zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenCarrièreVrij personenverkeer Surinamers in Cariben begint

Vrij personenverkeer Surinamers in Cariben begint

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 17 mrt – Binnenkort wordt definitief aangevangen met het vrije personenverkeer voor leerkrachten en verpleegkundigen tussen Suriname en het Caribisch gebied. Dit meldt het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu, ATM. Aan de wetgeving wordt de laatste hand gelegd.

Die moet het regionaal vestigen zonder verblijfs- en werkvergunning mogelijk maken. “Het zijn regionale afspraken die worden gemaakt, maar als land moet jij je wetgeving veranderen, vandaar”, zegt Glenn van der San, secretaris van de Commissie Vrij Verkeer van Personen tegenover de Ware Tijd. De afspraken voor de beide beroepsgroepen zijn gemaakt tijdens de Caricom-top in juli 2006.

Weliswaar zijn er nog wat vaagheden. ” Wat leerkrachten betreft is niet aangegeven voor welk niveau deze mogelijkheid geldt. Zodra je beschikt over een diploma van een erkend instituut mag je een aanvraag indienen bij de minister om erkenning als bekwaam burger te ontvangen”, aldus Van der San. Eerder is het personenverkeer vrijgesteld voor academici, mediawerkers, sporters, musici en artiesten.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

3 REACTIES
  1. vrij personen verkeer behalve voor ex-surinamers die het meest bijdragen aan het in stand houden van de surinaamse economie.
    Misschien kunnen wij als ex surinamers visas aan vragen voor suriname via de mensen smokkelaars in de Dominikaanse republiek zal wel veel makkelijker zijn.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES