maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameWrevel in Surinaamse regering over vrije post

Wrevel in Surinaamse regering over vrije post

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 mrt – Het mag dan nog zo hard ontkend of zelfs verzwegen worden, maar het vroegtijdig vertrek van minister Alice Amafo van Transport Communicatie & Toerisme heeft meer deining veroorzaakt binnen de coalitie dan met goed fatsoen kon worden voorzien. Met name coalitiepartner A Combinatie heeft nogal wat scherven op te ruimen.

De spanningen lopen dan ook het hoogst op binnen deze combinatie van drie politieke partijen uit de Marron-gemeenschap. Amafo behoort tot Abop, die zich in de steek gelaten voelt door combinatiepartner Bep. Er zou niet genoeg steun gegeven zijn voor behoud van Amafo’s ministerschap. “Als Bep willen wij niet besmeurd raken met troep van anderen”, zegt Celsius Waterberg, Bep-topman en minister van Volksgezondheid.

Hij noch Abop-voorzitter Ronny Brunswijk wil praten van spanningen. Waterberg heeft direct na Amafo’s ontslagaanvraag getracht waar te nemen op Transport Communicatie & Toerisme. Ogenschijnlijk was die poging in lijn met de politieke traditie om de waarneming op ministeries slechts toe te vertrouwen aan ministers van dezelfde partij. Volgens Brunswijk schuilt meer achter Waterberg’s ijver.

Aan de ene kant wordt de vriend in nood geen helpende hand geboden en anderzijds is het een en al ontferming omwille van het belang van A Combinatie. “Alsof ze erop zaten te wachten dat die post vrijkwam”, zegt Brunswijk. Hij heeft dan ook geweigerd zijn zegen te geven en president Venetiaan verzocht om de waarneming toe te vertrouwen aan de VHP van vice-president Sardjoe.

Of het zou Pertjajah Luhur moeten worden van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Het is uiteindelijk de VHP geworden. Minister Maurits Hassankhan zal waarnemen totdat een nieuwe minister aantreedt. ”Naast de verantwoordelijkheid die hij reeds draagt, is er nu ook de bijzonderheid van deze verantwoordelijkheid, vanwege de context van deze tijdelijke overname”, zei Venetiaan bij de overdacht door Amafo.

Het betekent ook de bezegeling van het novum in de moderne politieke geschiedenis van Suriname novum van waarneming door een andere dan de eigen politieke partij. En wordt de Bep duidelijk gemaakt hoe beperkt diens aanspraken zijn. Veelzeggend was dan ook de afwezigheid van Bep-vertegenwoordigers bij de overdracht. Waterberg blijft er intussen bij dat hij moet waarnemen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Dit is ook een manier om je langs lekale wek toekang te verschaffen tot de vleespotten van een arm land.
  Schaamtelozer is nauwelijks denkbaar.

  Ik ben benieuwd waar dit allemaal zal eindigen.

  Het kan verkeren.


  Maak melding
 2. Suriname moet zo snel mogelijk af van een prehistorisch etnisch koloniaal coalitie staatsbestel en een 2 partijen staatbestel invoeren.
  Hier moet continue opgehamerd worden.
  Het is anno 2007 geen suggestie maar een noodzaak voor Suriname geworden, zie zoveelste regerings besluitloosheid in artikel hierboven.

  Dit soort zaken en er zijn vele te noemen en er zullen nog velen volgen, verlamt de regering vooral in het nemen van besluiten, schaadt de economie en tast de geloofwaardigheid van Suriname aan in de wereld met name voor investeerders!

  Suriname ontwaak!!!


  Maak melding
 3. Bep wil abop niet steunen abop is boos op bep omdat bep abop niet de hand heeft uitgereikt om abop te helpen waardoor abop op haar beurt bep beschuldigd van onfatsoenlijk gedrag Bep wil niet besmeurd raken met de fratsen van feestvierende aboppers. Abop nak/slaat bep waardoor deze regering tot val wordt gebracht en dit is weer een zegen voor het volk. Nieuwe verkiezing uitschrijven en nooit meer zo een walgelijke regering.


  Maak melding
 4. Als Hassankan kan waarnemen kunnen beide ministeries worden gebundeld in 1 (BIZA & TCT) Er val toch niet veel meer te doen dan op reis gaan (en niets leren), stelen en feesten (en gepakt worden). Dit bespaart 1 pensioen van (SRD10000/maand).


  Maak melding
 5. Nationalis hoe wil je in hemelsnaam het etnisch probleem oplossen?
  Het land bestaat tocht immers uit etniciteiten.
  Wil je misschien alle zaadcellen van de surinaamse mannen opvangen en met een mixer flink roeren en met een van de zaadcellen de surinaamse vrouw bevruchten. Wat krijg je dan te horen? Deze zoon lijkt een op een javaan en die andere zoon lijkt op een hindoestaan en die dochter lijkt op een negerin en die andere dochter lijkt op een indiaan en die andere dochter lijkt op een chinees. Van een andere suirnaamse vrouw lijkt die dochter op een marron de zoon lijkt op een massai en die andere super intelligente dochter lijkt op amafo en die andere zoon lijkt op die hoog begaafde ronny brunswijk is overigens cum laude geslaagd te koffiekamp.


  Maak melding
 6. IS Ronnie brunswijk niet door de rijke
  hindostanen betaald om tegen bouterse te
  vechten.Hij staat nu credit bij de vertegen
  woordgiging van deze groep.IS het niet de
  VHP die de verkiezieging kas van Brunswijk
  heeft betaald.NJANG MANG NO LOBIE NJANG Mang.
  Geachte redactie waarom weigerd u mijn reactie.Ben u bang om eens waarhied van zaken
  aan het licgt te stellen.


  Maak melding
 7. Sjeng tori. Net nu de foto nengre’s door hebben dat het de koeli’s zijn die likken kiezen de boesnengre’s ervoor de koeli te likken in plaats van elkaar te ondersteunen. Hoe achterlijk kan je zijn? Jajaja, schrijf het maar toe aan 300 slavernij en uitbuiting!!!Sjengsjengsjeng


  Maak melding
 8. OPROEP

  Aan alle Surinamers,
  die bereid zijn zich in te zetten om Land en volk te redden en te bevrijden van de(ze) politici die corruptie, zelfverrijking, zelfverheerlijking, leugens, nepotisme, eigenbelang en vriendjespolitiek,
  tot normen en waarden hebben verheven,
  Sta op
  en
  mail
  [email protected]
  en
  Kies voor

  SRANANG
  WANG PIEPEL
  WANG NATION

  waar iedereen
  op elkaar lijkt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES