zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVakbeweging wil duidelijkheid over SER Suriname

Vakbeweging wil duidelijkheid over SER Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 mrt – De Raad van Vakcentrales in Suriname, Ravaksur, wil duidelijkheid over de instelling van de Sociaal Economische Raad. Dit zegt Ravaksur-topman Robby Berenstein. De realisatie laat te lang op zich wachten. De vakbeweging is klaar voor het tripartiete overleg en verwacht dat ook van de andere partners.

Als er belemmeringen zijn moeten die maar zo gauw mogelijk worden geëlimineerd. “Dat ding duurt onnodig lang zonder dat je van de regering hoort waarom en wat er precies aan de hand is. Wij willen geen dupe worden van onderling gekibbel, want dat hoor je in de wandelgangen”, zegt Berenstein tegenover de Ware Tijd. Er wordt rekening mee gehouden dat binnen de coalitie geruzied wordt over de overheidsvertegenwoordiging.

Maar Ravaksur bedankt feestelijk voor de slachtofferrol. Er zal om duidelijkheid gevraagd worden bij president Venetiaan. De wet op de Sociaal Economische Raad is sinds 2004 goedgekeurd. De bedoeling is sociaal-economisch overleg tussen overheid, vakbeweging en bedrijfsleven te institutionaliseren. Er zijn dertien leden, vier voor de vakbeweging, vier voor het bedrijfsleven en vijf voor de regering.

opening
Fernandes Express
BODO Party

1 REACTIE
  1. Ach ach.
    De de sterk vergrijzende en impotente vakbeweging in Suriname wil rollen opeisen.
    Wat heeft de vakbeweging inhoudelijk bijgedragen in die staatsorganen waar ze reeds vertegenwoordigt zijn.
    Zijn het niet de oude afgedankte leiders die pl


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES