dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSamenwerking Suriname, Antillen regionaal gericht

Samenwerking Suriname, Antillen regionaal gericht

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/ORANJESTAD, 17 mrt – De justitiële samenwerking tussen Suriname, Aruba en de Antillen is vooral gericht op verdere versterking van de veiligheid in de sub-regio. Dit stelt het ministerie van Justitie & Politie. Het tripartiet overleg op Aruba heeft dan ook speciale aandacht besteed aan de grensoverschrijdende criminaliteit.

Er zal intensiever worden samengwerkt bij de aanpak van onder meer drugssmokkel, mensenhandel, wapenhandel, en geldwitwaspraktijken. Ook op het gebied van veiligheid en rechtshandhaving in de drie landen zijn nieuwe afspraken gemaakt. Onder meer is overeengekomen dat de politiekorpsen meer gaan samenwerken op de Johan Adolf Pengelluchthaven.

Het HATO-team van Curaçao zal Suriname assisteren bij de training van het nieuwe politieteam op de luchthaven. De politieopleidingen zullen vernieuwd worden in gemeenschappelijk overleg. Curaçao zal ook helpen bij de training van politieambtenaren voor voorlichting op scholen over drugsgebruik. Er is al drie keer justitieel overleg gevoerd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Samwerken is altijd leuk en leidt tot meer rendement.
    Maar zou het niet beter zijn om eerst hier met elkaar samen te leren werken?

    In dat geval zouden wij als één man/vrouw naar buiten kunnen treden.

    Together we win, devided we’re lost!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES