Binnenkort verkiezingen Surinaams jeugdparlement

3

PARAMARIBO, 16 mrt – De verkiezingen voor het Nationaal Jeugdparlement, NJP, worden op 3 augustus gehouden. Jongeren tussen twaalf en vijfentwintig jaar krijgen voor de tweede keer de gelegenheid zich kandidaat te stellen. Het worden spannende verkiezingen in een tijd van snelle veranderingen.

Die veranderingen gaan ook aan het NJP niet ongemerkt voorbij. Er is veel geleerd uit de periode van het eerste jeugdparlement dat nu in zijn laatste fase verkeert. “Uit de fouten die zijn gemaakt zijn lessen geleerd”, zegt Richenel Trustfull van de afdeling Jeugdzaken van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. Als coördinator heeft hij de ontwikkeling van nabij meegemaakt.

Hoewel het NJP zich vooral op de problemen van jongeren heeft willen richten, is dit niet altijd even goed gelukt. Er waren zelfs momenten van grote gelijkenis met het parlement, inclusief etnisch gewrijf. Trustfull verwacht dat het tweede NJP het beter zal doen, dankzij de ervaring. Er zal meer aandacht worden geschonken aan kinderrechten, vooral vanwege het toenemend geweld tegen kinderen.

3 REACTIES

  1. Wat hebben ze bereikt. na soso geld verlies. Ik zie eerder kansen voor een ministerie van jeugdzaken die goed deugt dan een poppenkast van jeugparlement.


    Maak melding

  2. Citaat uit het nieuwsbericht: “Er waren zelfs momenten van grote gelijkenis met het parlement, inclusief etnisch gewrijf.”

    Zij er nu wrijvingen in het parlement, op basis van etniciteit? Want als dit zo is nu dan vind ik het best erg…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.