dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse visa in handen van Dominicaanse bende

Surinaamse visa in handen van Dominicaanse bende

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/SANTO DOMINGO, 17 mrt – In paspoorten die in beslag zijn genomen bij een bende mensenhandelaars in de Dominicaanse Republiek zijn zijn onder meer Surinaamse visa aangetroffen. Dit melden de politie in Santo Domingo en de Douane en Immigratiedienst van de VS. Om hoeveel Surinaamse visa het gaat is nog niet duidelijk.

Ook is niet bekend hoe die in de paspoorten terecht zijn gekomen, Volgens de politie was de bende betrokken bij mensensmokkel. Er zijn drie personen aangehouden tijdens razzias in de wijken Los Mina en Pantoja. In Suriname is nog niet gereageerd. Jaarlijks worden tientallen Dominicaanse vrouwen naar Paramarib gelokt om uiteindelijk in de prostitutie terecht te komen.

Voor het gedogen van deze praktijken waar ook Surinamers bij betrokken zijn, is de regering vaker op vingers getikt door de Verenigde Staten. Vorig jaar waren er weliswaar complimenten vanuit Washington voor enkele maatregelen, maar die worden nog niet voldoende bevonden. Totnogtoe zijn twee Surinamers tot celstraf veroordeeld. Eén zit zijn straf al uit en de andere heeft hoger beroep aangetekend.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Daarom zeg ik Suriname gooi je grenzen dicht of laat mensen van andere afkomst er niet zo makkelijk in.

  Suriname zit dalijk met de sporen die achter worden gelaten en die mensen zitten in hun eigen land te genieten van al het geld die ze met criminalteit in Suriname hebben verdiend.

  Leer uit het verleden van Nederland die lieten ook iedereen en alles toe,nu is het te laat is, zijn die mensen niet meer te stoppen en het 1 grote rotzooi in Nederland.

  Maak niet dezelfde fouten,in plaats van die mensen vrij toegang te geven in Suriname kan je beter een aantrekkelijke regeling zoeken om Surinamers die in het buitenland wonen weer naar Suriname te halen zodat hun geld ook binnen de Surinaamse economie gaat rollen.

  Nu al heeft Suriname problemen terwijl andere landen juist meer respect en waardering hadden voor het land.

  Maar ja ontvangt alles en iedereen maar met open armen behalve Surinamers zelf.

  Turken,Marokanen,Dominicanen,Colombianen,Brazilianen,Hatianen,AFrikanen en ga zo maar verder.

  Ik zou zeggen brei je politie korpsen maar uit want die gaan het nog druk krijgen.

  En de ouderen Surinamers vanuit het buitenland die geen vlieg kwaad doen kunnen niet meer terug door een belastingregeling.


  Maak melding
 2. Als Nederland vroeger in de toekomst kon kijken was Nederland nu nog steeds wit maar ze hebben grote fouten gemaakt en die willen ze nu corrigeren maar dat gaat niet zo makkelijk want tja mensen hebben rechten.

  Suriname moet iemand als Wilders hebben dan is er hoop op een goede samenleving.

  Ik ben Surinamer maar die man heeft gelijk over de toestroom van nieuwe bewoners van zijn land.

  Wat hij over religie zegt is niet te accepteren en keur ik af.
  Je kan een land niet vullen met iedereen die op Zanderij land of via via met de auto en boot ergens aankomt.

  Screen mensen,trek hun verleden af,laat ze een borg betalen,gedragen ze zich in het eerste 5 jaar dan kunnen ze eventueel in aanmerking komen voor alle rechten van het land,gedragen ze zich niet dan moeten ze oprotten en zijn ze een deel van hun borg kwijt.
  Suriname moet Suriname blijven.


  Maak melding
 3. Suriname een belangrijke draaischaaf in de West voor internationale mensenhandel door jarenlange pure laksheid met een eilandgedachte…gezegend Suriname zogenaamd…

  Suriname ontwaak en open je met wallen bedekte ogen…


  Maak melding
 4. dit is niet iets om verbaas over te zijn , wat men in suriname nu echt moet gaan doen is de verantwoordelijken op zo kantoor waar visa worden vestrekt gelijk ophoepellen


  Maak melding
 5. En het is dit Suriname waarover we geen kritiek mogen spuien.”Mooi paradijs”!
  Criminelen betalen grif (onder de tafel);wij niet.Dus zijn we niet welkom;het moet een rotzooi blijven.Zo is het goed.
  De V.S.heeft het al lang door wat voor een losgeslagen bende het daar is;vandaar de zogenaamde poli en de zogenaamde reservisten uit Dakota.Let op mijn woorden.


  Maak melding
 6. kong njie tong sang en de andere chineze klans hebben de nps al hun macht
  jullie zijn te laat
  de chinezen nemen het land al over als dependance voor china
  paramaribo, straks new hong kong geheten, zal de exportbrug naar zuid amerika worden van de goederen in china geproduceerd
  maar de nps-ers waren al blij met een stuiver van de chinezen voor visa en een cent voor de bauziet van de amerikanen

  nu wordt de surinaamse bevolking in eigen land gedecimeeerd want de chinezen zijn in aantal reeds groter en hebben de economische en politieke macht
  ook ex-surinamers in nederland mogen het land niet meer bezoeken, slecht immifratie uit china en brailie is toegstaan


  Maak melding
 7. Visa is voor buitenlanders en niet voor de arme Sranangmang die in het buitenland wonen. Sranangmang verliesen twee dagen door het Visum gedoe, een dag in Nederland en een ander dag in Suriname. Surinamers zijn geen dieren of criminelen die de hele dag in de rij moeten staan. All die Sranangmang die in het buitenland wonen moeten allemaal ook een Surinaamse paspoort krijgen. Surinamers blijven Surinamers, waar ook ter wereld.


  Maak melding
 8. Dat sommige van de Surinamers kiezen om een f*cking Bounty te worden en hun tong wreed draaien is hun keus maar ze moeten niet vergeten dat ondanks ze op papieren geen Surinamer zijn wel Surinamers zijn.


  Maak melding
 9. Beste Su,

  ik snap je even niet waarom je Dhr Wilders gelijk geeft. De man maakt gewoon misbruik van alles die er bestaat in nederland en hij is slim. Hij weet dat nederlanders grote rascisten zijn in de wereld. Hij maakt gebruik van deze gedragingen van nederlanders.Vergeet een ding niet. Datgene wat Hirs ali is overkomen zal jou ook overkomen als deze beest aan de macht komt.

  Hij is van geboorte een rascist. Eerst waren allochtonen een probleem in nederland omat zij misbruik maakte van het sociaal stelsel van nederland alsgevolg van taalachterstand,slechte opleidingen etc.

  Toen is er een fase aangebroken dat allochtonen kinderen op zijn minst een mbo diploma hadden en daardoor een betere baan konden vinden die weer leidde tot concurrentie op de arbeidsmarkt.

  De nederlanders vonden toen leuk dat een buitenlander de toilet van hun gingen schoonmaken ,want voor hun was dat een probleem. Toen het economisch slecht ging ,werd meteen de schuld gegeven aan de allochtonen. Weet jij mischien hoeveel nederlanders in de bijstand en in de wao zitten?
  Daarover wordt nooit gesproken.

  Nu heeft Wilders een probleem met de hoogopgeleide allochtonen omdat deze allochtonen betere functies aan het bekleden zijn waarbij de nederlanders onder supervisie van deze groep moeten werken.

  Dat zal nooit en te nimmer geaccepteerd worden door een racist.

  sari torie ..kontenlikkers


  Maak melding
 10. Snekie-terie,

  Je hebt helemaal gelijk maar wat ik bedoel met die man heeft heeft gelijk gaat over de mensen die het land binnen komen,zo moet Suriname ook niet met open armen ontvangen,check de geschiedenis van die mensen,hebben ze een crimineel verleden en dat soort dingen.

  Suriname moet werken aan de problemen in het land en van de inwoners,als er steeds meer probleem gevallen het land binnenkomen dan redden ze het niet,dan help je 1 probleem uit de wereld en je krijgt er 3 andere bij.

  Als Suriname alle problemen weet aan te pakken,of tenminste een oplossing voor heeft dan kan je weer de risico nemen om vreemdelingen toe te laten.

  Maar wat je over Wilders zegt is helemaal waar alleen zou ik het erg vinden als er over een tijd van alles door elkaar rond loopt legaal of illegaal en iedereen doet waar die zin heeft in Suriname.

  Even voor de duidelijkheid ik ben geen kontenlikker,want Nederland kan mij geen gestolen worden,die hele f*cking Europa boeit me niet,en precies omdat die mensen racisten zijn zoals jij zelf zegt wil ik ze niet meer in Suriname,ze hebben het land al genoeg geplunderd.De geschiedenis moet zich niet herhalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES