dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname moet natuur inzetten voor schuldaflossing

Suriname moet natuur inzetten voor schuldaflossing

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 mrt – Suriname moet zijn omvangrijke natuur meer gaan inzetten als mogelijkheid voor het terugbetalen van buitenlandse schulden. Dit stelt de econoom Sylvano Tjong A Hin. Vooral bij de grootste schuldeisers, de VS en Brazilië, moet het idee van debt-for-nature swap worden besproken. Er is wel inzet voor nodig.

“Het ministerie van Financiën moet hiervoor een intensieve lobby op gang zetten met de VS”, zegt Tjong A Hin tegenover de Ware Tijd. Er kan dan een fonds worden opgezet voor natuurbescherming. Met Brazilië kan een model uitgewerkt worden om samen het luchtruim te bewaken. De investeringen van Surinaamse zijde kunnen dan worden afgetrokken van de totale schuld.

De VS en Brazilië zijn verreweg Suriname’s grootste schuldeisers. De schuld bij Brazilië is ongeveer negentig miljoen dollar en aan de VS moet ongeveer dertig miljoen dollar worden betaald. Suriname wil met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB, praten over kwijtschelding van leningsschulden. Onlangs zijn onder andere buurland Guyana miljoenen dollars aan schulden kwijtgescholden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Waarom geld lenen! Jullie hebben al zoveel, is het niet voldoende. Zie Goud, Aluminium, Aardolie, Hout, Vis en Garnalen, noem maar op. Blijft zelfstandig man!


  Maak melding
 2. Als men kijkt naar de schulden wat suriname nu heb,kan men dan niet inzien dat de regering er niets aan doet om het op te lossen,suri is rijk aan goud en hout,maar nee wat doen ze,buitenlandse investeerder laten komen om al het goud en hout uit suri te halen die met de grootste winst vandoor gaan,terwijl de regering zelfs moet investeren om zo aan geld te komen,als men niets doet en maar zeggen we hebben geen geld en alleen maar streven om de surinaamse pot te vullen en te zeggen dat deze regering zoveel in het pot heb achtergelaten,terwijl het volk niet kan eten,het geld moet geinvesteerd worden zodat men het met winst terrug krijgt


  Maak melding
 3. Geachte heer/mevrouw Dewanand,

  Dit wat u in uw reactie 2. zegt, had ik eerder reeds geroepen, maar kennelijk zijn wij de beste stuurlui die aan wal staan.

  Maar troost u, vroeg of laat zal iemand ons horen.

  Bewustwording gaat veelal langzaam, maar is gelukig langdurig.

  Laten wij blijven roepen, laten wij goeie ideeen poneren, laten wij nu wij kunnen lezen en schrijven, de zaken neerpennen.

  Laten wij geven wat in ons vermogen ligt, met de bedoeling het beste van ons zelf te geven.

  In de hoop dat wij eens gehoord zullen worden,

  ‘insha Allah’

  als God dat wil


  Maak melding
 4. Lieve E. Buitenman. Bedankt. Ik ben een heer no 2. fam. Makhan. Search beide namen in google. Wij hoeven niks, we doen het voor alle Sranangmang. Tang Boeng!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES