Goudbedrijf Rosebel: Suriname moet geduld houden

11

PARAMARIBO, 19 mrt – Suriname moet geduld houden als het aankomt op het meeprofiteren van de stijgende wereldmarktprijs voor goud. Dit zegt directeur Denis Melville-Dechennes van het Canadese Gross Rosebel Mines. Zowel het bedrijf als Suriname kunnen de vruchten plukken en dat zelfs op de korte termijn.

Volgend jaar al zullen de voordelen van de goudconcessie te Brokopondo nadrukkelijker merkbaar zijn. “Je kan niet ongeduldig worden, investeringen vergen nu eenmaal tijd om omgezet te worden. We moeten rustig de ontwikkelingen afwachten”, zegt Melville-Dechennes. Er is de afgelopen ruim twee jaar sinds de oprichting ongeveer tweehonderd miljoen dollar geϊnvesteerd.

Dat geld moet terugverdiend worden en er moeten onder meer bankschulden worden afgelost. Vorig jaar heeft de staat reeds twintig miljoen dollar aan belastingen ontvangen. Dat in het parlement wordt aangedrongen op het openbreken van de exploitatieovereenkomst lijkt realistisch. “We hebben geen bezwaar tegen het bespreken van nieuwe omstandigheden, maar openbreken is geen optie”, aldus Melville-Dechennes.


11 REACTIES

 1. Suriname moet zeker geduld houden totdat het een kraterlandschap geworden is met Cyaan en kwik vergiftigd.
  Kijken hoe lang het volk dit nog slikt.


  Maak melding

 2. Dit is echt de omgekeerde wereld. Rosebel die suriname aanmaant om geduld te hebben. Intussen voeren ze tonnen goud het land uit. Ik zie het al dat in amerika of canada een buitenlands bedrijf de grondstoffen ontging en tegen die regeringen zegt dat ze geduld moeten hebben omtrent het meeprofiteren van de stijgende wereldmarktprijs. Dat komt ervan als er stevig onder de tafel betaald wordt. Je laat je dan alles overkomen en kan niks terugdoen. Schijthuizen zijn het daar in de DNA (De Nikszeggende Asocialen)


  Maak melding

 3. geduld hebben terwijl er honderden miljoenen us$$ verdwijnen uit het land…hahahahaha vene heeft veel geduld MR rosbel….dont worry about that! maar het is ongelofelijk dat de goudzoekers met 80% van het geld vandoor gaan, en 20 achterlaten in suriname MOET DIT NIET OMGEKEERD ZIJN??? Nationalisatie van de goudmijnen laat rosbel een staatsbedrijf worden alias staatsolie..en leg beslag op alle Brazialiaanse goudvelden in de Surinaamse binnenlanden!!! Actie graag van vene…


  Maak melding

 4. “Suriname moet geduld houden”. Is wel een erg vage term. Hier kan ik wel erg boos om worden. Wat ‘geduld houden’! Als je iemand voor de gek wilt houden dan moet je zeker gelud houden. Weetje, ik wordt al ziek. de leiders van SURINAME zijn grote sukkels. Laat een zijn zaken vullen de F**k de rest.


  Maak melding

 5. geduld hebben terwijl er honderden miljoenen us$$ verdwijnen uit het land…hahahahaha vene heeft veel geduld MR rosbel….dont worry about that! maar het is ongelofelijk dat de goudzoekers met 80% van het geld vandoor gaan, en 20 achterlaten in suriname MOET DIT NIET OMGEKEERD ZIJN??? Nationalisatie van de goudmijnen laat rosbel een staatsbedrijf worden alias staatsolie..en leg beslag op alle Brazialiaanse goudvelden in de Surinaamse binnenlanden!!! Actie graag van vene…

  suriboy19

  mensen ik heb in de jaren 1998 tot 2000 in een commissie gezeten van het binnenland ik had een rapport opgemaakt voor de surinaamse regering deze zelfde boeven van het nieuwfront hebben het afgewezen ik ken bijna alle dorpen waar er braziliaanse en surinaamse met name een bekende chinees en militairen van het nationaal leger goud aan het delven zijn maar opgegeven moment moets ik het veld ruimen omdat ik keiharde uitspraken had gedaan en men mij als een verrader zag omdat er hoge regerings functionarissen in het binnenland goudwinnen en vraag ze of ze een vergunning hebben nee geen van ze hebben een vergunning .ik had een voorstel gedaan om alles stop te zetten en iedereen die guod wil winnen een vergunning aan te vragen of gewoon in te schrijven bij de KAMER VAN KOOPHANDEL maar helaas


  Maak melding

 6. Ja net zo lang geduldig zijn tot er geen goud is.

  Deze zg. investeerders zijn zachte heelmeesters die grote wonden in ons land zullen achterlaten.

  En de zg. aapachtige leiders zijn daar elk afzonderlijk hoofdelijk aansprakelijk voor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.