zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNog te veel geweld tegen kinderen in Suriname

Nog te veel geweld tegen kinderen in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 mrt – Het aantal gevallen van geweld tegen kinderen is nog onacceptabel hoog. Dit stelt de Jeugdpolitie. In 2006 zijn ruim honderd en dertig gevallen geregistreerd. Dit jaar zijn er al ruim twintig klachten binnengekomen. Vermoedelijk liggen de werkelijke aantallen hoger.

Het fenomeen wordt goed geborgen gehouden. “We weten dat kindermishandeling veel meer voorkomt dan blijkt uit de tips die we binnenkrijgen, meestal anoniem, en dat kinderen ook daders kunnen zijn”, zegt voorlichter Dennis Kolf van de Jeugdpolitie tegenover de Ware Tijd. De meeste meldingen van lichamelijk geweld komen binnen via de school.

Jongens schijnen vaker hardhandig te worden aangepakt. Bij de aanpak wordt omzichtig te werk gegaan. “Een pak hoeft nog geen mishandeling te zijn. Als ouder heb je het recht om je kind te kastijden. Maar er zijn ouders die bij het minste of geringste het kind slaan. Ouderlijke tucht heeft grenzen”, aldus Kolf. Behalve ouders maken ook leerkrachten zich schuldig en komt het toebrengen van letsels niet zelden voor.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

4 REACTIES
 1. Geachte redactie,

  Dit is waarvoor ik waarschuwde toen mevrouw Liesbeth Venetiaan, de vrouw van de president, riep “het zit in de hoofd van mannen”.

  Realiseert deze mevrouw wel wat zich werkelijk binnen de samenleving afspeelt m.b.t. de relatie man, vrouw en kinderen ?

  Wat zij als vrouw vooral als vrouw van een president, met haar ongenuanceerde uitspraken teweeg kan brengen, in zo’n kleine en gevoelige samenleving als dat van Suriname, moet niet onderschat worden.

  Ook hoe ongefundeerde uitspraken op langer termijn, zijn uitwerking kunnen hebben naar mate deze ‘pitanis’, kinderen, ouder worden, meisjes zowel jongens?

  Wanneer je stelt ‘dat het slechts in de hoofden van mannen zit’, en nog niet heb kunnen inzien noch begrijpen, hoe ingrijpend het slavernij verleden (De Afrikaanse Holocaust)is geweest op zowel de spyche van de man als dat van de vrouw, dan lijkt elke aanpak dat zou moeten leiden tot harmonie, gedoemd te mislukken.

  Vrouwen in Gambia die gevangen zaten op James Iland, de plek waar ook de legendarische Kunta Kenta (Roots) in gevangenschap zat, werden op brute wijze verkracht door diverse zeelieden.

  Elk geboren kind van gemengd bloed, werd vervolgens van de moeder weggehaald, en over zee meegenomen naar het moederland van de ‘verwekker’.

  Vervolgens was na enkele maanden, als de moeder ‘er weer klaar voor was’, een andere zeevaarder aan de beurt, die de zelfde handeling herhaalde. Soms bij dezelf vrouw, soms bij een ander of meerderen.

  Een vrouw kreeg veelvuldig meerdere kinderen van meerdere zeevaarders, waarvan ze het kind (deren) slechts enkele dagen mocht zogen tot die gezond en sterk genoeg was voor vertrek overzee. Ze zag ze nooit meer terug.

  Zwarte vrouw, kent u de geschiedenis van uw zwarte zuster? En zwarte zuster, kent u de geschiedenis van uw zwarte man?

  Zwarte man, kent u de geschiedenis van uw moeder? Indien niet, hoe wil u uw zwarte vrouw dan begrijpen?

  Indien U ‘man en vrouw’ Uw zwarte geschiedenis niet kent, niet wilt kennen noch begrijpen, hoe en WANNEER willen wij mekaar ‘man en vrouw’ mekaar dan gaan begrijpen, ten einde met mekaar samen met de kinderen en onze omgeving, in harmonie te kunnen leven?

  Go back to your roots, meet your motherland Afrika.

  Nomo memre taki….

  sabi diri.


  Maak melding
 2. Een gepaste terechtwijzing doormiddel van gedoceerd fysiek gebruik kan geen kwaad. We leven welliswaar in een andere tijd , maar kijk wat de aanpak van het verleden bij velen van ons teweeg heeft gebracht. terechtwijzing door ophanging heeft geen zin, maar een pedagogische tik kan geen kwaad. Laten we a.u.b. niet de kan van Nederland opgaan waar ouders de controle van de kinderen aan de overheden moeten overlaten met alle gevolgen van dien.


  Maak melding
 3. Buitenman,
  Als jij zo reageert op wat mevrouw liesbeth venetiaan zou hebben gezegd, wil ik jou beleefd vragen om te reageren op het feit dat een kindermoordenaar nu president van Suriname is.
  Hoe moet je dat aan de kinderen uitleggen dat een veroordeelde drugshandelaar nu president is van hun land.Hoe leg je kinderen uit dat hun president terecht staat voor misdaden tegen de menselijkheid en dat zijn zoon Dino Bouterse voorwaardelijk vrij is en gelijk een baan krijgt toegewezen als baas van CTU .
  Stop ermee om altijd weer in die slachtofferrol te kruipen, wij moeten een goed voorbeeld geven aan onze kinderen zolang zwarte mensen de schuld van hun falen en tekortkoming aan de slavernij geven zolang zullen wij achter de feiten aanlopen. dit is mijn mening op die demagogie op nummer 1.
  En dit nog zolang wij in Suriname niet bereid zijn om de rijkdom van het land eerlijk te verdelen onder de bevolking zullen wij dit soort problemen vaker tegen komen .
  Een president vrouw die zomaar 8000 srd verdiend per maand omgerekend zo een 2000 euro, een geestelijk leider 6000 srd ongeveer 1500 euro, om maar te zwijgen over de adviseurs en andere loyalisten van de de president.


  Maak melding
 4. Volwassenen die kinderen slaan of mishandelen maken misbruik van hun machtspositie en hun fysieke kracht en geven het verkeerde signaal af aan het kind n.l als je boos bent mag je slaan. Knderen kopiëren dit gedrag en reageren op dezelfde manier op andere kinderen. Daarom lijkt het schoolplein soms op een slagveld.
  Stimuleer en beloon het positieve gedrag van een kind en straf alleen als het nodig is op een andere manier dan lijfelijk. Stuur een kind bijvoorbeeld een kwartier eerder naar bed voor straf of onthoud hem een keer van iets dat hij graag doet. Er zijn manieren te over om een kind te straffen zonder fysiek te worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES