zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameKandidaat-minister Transport Suriname bekend

Kandidaat-minister Transport Suriname bekend

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 mrt – Adolfina Cairo wordt voorgedragen voor de post van minister van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Dit heeft de politieke partij Abop beslist. Van de zes kandidaten is Cairo, levenspartner van partijvoorzitter Ronny Brunswijk, met overgrote meerderheid gekozen. De stemming was geheim.

Van de honderd en vijf partijleden hebben honderd en twee gestemd op Cairo. De verkiezingscommissie stond onder leiding van de afgetreden minister van TCT, Alice Amafo. Adolfina Cairo heeft een HBO-diploma Journalistiek en diensthoofd van de TCT-afdeling in het district Marowijne. Ook is ze voorzitter van de Raad van toezicht van het Telecommunicatie Bedrijf Suriname, Telesur.

De voordracht vindt binnenkort plaats. A Combinatie, waar Abop deel van uit maakt, zal wel eerst zijn zegen moeten geven. Ook zal een antecedentenonderzoek worden verricht door het Openbaar Ministerie. Brunswijk heeft liever geen waarneming op TCT door combinatiegenoten. Hij geeft de voorkeur aan de VHP van vice-president Sardjoe of Pertjajah Luhur van parlementsvoorzitter Somohardjo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

50 REACTIES
 1. Alweer de zoveelste politieke benoeming.
  In Suriname is het al sinds jaar en dag een wet van Meden en Perzen dat loyale partijbonzen op hoge politieke en ambtelijke posten worden benoemd en dat deskundigheid van minder belang is. Het “Amafo effect” zal ons geliefd Suriname nog jaren en jaren teisteren en dan bedoel ik niet zeker niet alleen een bepaalde ethnische groep uit de gelederen van de A combinatie. De tendenzen van het “Amafo effect” zijn ook te merken bij de partij van de voorzitter van de Nationale Assemblee en bij de benoemingen van diplomaten. Dr. James Ramlall heeft het goed gezegd: Het “Peter principe” is volop aanwezig in Suriname.


  Maak melding
 2. Als alle surneds met een hbo-diploma massaal naar suriname gaan, zich laten naturaliseren tot surinamer en vervolgens een politieke partij beginnen, dan …………………… …………… (gaarne deze zin aanvullen)


  Maak melding
 3. Wow, de partner van brunsie als minister. hoe moet brunsie als parlementarier haar (beleid) beoordelen?.
  Hoe zit met de regelgeving en wetten tav hiervan.
  Enne antecedenten onderzoek, boi no mek mie lafu yere. Wat antecedentenonderzoek. Hoe zit het met bouta brunsie , balesar amofo, somo en ga zomaar door.
  Antecendentenonderzoek om te kijken of je iets negatiefs op je kerfstok heb, want dan pas wordt je goedgekeurd in suriname.
  Lang leve Vene. heeft hij in zijn toespraak mbt ontslag amofo een, ja slechts 1, negatief ding over Amafo gezegd?
  Hoe zo antecedentenonderzoek als ze straks een baan als ambassadeur krijgt aangeboden. Hoe kan ze dan uit de boot vallen als Vene haar de hemel in prijst, man wie is er dan seriues.
  balesar wordt ook al een ambassadeurs functie aangeboden. Lang leve Vene, met zijn zgn brandschone handen.


  Maak melding
 4. Met aan grote waarheid grenzende zekerheid kan worden gesteld dat ten minste 1 sleutelfiguur zich in een bedenkelijke wereld begeeft, althans heeft begeven. Vide het vonnis.
  Waar praten we over? Over bananen en plantage Republiek gelegen nabij Bersaba en Vierkinderen?
  Mi no now!


  Maak melding
 5. Dit is te belachelijk voor woorden en juist om dit soort gelazer met het volk en staatsgelden kwam er een revolutie.
  Helaas waren de mannen toen nog niet rijp en werden in de steek gelaten door hun Nederlandse adviseurs.
  Als deze benoeming niet het wordt gestopt door Venetiaan, dan is hij echt iemand die alleen op de stoel zit als een marrionet en meer ook niet.


  Maak melding
 6. Wat voor rotsooi regering is dit,cairo is een van de levenspartner van brunswijk.Dit alles kan alleen in die banananen republiek van en in suriname.Jullie zetten dat land meer ten schande venitiaan je moet je schamen
  dat het volk dit allemmaal zolaat gebeuren.
  Mensen mensen mensen.Volk volk volk komen jullie op sturen jullie deze regering naar huis ik ben benieuwd hoelang deze popekas door gaat.


  Maak melding
 7. De Wereld
  Is Een Speelpaneel
  Ieder Komt
  En Pikt
  Zijn Deel.

  Goed gedaan Venetiaan,door met het AC in zee te gaan,breng je Suriname naar de afgrond,petje af hoor.


  Maak melding
 8. Hoe dom kan men politiek niet handelen in SME, ofwel waarvoor ziet men het VOLK aan? Een domme kudde waar men mee kan doen en laten wat men wil zeker.

  Een voorzitter van een partij (ABOP) die dus tevens parlementsvoorzitter is, die zijn eigen partner een ministerspost laat vervullen? Nog nooit zo’n stemnming gezien. 102 van de 105 stemmen op de bewuste persoon.

  Hoeveel personen hebben zich eigenlijk kandidaat gesteld binnen de A-combinatie?

  Verder niks ten nadele van mevr. Cairo, want daar kan ik geen oordeel over vellen. Voor mij nog een onbeschreven blad, dus verder succes indien het toch echt zover komt.

  Het lijkt mij echter niet zo handig om als partner van een DNA-lid/partijvoorzitter zo’n functie te willen bekleden, maar het zal wel des Surinaams zijn.

  wie e weet op deze wijze straks weer iemand die na aftreden haar leven lang (als het verhaal van mrs. Amofo klopt) hoeft te werken.

  Wij weten dan welke baan in SME de BESTE garanties geeft voor een onbezorgde (financiële)toekomst.

  Odies sranangmang


  Maak melding
 9. Zo jongens het is nu overduidelijk dat men binnenkort geen adequate opleiding meer hoeft te hebben voor een toppositie in de Surinaamse politiek,maar een familielid die rovers- en killerkwaliteiten bezit.Ja het is zover!!!!De afgrond zal nog ver boven ons hier liggen,dankzij FRONT.
  FRONT geeft dit als kado aan het Surinaams nageslacht!!!!!
  Lang leve VENETIAAN en consorten!@!!!!!!


  Maak melding
 10. P.s. In een eerder schrijven werd uiteraard bedoeld “Parlementslid”
  van dhr. Brunswijk.

  Als parlementsvoorzitter hebben wij ook niet bepaald een veel slimmere gast. ofwel de man die zich het liefst met miss verkiezingen en gronduitgifte bezig houdt. El SOMO

  Een voorzitter van een partij (ABOP) die dus tevens parlementsvoorzitter is, die zijn eigen partner een ministerspost laat vervullen? Nog nooit zo’n stemnming gezien. 102 van de 105 stemmen op de bewuste persoon.


  Maak melding
 11. Schaamteloos.
  Je vrouw als minister doen kandidateren.
  Schaamtelozer zal het zijn ald de BEP achter deze voordracht zal staan.
  Veel schaamtelozer zal het zijn als de President van de Republiek dit honoreert.

  De basic oplossing is wijzing van de Grondwet.
  Misdadigers mogen niet in het Parlement.
  Misdadigers mogen geen Minister zijn.
  Misdadigers mogen geen politieke functies bekleden.

  Helaas mogen we dit niet verwachten van de
  NPS (sponsor problemen)
  VHP (financierders probleem)
  NDP (leiders en kader probleem)
  VVV (kind van de NDP)
  A1 (corrupte politici)
  DA91 (eigen belang in het machtscentrum)
  A-combinatie (BEP wordt verziekt door ABOP)
  ABOP (zie NDP)

  Wie zal de grote schoonmaak organiseren en leiden????


  Maak melding
 12. Als Vene deze dame als minister accepteert, dan zijn zijn 10 schone vingers voor altijd vies geworden. enige wat hij moet zeggen is over my dead body. dan zal heel suriname respect voor hem hebben.


  Maak melding
 13. Mijn petje af voor de totnogtoe beste regering die Suriname in het verleden heeft gehad van drs.Jules Wijdenbosch. Met deze regering van Venetiaan is alles mogelijk.echtgenotes worden benoemd tot ambassadeur in het buitenland, neven en nichten krijgen belangrijke posten, een groot begrotingstekort wordt met verdraaingen aan de mensen onttrokken. Kortom een overname door het arme volk van de regeermacht in Suriname is een oplossing.


  Maak melding
 14. De politieke constellatie is compleet. Dat het welig tiert van funtionele analfabetisme
  binnen het overheidsapparaat zal niemand bevreemden. Steeds een regelarei van politieke vrienden en lojalisten , is geen basis om straks je hoog geprezen public sectot reform plan uit te voeren. PL van somohardjo zal er falikant tegen zijn om de met een lagere school geplaatste ambtenaren
  op de wijk posten van sociale zaken te vervangen. Koenders geef dus ook geen geld. Wie financiert zijn eigen afgrond. De benoeming van dus een nieuwe minister op TCT
  zal eveneens doorspekt zijn met de reeds gehanteerde politieke cultuur van kortzichtigheid en niet in het algemeen belang ter ondersteuning van de welvaart en welzijn van Surinamers.Het warrig politiek beleid die deze front regering neerzet leid steeds meer tot moreel verval in het land. Het volk raakt besmet met de vernietigende immorele virus. EN de dragers daarvan zijn onze leiders.De minister van justitie heeft zijn mondvol over rechtsorde en veiligheid in het land, het december proces waar zelf commissaris welting van Amsterdam nog informele gesprekken komt voeren met de minister van Justitie geeft wel behoorlijke bedenkingen, Want het acht december proces
  moet suriname zijn rechtstatigheid terug bezorgen.Maar toch vreemd dat een parlementariers als brunswijk , met een opsporingsbevel op zijn naam, in het politie dossier ook als bankrover is bestempeld tegen over deze zelfde minister in de hoogste college van staat plaats neemt.
  Dat het jungle commande agenten hebben neergeknald in de rechtmatge uitoefening van hun beroep . Waar bliven die onderzoeken ?
  Er woedt al een stille oorlog in het land. Door grove onrechtvaardigheid moet nog alleen de bom barsten. Let maar op !Stop met het entnisch gelul in Suriname . TCT is van Elke Surinamer. Een open sollicitatie in de coalitie dat geeft meer pit of betrek deskundigheid van buiten uit. Dus no Cairo!!!


  Maak melding
 15. Prik! Diploma zegt niks, als je geen verstand van die zaken hebt. Surinamers zijn Surinamers waar ook ter wereld en hoeven zich niet te laten naturaliseren tot surinamer. Ze moeten allemaal ook een Surinaamse paspoort bij. Ze blijven maar slapen daar! Wakker worden!


  Maak melding
 16. Een background check om te kijken hoe goed jij kan graaien..Eerst was het een buitenvrouw van brunsje zijn broer nu is een buitenvrouw van brunsje zelf. By the way wanneer is haar verjaardag. Ik wil ook uitgenodigd worden…


  Maak melding
 17. Geen wonder dat het berg af waarts gaat met ons land.met een h.b.o diploma ben je veels te laag opgeleidt om zitting te kunnen nemen in een kabinet die ook nog de verantwoordelijkheid moet dragen over een hele natie.naar mijn bescheiden menig lopen er veel beter opgeleide personen in suriname rond die de kar zouden moeten trekken dan deze losers van A.B.O.P. hup hup suriname achterwaarts.suriname!!!!!! een weelderig weiland met sappig gras waar voornamelijk ezels grazen.sorry.who the cap fitt.


  Maak melding
 18. landgenoten hoe kan dit nu weer partner van brunsie die minister wordt.wel er zal dan zeker weer geld uit de staatskas verdwijnen.wanneer leren jullie dat? het is echt een bananen republiek.


  Maak melding
 19. WANNEER worden ze eens eerlijk in suriname die regeerders leren het nooit af

  Politieke tegenwerking Anti-corruptiewet:

  Hoge strafbepalingen mede oorzaak uitblijven behandeling

  Paramaribo – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo had eerder aangegeven dat eind december 2005 en zei later dat voor april 2006 de Anticorruptie wet in behandeling zou worden genomen. Tot op heden is er niets van terechtgekomen.

  Tijdens de vorige zittingsperiode is de Inter-Amerikaanse Conventie inzake Preventie en Bestrijding van Corruptie aangenomen door Suriname. Op grond van dit verdrag moest er een wet tot stand worden gebracht met bepalingen zoals overeengekomen in het verdrag.

  Binnen DNA was men al ver gevorderd en was er in 2003 reeds een ontwerpwet klaar. Er was een commissie in het leven geroepen onder leiding van Arnold Kruisland waarin ook Jiwan Sital zitting had.

  Volgens Sital had de commissie haar werk gedaan en ook een pre-advies gepresenteerd. In een huishoudelijke vergadering is toen dat advies verheven tot eindvoorstel. Dit zou worden geplaatst op de agenda van de openbare vergadering. Om een of andere reden is dat ontwerp nooit behandeld.

  Mensen hadden er problemen mee, omdat er een aantal bepalingen in het ontwerp voorkwamen die voor grote problemen zouden zorgen, zegt Sital. Het zijn zaken in de preventieve sfeer van de wet waarmee de politiek grote problemen heeft en die daarom niet in behandeling wil nemen. Het huidige parlement heeft een andere commissie onder leiding van Randjietsing in december 2005 in het leven geroepen waarin ook Sital zitting heeft.

  Knelpunt was toen dat niet goed gedefinieerd was wat onder gift moest worden verstaan. Volgens Sital komt gift sinds 1911 voor in het Wetboek van Strafrecht. Er werd vanuit gegaan dat elke gift strafbaar kan worden gesteld. Sital benadrukt dat het niet gaat om giften als bloemstukken maar giften als bewijs van wederdienst.

  Ik denk dat de strafbepaling vele mensen in problemen zal brengen waardoor men afziet van de behandeling van deze wet, aldus Sital.

  In artikel 3 van de Conceptwet staat: ‘Onverminderd de bepalingen in het Wetboek van Strafrecht met betrekking tot corruptiebestrijding, ambtsmisdrijven en ambtsovertredingen, wordt met een gevangenisstraf van tenminste 10 jaren of een geldboete van ten hoogste 15 miljoen Srd of een combinatie van beide straffen voor degene die een aanbod direct of indirect, al dan niet gevolgd door acceptatie van enig goed, enige geldwaarde of enig ander op geldwaardeerbaar voordeel, dienst, gunst of belofte aan een staatsinstelling of een publieke functionaris doet, met het oogmerk enigerlei handelingen of nalaten in strijd bij het uitoefenen van zijn politieke functie te bewerkstelligen, bedreigd.

  ’Mijn mening was dat de commissie aan opzettelijke vertraging doet en men wil de wet niet behandeld hebben omdat de wet preventieve werking heeft. Met die wet alleen zou je corruptie niet kunnen bestrijden. Met de strafbepalingen zou men zich tien keren bedenken om zich schuldig te maken daaraan.

  Sital wil dat binnen twee weken deze wet in behandeling wordt genomen of hij zal zich terugtrekken uit de commissie. Als lid van de commissie zal hij gebruik maken van zijn recht om in de huishoudelijke vergadering te vragen waarom de wet niet op de agenda wordt geplaatst, ondanks alle voorbereidingen die zijn getroffen. (DBS/Humphrey Dundas)


  Maak melding
 20. Ik begrijp eigenlijk niet de commotie. Deze dame heeft tenminste bestuurs ervaring. Momenteel zit ze in de bestuursdienst en zit ze in de raad van commisarissen.
  Het zal moeilijk worden om haar af te wijzen volgens mij.

  Dara komt nog bij dat ze een HBO diploma journalistiek heeft.
  Maar goed, ze doet niet onder voor Amafo kwa ervaring. Daar zit ze dus boven.

  Dat ze geen aanwijzbare ervaring heeft in TCT-zaken..ennee…tja, Amafo had dat ook niet en toch is ze minister geweest van TCT…

  En wat de relatie met Brunsie betreft..tja..met Amafo had hij ook een relatie.
  President Vene heeft zijn buitenvrouw minister gemaakt…
  Dus ja, volgens mij wordt het heel moeilijk om vrouw Fine te weigeren.


  Maak melding
 21. Suriname maakt zich weer onsterfelijk belachelijk!!!!!!!!!Het is de leugen die regeert.
  Grote geesten houden zich bezig met ideeën, Middelmatige geesten met gebeurtenissen en Kleine geesten met personen.


  Maak melding
 22. Neks no fout….Go Ronnie Go !!!!
  Ronnie doet hetzelfde wat NPS en VHP
  de afgelopen 60 jaar hebben gezaait!!!!
  (ongeschoolde Buitenvrouwen en familieleden op hoge posten)
  “Wie storm zaait zal storm oogsten” …
  Wie de geneugten van de vrijheid wil oogsten moet de vermoeienis dragen die het kost om haar te ondersteunen,”Meneer VENE”


  Maak melding
 23. Brunsje speelt het zelfde spel dat de VHP, NPS NPD, KTPI etc etc al die jaren hebben gespeelt. Nu daar Brunsje wint is het spel niet meer leuk.
  Deze spel regels zijn door alle voorgaande regeringen gemaakt en instant gehouden. Zelfs dictator bouta heeft er niets aan gedaan.


  Maak melding
 24. O my God, is this for real? ronnie voorzitter van parlement, een terrorist, en zijn vrouw minister kandidaat, ik moet terug en weer een telefoon coup plegen, who’s with me?
  soso lobi saba


  Maak melding
 25. Mede Suri’s,worden wij nu pas wakker?
  Wie is al sinds deze regering aan de macht is
  president-commissaris van de SLM?
  Leo Brunswijk, ja de broer van.
  En in het verleden zat ook de zoon van playboy SOMO, in de Raad van Commissarisen van de SLM.Zonder enige goeie school opleiding.Dus niks nieuws onder de Sur.zon.

  Bouta


  Maak melding
 26. En waar zitten de kinderen van el ram-sardjoe.
  De kinderen van el vene
  En ga zo maar door alle kinderen van alle leidersss hebben een voor aan staaande baan
  Wat dacht je van de kinderen van wijlen derby op schiphol
  Het hele apparaat één grote familie vrienden kennissen bende.

  Jammer voor de gewonen burger die hard studeerd en een leven wil opbouwen.

  Geen wonder dat er dagelijks zelf moorden worden gepleegd

  Het leven is totaal uitzicht loos voor de gewone burger..

  Er moet nu een totale omwenteling komen dit keer een echte coup met alle lijders en parlementariers in een twintig foot container en deze dumpen naaste de goslaar..


  Maak melding
 27. Ten eerste mijn reactie op nummer 17 dat de regering van Bosje de beste was tot nu toe. Moet zijn de slechtste die grote kraters heeft geslagen in de economie van Suriname. Tja, je moet maar een beetje verstand hebben van economische wetmatigheden.

  Wat de voordracht betreft, de VP is ook maar laag opgeleid. Heeft voor zijn vermogen ook hoog gescoord met een lerarenopleiding. En wat te zeggen over Somo. En kijk verder in de geschiedenis.En zie daar is het resultaat. Het is niks nieuws voor Suriname.
  Het is helaas zo en het resultaat liegt er niet om. We zijn 50 jaar blijven steken op het zelfde niveau.


  Maak melding
 28. Waarom Word er zo gezeurd hier,
  mag ik weten op welek post de vrouw van Somohardjo zit. Is zij niet de tweede man op de post in Den haag. Mogen Marrons nou ook niets. Waneer een marron iets doet is het erg maar waneer Balessar, Gilds, Sardjoe iets doet mag dat wel.
  cairo is niet benoemd maar gekozen dus kappen met het gedonder.


  Maak melding
 29. Nummer 2 en alle andere NedSURS,

  In geval mijn Suri’s de eer aan zich zelf houden en de toekomst overlaten aan verantwoordelijke mensen dan.

  Kom tot een bundeling en ondersteun een nieuwe goed gestructureerde POLITIEKE PARTIJ IN SURINAME. Gegarandeerd dat velen zullen meedoen alleen als minimale randvoorwaarde: een goede bemensing en een PLAN VAN AANPAK over de gehele linie.


  Maak melding
 30. Marjon taki ze heeft ervaring. Ervaring sinds brunswijk der in de raad van comissarissen heeft gezet. Was weer een andere politeke benoeming van brunswijk.RVC zo dik je je maand inkomen aan.


  Maak melding
 31. Hoe zeer dit voor velen een pain the .s is, gebeurt er bij Openbare Werken, Soziale Zaken en Grondzaken precies hetzelfde.

  Teking, dieking, meking, foefoering.
  Een waar rovershol.


  Maak melding
 32. maria je hebt gelijk in die beveiligde autos van linscheer bracht bosje dat goud naar zanderij wat ik met eigen ogen heb gezien

  Nr.17 Ti-Bi-Ti.

  Was het niet de regering Jules Wijdenbosch die de hele voorraad goud van Suriname verkwanseld heeft?

  maria


  Maak melding
 33. Die mevrouw cairo heeft een HBO diploma en wat heeft brunswijk heeft 1 letter meer hij heeft E.H.B.O. diploma en is partijvoorzitter geworden vandaar dat de stabiele zijliging van zijn partij naar de filistijnen is geholpen. Hij is wel goed in mond op mond beademing op Cairo en Amafo.


  Maak melding
 34. Businingee,dus je wil nu ook tot het niveau nul dalen met jouw marrons?Al die voorgangers hebben gefraudeerd dus jij dan maar ook?Ook gij Brutus.Dat zegt genoeg over wie jij bent.Ook jij dus bent dus adspirant “Grote Struikrover”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES