zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGrote partij pindakaas vernietigd in Suriname

Grote partij pindakaas vernietigd in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 mrt – Importeur Guimar NV heeft een groot deel van de mogelijk besmette partij Peter Panpindakaas vernietigd. Het besluit volgt op berichten uit de Verenigde Staten dat consumenten besmet zijn geraakt met Salmonella. Ruim honderd en zestig duizend flessen zijn geplet en gedumpt.

Binnenkort volgen nog twaalfduizend potjes. Het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling, Nimos, heeft een oogje in het zeil gehouden. De vernietiging heeft plaatsgevonden via het pletten van de potjes door de vrachtwagens om graafruimte te besparen. “Maar er is geen gevaar voor derden. Alles is kapot en niets kan nog dienen voor gebruik”, meldt het Nimos aan de Ware Tijd.

Volgens de importeur is vrijwel de gehele importpartij teruggenomen. Geruchten als zouden supermarkteigenaars potjes hebben achtergehouden berusten niet op waarheid. “Dan waren we nooit op zo’n groot aantal opgehaalde potjes gekomen. Trouwens, de nieuwe Peter Panpindakaas zal een ander etiket hebben”, zegt directeur Leo Tjin A Djie van Guimar. Terugbetaling van de schade is nog onzeker.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Zo zie je maar waarom de paketten en dozen uit Nederland zo veilig zijn.Probeer afgekeurd spul maar ’s in Nederland te verhandelen.Je zal het wel merken!!!!!Zo wordt de arme man in Suriname vergiftigd.


  Maak melding
 2. Pindakasi you kan maki srefi. Sai de you import rotzooi. Salmonella virus komen in kippen en eieren voor, het is niet bekent uit Suriname. Dus ze mengen kippenvet in Pindakaas. Het is goedkoper dan plantaardig vet. Waarom kippen en eieren uit het buitenland importeren, zo importeren je ook ziektes.


  Maak melding
 3. Ik was in 2000 in suriname en deed inkopen bij supermarkt Grote Boom. En wat zag ik daar? Blikjes tomatenpuree uit Roemenie met vervaldatum…. schrik niet…. 1996.
  Roemenie of all places, hoe is dit mogelijk


  Maak melding
 4. Ja Prik,dat wil ik best geloven.Ik denk dat de heren die dit malafide zaakje aan het licht hebben gebracht niet genoeg “tjoekoe” hebben gekregen en hebben daardoor de zaak verlinkt,want zo gaat het in ons Suriname.Anders werd deze partij pindakaas niet vernietigd maar gewoon aan de man gebracht;dan had er ook geen haan naar gekraaid dat de bezending besmet was met de salmonella bacterie.Geloof me maar.Zo gaat het toe in ons Paradijs!!!!!


  Maak melding
 5. Het Nimos heeft lekker toegekeken op milieu schade. lekker glas en pindakaas en eventuele chemisch troep bijelkaar geplet en ongescheiden bijelkaar gegooid.
  Ja dat konden de vrachtchauffeurs ook zonder Nimos.
  tsjonge tsjonge!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES