de militairen nieuwe bankbiljetten introduceerden in de jaren 80 dat het ingewisselde geld op vrachtwagens weer aan de ingang werd gereden om opnieuw geld te vangen. De waarde van het spaargeld van de oude mensen hebben ze toen dus gestolen.


  Maak melding
 82. Ik heb het laatste niet geschreven,want ik ken John Banning niet…….ik denk dat ik hier verder niets moet zeggen want dat er mensen zijn die allerlei dingen schrijven in naam van anderen. Dus dat is duidelijk geworden. Abanies, lelekus en monsters, zelf hier proberen jullie met allerlei stront te komen…moordenaars….


  Maak melding
 83. En oh ja dieven die gestolen hebben en daarmee vrouwen trachten te imponeren…en als dat niet lukte…want ze waren me een stel leleku’s die voor de revo niet van de straat geraakten…..dat zeg ik en niets over Desi Bouterse want hem ken ik niet. (behalve van TV en van de buurman, als hij op bezoek kwam) en mijn vriendinnen hebben nimmer een relatie met hem gehad…ze waren allemaal weggerend voor geweld uit Suriname. Sari dat ze Ampi hebben laten judo-en voor zijn leven….dat is wel een ware tori…en dat hij uitendelijk werd neergeknald.. Goed van de heer Does dat hij spreekt. Deze topic heeft aangetoond welke krachten en mensen achter Suriname’s revo zaten en welke mensen proberen alles goed te praten…Het is duidelijk dat er mensen zijn die ook hier de meningen proberen te beïnvloeden omdat de waarheid hard is en pijn doet…maar een moordenaar is een moordenaar is een moordenaar, en geen mooie auto of zetel in het parlement of een huis met diamanten gekocht van bloedgeld zal dat veranderen


  Maak melding
 84. Patricia zwijgt inderdaad over het concrete van de valse alibi en roept ‘Bouterse shall overcome’. Dat lijkt dan meer een wens, een bezwering, bij gebrek aan argument. Patricia antwooordt op deze vraag: Vindt jij dat BOuterses alibi klopt? Denk jij, anders dan alle getuigen (zie Volkskrant van 23-3) dat de mensen op 9 december en niet op 8 december zijn vermoord?
  Nadia Reegers


  Maak melding
 85. TWEE MEGAZAKEN Tegen twee topcriminelen IN DEZELFDE TIJD

  Suriname: Bouterse Nederland: Holleeder

  Ex-advocaat van beiden: Bram Moscovikcz

  Ron van Daalen


  Maak melding
 86. IK las net alle 103 reacties en moet tot de objectieve conclusie komen dat geen enkele aanhanger van Bouterse het in de kwestie van de valse alibi specifiek voor hem heeft opgenomen.Een goed teken: door zijn eigen sympathisanten wordt zijn alibi dus niet geloofd. Vraag de overblijft voor Patricia en andere ‘Bouterse shall overcomers’: hoe serieus neem je jezelf als je achter iemand aanloopt die jou voorliegt? Die neemt jou toch ook niet serieus? Liegen is laf en dat is wat een echte leider toch zeker niet mag zijn?! Kies verstandig Patricia, het is nog niet te laat.

  Ray Grundert


  Maak melding
 87. reactie 97 van krassie is niet van mij. hier probeerd iemand aan de haal te gaan met mijn profiel. de krassie 95 reactie is wel van mij. waarschijnlijk zit roy de miranda alias kabila hier achter. katten in het donker maken rare sprongen. bij mart is hije r al uit gebonjourd en probeert hij hier anoniem zijn punt te maken. zielig maar dat tekend bouta aanhang


  Maak melding
 88. je hebt gelijk nathalie. maar stop niet met schrijven. ze proberen ook mij in discridiet te brengen. dat zegt toch alles over deze mensen. je hebt gelijk moord is moord is moord is moord. en is op geen enkele wijze goed te praten. Sadam hoesein, taylor, mobutu, idi amin, hebben ook geboet voor hun daden. de waarheid doet pijn. Bram Behr mag niet voor niets voor het vaderland gestorven zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES