Privatisering Bruynzeel Suriname wordt voortgezet

2

PARAMARIBO, 14 mrt – De verkoop van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij is nog steeds aan de orde. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer, RGB. Na het mislukken van de onderhandelingen met Doorwin BV, zal een nieuwe biedingsprocedure worden ingezet. Er zijn reeds stappen gezet.

Onder meer is een accountantskantoor aangetrokken voor het opstellen van een nieuwe terms of reference voor de verkoop. Jong Tjien Fa zegt tegenover de Ware Tijd dat nagegaan wordt welke criteria gesteld moeten worden aan personen en bedrijven die aan de bieding willen deelnemen. Ook moet een tijdschema worden aangegeven vanaf de inschrijving tot de overdracht van aandelen door de staat.

De deelnemers aan de eerste bieding zijn nog immer geïnteresseerd. Jan Kersten van Doorwin Suriname BV, Edmund Kasimbeg van CHM Suriname en Rajen Pahladsingh van de Pasonsgroup, zijn benieuwd naar de nieuwe voorwaarden. Pas dan zal besloten worden of deelname interessant genoeg is. RGB bedankte Kersten vorig jaar na maanden van onderhandelen.


2 REACTIES

  1. Is niet erg maar laat Suriname geen domme fouten meer maken net als met die goudmijn een jaar geleden,dat anderen hun zakken vullen en weer vertrekken zonder dat Suriname er iets aan verdiend.

    Ik hoop dat het in Surinaamse handen blijft,want er zijn genoeg rijke en slimme Surinamers die het draaiende kunnen houden.

    Het is een Surinaams iets en dat moet het blijven ook.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.