dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameMeer argwaan verwachtbaar in Surinaams kabinet

Meer argwaan verwachtbaar in Surinaams kabinet

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 14 mrt – Het is verwachtbaar dat met het vertrek van minister Alice Amafo van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, de onderlinge argwaan zal toenemen tussen de coalitiepartners. Dit stelt de socioloog Jack Menke. Amafo’s politieke partij, Abop, voelt zich in de steek gelaten.

Dit is reeds aangegeven door Abop-voorzitter Ronny Brunswijk. Die vindt dat sommige partners zich niet gehouden hebben aan de traditie om elkaar te ondersteunen in controversiële omstandigheden. “Mensen voelen zich gekrenkt binnen de coalitie en men gaat azen op elkaar om mekaar met gelijke munt terug te betalen”, zegt Jack Menke tegenover de Ware Tijd. Gelijke monniken, gelijke kappen dus.

Dat zou tot een breuk kunnen leiden. “Maar het is een gelegenheidscoalitie, dus men gaat er alles aan doen om deze in stand te houden”, aldus Menke. Overigens is er niets nieuws onder de zon. Amafo’s aftreden vanwege het feesten op staatskosten bevestigt de verwording van het staatsapparaat tot middel om maatschappelijk te stijgen en snel de eigen groep of zichzelf te verrijken via corruptie.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

28 REACTIES
 1. Als deze kabinet naar huis gaat en het niet uit zit zal mij niet verbazen.Het zal ook goed zijn voor het volk,want deze regering deugt niet en ik denk ook niet dat ze die vier jaren uitzitten.


  Maak melding
 2. Brunswijk met andere woorden: elkaar de handen boven het hoofd houden en het land leegplunderen: Nationale Assemblee de groep Ali Baba en de 51 rovers!!!


  Maak melding
 3. Het deugt daar gewoon niet. Deze aapachtigen met grote koppen brengen ons land steeds verder in de afgrond.

  Ik dnek aan de Franse Revolutie van 1789.


  Maak melding
 4. Wat een opmerking van Brunswijk dat men “MEKAAR” moet ondersteunen en zeker ÖOK”wanneer er valsificatie’s plaatsvinden bij een van de leden ??????????????. Jazeker, hij is van mischien van mening dat men mekaar moet ondersteunen om “MEKAAR’S”zakken te vullen?????
  Mensen die ÖPLICHTINGSPRAKTIJKEN” ten koste van de staat op na houden HOREN NIET IN HET PARLEMENT EN REGERING thuis.


  Maak melding
 5. Ik onderschrijf de visie van Jack Menke, en aangezien de ABOP nog wat langer uit de staatsruif zal willen blijven eten, zal de gelegenheidscoalitie, gesteund door Nederland, nog wel blijven voortbestaan – ten nadele van die 80% van de bevolking, die als sinds de Onafhankelijkheid pinaart!


  Maak melding
 6. Ik denk dat er in elke land wel iets in de regering niet deugt. Alleen de ene land gaat er openlijker mee om dan het andere.
  In Holland klopt misschien ook niet alles maar daar houden ze hun torie’s binnen of ze geven iemand een paar ton om daarna zn kop te houden en op te rotten.

  Dat is wat ik kwijt wilde en dat ik het helemaal eens ben met “ed,nr 4”.

  Bouta For President!!!


  Maak melding
 7. Ai Baya zo zie je. A front beerput opo.
  Lonnie heeft gelekt. Blijkbaar, nee het is nu dus zeker dat binnen het Front de afspraak bestaat dat men elkaar het hand boven het hoofd moet houden bij controversiële praktijken.
  met andere woorden je mag vrij en blij stelen er wordt voor bescherming gezorgd.
  Oooooooooooooo daaaaaaaaarooooooooom loopt Balesar nog rond no?
  Vene go home opzouten met die handel.
  Men valt over Bouta’s uitspraken, “Bouta in de gevangenis, never nooit, nunca”. terwijl heel de fucking front geen haar beter is.
  Bouta is een individu, maar de front regering zegt beleidsmatig, steel maar lekker,Balesar de gevangenis in, no never nunca. Dat is 100x erger dan wat bouta doet toch lopen alle koelies blindelings achter de vhp aan.
  nb ik ben zelf ook een hindoestaan.


  Maak melding
 8. Dit bedoel ik zo moet politiek bedreven worden volgens brunswijk mekaar het hand boven het hoofd houden. De man met de pet werkt zich het lazarus en de zuur betaalde belastingelden daar wordt feest mee gevierd.
  Er wordt gedanst en gebeest op kosten van de staat.
  Terechte beslissing. Opzouten met dat gespuis. P.S. I just attack the person who sinned and not his people.


  Maak melding
 9. Somo is next???

  Ja, next Vice President ja…

  PL is de enige van de overige partijen/combinaties binnen Nieuw Front Plus, die NIET zal verliezen in 2010. Eerder is verwachtbaar een samenwerking tussen NDP, VVV en PL…


  Maak melding
 10. ik snap soms mijn eigen of laat me zeggen de zogenaamde surinamers niet, het moment dat je zaken aan elkaar ga koppelen krijg dit soort onzin reaktie die ik hier lees , en wat brunswijk zeg die is nog dommer alls de achterkant van een koe. alls minister heb jij de verantwoordelijkheid op jou ministerie dat is een dus alles wet deze vrouw nu zeg is ongeloofwaardig mensen denk nou eens een keertje na alls ze niet was afgereden dang mie sa bing wang jere oeng mofo ? en voor de mensen die bouterse terug willen hebben wil ik jullie herinneren dat de staats kas helemaal geplundert was, ik vind jullie ondankbaar echtwaar niets is goed , alls jullie bouterse terug willen ik hoop het voor jullie zullen jullie weer in de rij gaan staan jere .


  Maak melding
 11. mmm, een partij/regering vertegenwoordigt het volk en moet er voor het volk zijn.

  Maar is de partij waar zij in zat niet een partij die zo’n beetje de mensen uit het binnenland specifiek vertegenwoordigt? De mensen in het binnenland ondervinden nog steeds last v die waterramp en dan gaat iemand gewoon ff 10.000 euro aan belastinggeld uitbesteden aan een lousy verjaardag. Nou, ‘hopelijk’ hebben ze flink genoten hoor op dat fuiffie. ‘Hiep piep piep piep’


  Maak melding
 12. Deze regering formatie,is één pot nat!

  Ja maar ik mis deze soap niet.Het vermaak, de spanning, de actie, de verbeten gezichten, de zweetparels op de voorhoofden van schaamte!!!!


  Maak melding
 13. Ik heb me twijfel of Ronny dat zo gezegd heeft, ik geloof er niks van. Hij is niet achterlijk, zoals gewoonlijk weer flink de boel uit zijn verband gerukt. Weer zo JEZUS figuur die een ontzettende hekel heeft aan de marrons. Voor de duidelijk ik vind het terecht dat Amafo is opgestapt.

  Marron


  Maak melding
 14. toen ik naar holland vertrok, was deze minister nog 9 maanden feest aan het vieren in de buik van haar moeder, geen wonder dat ze altijd nog wil feesten..


  Maak melding
 15. 35.000 srd : 300 srd = 105 ouderen vandaagen die je kunt voorzien van 1 maand AOV salaris, zie hier hoeveel mensen liever er beter af was met dat geld!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  mag gerust bijgevoegd worden op de lijst van 8 december 1982..


  Maak melding
 16. Het vertrek van Amafo doet in sommige kringen meer pijn dan we kunnen bevroeden.

  Zij is officieel de minister van TCT, maar ontvangt opdrachten van Ronny.
  Het is beke3nd dat er vele vieze deals zijn gesloten en zullen worden gesloten door deze minister en Ronny.
  Vraag maar aan de communicatie sectie.

  Uiteraard is het vertrek ook een verzwakking van de in de DNA en de regering geinfiltreerde drugswereld.

  Ronny vind nu dat alle partners hem moesten steunen.Een misselijk makende gedachte.

  Er zal een eind moeten worden gemqaakt aan het misbruiken van overheids middelen.

  Zal na de decembermoorden kwestie ook die kwesties worden aangepakt waar ook Ronny bijbetrokken is in het bijzonder de schending van mensenrechten en moord.

  Ronny heeft nu grootspraats, maar heeft niets gedaan toen zijn lijfwachten werden doodgeschoten inn zijn bijzijn.
  Toen niet en nooit niet.

  Tijdens dce drugsoorleg tussen Ronny en zijn oude opdrachtgever Desi, zijn er een aantal schendingen van mensenrechten tot laffe moord toe geweest.
  Levend verbranden is een onvoorstelbare misdaad tegen de mensheid.

  Voor dit moment is er overrigens geen andere President beschikbaar in de surinaamse samenleving.
  Geen van de huidige politici is deze functie waard.
  Geen van de huidige politici kan deze functie aan.
  Geen van de huidige politici heeft een genoeg eerlijke inborst om naar eer en geweten te kunnen handelen in de functie.

  Laten we maar Vene spannen voor het karetje om de economie weer op spoor te krijgen en de democratie verder te ontwikkelen.
  Ja ik weet ook wel dat GEEN van de huige partijen het ambtenaar ambtenaar zal durven aanpakken.


  Maak melding
 17. Jammer dat er nog steeds zo primitief wordt omgesprongen met geld dat voor het volk bestemd is en de opbouw van Suriname.Wanneer houdt dit op?Kijk naar de toestanden van de Ziekenhuizen in Sur.Gewoon om de te huilen!Primitief in elk opzicht,geen beddegoed,oude verroeste hulpmiddelen!In een woord triest.Niet te spreken over de slooprijpe huizen,en al die slechte sociale wantoestanden,waar de jeugd o.a.sex,drugs etc. wordt blootgesteld.Het is erg om te zien dat eigenbelang nog steeds nog steeds hoogtij viert.Die arme oudjes van ons verdienen dit niet!


  Maak melding
 18. Vene kon gewoon Amofo gezegd hebben , tot 1 bepaald hoogte wordt je feest gefinancieerd door de Staat , en derest betaal jij zelf.

  Dan was er ook 1 heleboel heisa gemaakt, maar Amofo zou nog minister zijn. En dat bedoelt Brunssie te zeggen. Gewoon vinger aan de pols van Amofo.

  Het is wel dat Vene het daarheen heeft gestuurd dat Amofo naar huis zou gaan, bedoel zou moeten bedanken voor haar funktie. En dit is wat Brunssie niet lekker zit in de samenwerking met deze coalitie.

  Komt tijd komt raad denkt die Brunssie , ik kan hem geen ongelijk geven.

  vr. groeten,……………………..


  Maak melding
 19. Wat brunswijk nieuwe minister van tct.
  Hij is gewend te communiceren met rookpluimen heeft hij kaas gegeten van communicatiewetenschappen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES