vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameFeestgrage Surinaamse minister legt functie neer

Feestgrage Surinaamse minister legt functie neer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 mrt – Minister Alice Amafo van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, heeft haar portefeuille ter beschikking gesteld van president Ronald Venetiaan. Ze houdt weliswaar vol dat er geen sprake is geweest van corruptie bij het organiseren van haar verjaardagsfeest op 3 februari. “Als minister schrik je wel even als je beschuldigd wordt van corruptie, terwijl je er niets mee te maken hebt”, aldus Amafo.

Wel zijn er bonnen uitgeschreven zonder haar medeweten. “Op gegeven moment kwamen die zelfs tot een bedrag van zesendertigduizend Surinaamse dollar (ongeveer twaalfduizend euro)”, zei Amafo tijdens een persconferentie. De ‘commotie’ na de onthulling door oppositieparlementariër Jiwan Sital vernam zij via de radio. Met de kopieën die toen zijn gepresenteerd, is er wel iets fout.

“De bedragen bleken gemanipuleerd bij vergelijking met de authentieke bonnen”, aldus Amafo. Toch neemt zij alle verantwoordelijkheid op zich. Ambtenaren die de bonnen hebben getekend, gaan vrijuit. Van het totaal is totnogtoe niet meer dan drieduizend Surinaamse dollar (ongeveer duizend euro) goedgekeurd. Door het ministerie van Financiën was de rest al bedenkelijk bevonden. Amafo’s partij, A Combinatie, blijft in de coalitie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

50 REACTIES
 1. Omdat zij van boslandcreolse afkomst is moet ze weg, als het NPS of VHP of Pendawalima zou zijn niet…Dit is discriminatie..alhoewel ze wel chagerijnig is


  Maak melding
 2. Somo neem een voorbeeld.
  (somo taki:alice, je moet je niet zo snel op je teentjes getrapt voelen, het waait wel over. skandaal na skandaal ,en kijk ik ben er nog)


  Maak melding
 3. Dus als mens schrik je niet als je wordt beschuldigd van corruptie?

  Volgens mij gaat het om je inborst, wat voor functie je ook hebt in het leven.


  Maak melding
 4. Ik zeg niet dat het goed is wat er is gebeurd op TCT, maar Amafo je zou voorzichtiger moeten zijn want je weet dat vanaf jou aantreden men veel kritiek heeft geleverd op je. En ik heb een boodschap voor de VHP. De VHP is de laatste partij die moet praten, want binnen de VHP heerst er zoveel fraude en corruptie. Wat zeggen jullie van Balesar en de minsiter van LVV.
  Amafo ik ben blij dat je zelf ben opgestapt en dat niemand je naar huis heeft gestuurd. Maar vergeet niet SPA was ook tegen jou en de tarantoelas zitten nog op TCT.Ik beschuldig SPA niet, maar vergeet niet je hebt veel vijanden. Amafo al komen de grieken met geschenken vertrouw ze niet.
  Is een belangrijk leermoment voor jou Amafo, maar geef niet op. Als jonge vrouw kan je veel meer aan en vergeet niet om eerlijk bij je zelf na te gaan waar het mis is gegaan en probeer hieruit te leren.
  Dank u
  De persoon die over zal moeten nemen ik wens je veel succes en vergeet niet om te leren uit dat van Amafo

  trotse lene


  Maak melding
 5. Zo hoort het in een democratische staat, laat mevr. Alice Amafo een voorbeeld zijn voor anderen die denken dat ook te gaan doen. Petje af Vene want het moet afgelopen zijn met die corrupte bende.

  Alias Loeger.


  Maak melding
 6. Geachte mevrouw Amafo,

  Wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya, betreuren het voorval inzake uw 30ste verjaardagsfeest.

  Gaarne hadden wij als beweging gezien dat u als jonge minister de rit had uitgezeten als een voorbeeldige bestuurder en natuurlijk hadden wij ook u een fijne jaardag gegund. Maar helaas, het mocht niet baten.

  Maar dan noch zijn wij aan de ene kant toch trots op u en voornamelijk vanwege het feit, dat u de lat voor u zelf en natuurlijk ook voor uw partij, heel hoog gehouden heeft.

  Deze zelfde houding was ook merkbaar bij onze strijdmakker Frank Rijkaard, toen als bondscoach van het Nederlands elftal.

  Wij zullen het nimmer kunnen waarderen wanneer gezagsdragers, hoe jong of oud zij ook zijn, zich schuldig maken aan corruptie. In uw zaak heb ik begrepen, dat dat nog bewezen zal moet worden.

  Maar wat ons aan het hart ligt is dat u de eer aan uw zelf gehouden heeft en daar zijn wij trots op. Een kleine winst voor het bewustzijnsproces, maar wel zoet op de tong van onze jongeren. Want zo hoort het.

  Anderen kunnen het u niet nadoen en dat maakt dat wij als beweging opgrond van deze houding alleen, instaat gesteld worden u voor eventuele gemaakte fouten, enigszins te kunnen vergeven.

  In de afgelopen jaren, hebben wij schandalige corruptieve activiteiten meegemaakt bij diverse politieke partijen, waar uw partij momenteel in combinatie mee samenwerk binnen de huidige regeercoalitie.

  En wanneer wij het rijtje nagaan, zonder de beestjes bij de naam te noemen, dan verbaast het ons eigenlijk dat opgrond van de berichtgeving, U wel kiest om af te treden.

  Wij hadden dat zeker niet verwacht, omdat wij er vanuit gingen dat u tot die groep ‘varkens’ was gaan behoren, die in het verleden infeite ook weinig eigenwaarde aan de dag gelegd hadden. Onze verontschuldigingen voor het misverstand.

  Want het waren bestuurders die een eed aflegden bij hun inauguratie, om vervolgens naar “eer en geweten” te handelen en de staat te verneuken en het volksbelang te verkrachten en zonder enig respect voor eigenwaarde gehandhaafd bleven. En wanneer je dat regelmatig meemaakt, dan kijk je er niet meer vreend van op.

  Begrijp ons goed, indien bewezen wordt dat u inderdaad schuldig was, dan zullen wij het betreuren en zeker NIET goedkeuren.

  Maar het feit dat U als Afrikan-Sranaman laat zien hoe hoog wij tegen ons zelf behoren aan te kijken, hoeveel respect wij voor ons zelf behoren te hebben, doet ons een traantje pingelen. En omdat deze houding, dit voorbeeld, afkomstig is van een ‘jonge Afrikan-Srananman, doet het ons des temeer goed gevoelen.

  Klinkt misschien paradoxaal, maar ‘ala ogri e tya wan bun’. Wij hopen dat de wijze hoe u de eigenwaarde van de Afrikan-Sranamans, desondanks, toch hoog heeft weten te houden, niet incidentieel zal zijn.

  Wij hopen ook dat andere gezagsdragers die zelfs openlijk betrapt zijn geworden op corruptie en diefstal van domeingronden en/of staatseigendommen enz, een voorbeeld aan U zullen nemen, de lat ook hoop mogen plaatsen en de consequenties accepteren door ook af te treden.

  Want hoe dan ook zullen het de jongeren moeten zijn, die de cyclus van systematisch corrumperen, zullen moeten trachten te doorbreken en te beteugelen. Want zoals ook U gemerkt zult hebben, valt er met de oude politiek op dit stuk, geen land meer te bezeilen.

  Sisa, waka nanga koni, Nana na fesi.

  Lobi.

  Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,


  Maak melding
 7. Een vrouw met karakter moeten wij Surinamers leren te waarderen, ze is er in geluist.
  Alhoewel ze zelf aan de bel moest trekken, aan de andere kant ach ze heeft haar feest gehad.
  En die Brunswijk die is echt toch slim bezig want ze offeren hun minister om in de coalitie te blijven.


  Maak melding
 8. rob het spijt me maar dit kreten hebben de mensen in suriname niets aan of zij dit was of dat zij is verantwoordelijk en dat moet ze gewoon opstappen klaar uit maak mij niet welke bevolkings groep zijn is larrie koek ik vind het op zijn zacht gelul van jou rob , em dat men zeg zij heeft het niet geweten ook gelul dat betekent dat je alls minister jou werk niet goed doet dus rest er maar een ding ophoeppelen


  Maak melding
 9. deze principes liggen verankert in het afrikaans socialisme.

  de democratie bij de boslanders
  is het mooiste wat ik gezien heb onder de
  bestuursvormen.

  respect amofo


  Maak melding
 10. hai, hai, hai kis ing moi…
  oprotten !!!
  “gemanipuleerd” ??? whuhahahahah
  ze kon geen betere argumenten verzinnen !!!
  nu is het zeker de schuld van sital he ???


  Maak melding
 11. mevrouw amafo is al binnen,al met al provisie van telesur ..het niet beschikbaar stellen van diverse telecom bedrijven zowel binnen en internationaal die willen investeren in suriname en voor een internet verbinding die niet zo snel


  Maak melding
 12. Goedzo mevr. Amafo, u heeft het enige beste voor hande zijnde oplossing gekozen door de eer aan u zelf t ehouden en te bedanken. Iemand die een publieke functie vervult in een land waar grootste gedeelte van de bevolking in armoede leefd kan het niet maken om een groot feest, onafhankelijk als het uit prive middelen of overheidskast wordt bekostigd,te organiseren ter waarde van 11.000 euro of meer. Want dat geld kan op een andere manier worden besteedt. Kies je ervoor zo een feest te geven dan behoor je geen publieke functie te bekleden.


  Maak melding
 13. het is goed dat ze opgestapt is want zoveel geld uitgeven voor een verjaardag is absurd terwijl het volk het moeilijk hebben, en als dat zo is laat ze dan alles terug betalen ook de andere minister van o.w.v


  Maak melding
 14. Marlene,

  En waar blijft je boodschap voor de andere regeringspartijen?
  Damzzzzzz die VHP ook altijd.
  In elk geval heb ik respect voor Amofo dat zij zich heeft teruggetrokken.
  Dat voorbeeld mogen anderen, die zich met corruptie hebben ingelaten, ook volgen.


  Maak melding
 15. Wat een onzin allemaal,Mevr AMAFO wist bliksem goed dat het zo uitbundig vieren van een verjaardag of andere feesten eenmaal heel veel geld kost en ik neem aan dat zij wist dat zij het niet heeft betaald.Men moet niet gaan doen alsof zij een hero is.Ik vind dat zij inclusief balesar,somohardjo en anderen de belastingbetallers terug moeten betalen.Als Sital niet met de bewijsstukken was gekomen zou ze nogsteeds lekker op haar stoel zitten.Ik vind niet dat zij iets geweldig heeft gedaan om uit het kabinet te stappen.Ik zou geweldig vinden als zij aan de belastingbetallers terug betaald en de P.G. vraagt om een onderzoek in deze te verrichten.


  Maak melding
 16. Ik weet het even niet meer.
  Ik ben altijd tegenstander geweest van het verplaatsen van topambtenaren bij het aantreden van een nieuwe minister. Vooral als er een nieuwe minister aantreedt met een andere etnische achtergrond.
  Maar…. als de zittende ambtenaren zich niet loyaal kunnen opstellen en gewoon hun werk naar behoren doen, begin ik een beetje te begrijpen waarom er in Suriname altijd een grote volksverhuizing plaatsvindt op de ministeries na de benoeming van de nieuwe ministers.


  Maak melding
 17. Zelf de kop van dit artikel is vijandig!!!!!!!!

  “”””Feestgrage Surinaamse minister legt functie neer””””””””
  Zie mijn eerdere reatie:

  >>>>Jezus………………..wat een domme wijf zeg, die Amafo. Moet ze toch weten dat “”””””ëen ieder”””” op haar let. Hoe kan iemand uit het binnenland zo groot feest geven, iedereen gaat natuurlijk op onderzoek uit. Als het een van die andere klojo’s was, dan had iedereen op haar/zijn dikke kont blijven zitten. Dan was er niks aan de hand. Of denk je nou echt dat zij de enigste is die zoveel geld over de balk smijt.
  Wat mij betreft mag ze opdonderen………..maar de overige luie/bende kontzitters ook.

  Marron


  Maak melding
 18. Als ik zo de reacties lees dan is het duidelijk dat men een mening baseert op het artikel. Er is echt wel meer aan de hand en deze dame is echt geen heldin, bij lange na niet.

  Ik kan de posting #22 helemaal onderschrijven, zo is het en niet anders. Ze heeft niet eens haar excuses aangeboden en zoals vele Surs schuift ze de schuld in de schoenen van anderen ‘langi nengre’ manieren.
  Ze zit helemaal fout en dan nog arrogant gaan doen. Geeft een persconferentie en als staartje (oh ja, dit nog heeft ze de nerve om te zeggen), ik heb mijn portefeuille ter beschikking gesteld. I.p.v. die mevrouw op te hemelen moeten jullie naar de uitzending van haar persconferentie luisteren.

  Ze heeft haar verdiende loon en nu de rest nog.

  Trouwens ze heeft helemaal niet uit zichzelf haar portefeuille ter beschikking gesteld, maar onder grote druk van Vene en die stond weer onder grote druk van de NPS structuren, dus un libi mi met ze heeft de lat voor zichzelf hoog gehouden. Als ze dat had gedaan dan was ze in de eerste plaats niet corrupt geweest en had ze uit haar eigen zak haar feestje betaald. Dat is klasse.


  Maak melding
 19. Het was geen doen voor zo’n jonge tante, die als academicus elk wisje wasje aan haar beleids-adviseur, die nagenoeg keen papieren heeft moest rapporteren.

  Dat lijkt mij best wel frustrerend.

  Alice, het gaat je goed, het was een ware juk.


  Maak melding
 20. Tjonge… dat bepaalde mensen haar ontslag aanvraag als een helden daad beschouwen, kan ik gewoon niet meer volgen. Wat gaat er daarna gebeuren? hoeft ze dan niet in de gevangenis? Zijn we het daarna vergeten? Als een kleine man had gestolen, was ie nu in de gevangenis… ik zou zeggen… sluit die sma op laat ze het stelen afleren. Hierna mag brunsie/somo/sardjoe/vene (om chiragally) etc.. ook wel opgepakt worden en veilig bewaard worden in een cel te santoboma.


  Maak melding
 21. wat verdient Suriname en deze Surinaamse minister Amofo een dikke pluim!!! Nederland kan hiervan vele lessen leren: hier zijn de ministers schuldig aan het levend verbranden van elf onschuldige mensen die hier alleen maar illegaal zijn, of laten duizenden tonnen soft en hard drugs het land binnen komen EN ZE WORDEN WEER AANGESTELD ALS MINISTER!!!! NEDERLAND IS GEEN BANANEN REPUBLIEK MAAR EEN AARDAPPEL KONINKRIJK!!!!


  Maak melding
 22. Dat dit zo breed uitgemeten wordt.
  Suriname is altijd al in de ban geweest van corruptie.
  Al die VNP kopstukken die nu in kastelen wonen met gouden kranen of wie kent er een die in een krot woont? Amofo heeft niets anders gedaan dan de trent gevolgd.
  Waarom wordt van haar wel integriteit verwacht? Omdat ze boslandcreools is?
  Dromen jullie maar gewoon weer verder zoals altijd.
  Ik vind het jammer dat ze is afgetreden. (ze had eerst met mij moeten overleggen.)
  Somo zit er nog steeds en niemand hoor je hier over. En hij is een van de vele

  P.S ik behoor niet tot de bevolkings groep van mevr amofo maar ik neem het met hart en ziel voor haar op omdat dit niet rechtvaardig is.
  Iedereen eet en vind het nog normaal ook. Behalve als mevr Amofo dat doet want dan komen ethische normen en waarden bij alle Surinamers naar boven. Als dit overgewaaid is over ongeveer een week, gaan ze weer slapen of hun kop in het zand steken.
  Wel te rusten

  Ineke


  Maak melding
 23. Goed zo Amafo,
  Ik ben erg trots op je, je heb in ieder geval laten zien dat je principieel bent.En dat is uniek in de Surinaamse politiek. Je hebt de aanzet gegeven voor een nieuwe manier van politiek voeren in Suriname. Zo moet het en zo hoort het.


  Maak melding
 24. Ze is zwanger van Brunsw… …, of is ze zwanger van al die kletspraatjes over haar feestje???

  Alice in Suriland , je bent erin geluisd door de tarantoela´s om je heen.

  Vriendelijke groet,………………….


  Maak melding
 25. DIT is wat je krijgt als je een stelletje onervaren personen zomaar ergens de lakens laat uitdelen.

  Dit zijn dan precies zaken die fout kunnen gaan.

  Helaas zijn er nog TEVEEL van dit soort boeven in de huidige coalitie van Suriname (Venetiaan, Somo, Gilds, Balesar etc), dat haar nobele daad uiteindelijk niks oplevert.


  Maak melding
 26. pas 30 jaren en toch het voorbeeld zijn voor andere.ik hoop dat o.a. de vhp / spa een voorbeeld aan haar nemen.het is wel terecht dat ze opstapt.met een adviseur als R- Brunswijk kan je nooit ver komen .Het is gewoon een ‘duur’ leer jaar geweest.


  Maak melding
 27. Hoe pijnlijk dit ook voor mevrouw Amofo moge
  wil ik bij deze wel meteen vermelden dat zij daarmee wel aangetoond heeft de consequenties te aanvaarden van eventuele misstappen en dat is een GROOT COMPLIMENT waard binnende SME politiek.

  Zij is in mijn ogen nu wel een groot voorbeeld voor lui die in het verleden niet erover gepeinsd hebben de consequenties voor hun misstappen te aanvaarden. DENK in deze aan onze parlementsvoorzitter met zijn miss affaire, grond affaires etc.

  Dat soort lui zullen (schaamteloos) op hun plek blijven zitten alsog er CETABEVER lijm aan hun achterwerk zit geplakt op hun zetel.

  De stap van mevrouw Amofo geeft toch weer enigszins HOOP voor de toekomst van de jongere genearie politici. Dus OUWELUI leer van mevrouw Amofo en aanvaard de consequenties van uw MISSTAPPEN.

  Indien AC combinatie niet meteen uit de regering stapt laat deze combinatie ook blijken in landsbelang te denken/handelen, en
  dat dhr. Brunswijk toch meer met het land begaan is dan menig OUDE POLITIEK “ROT” van de oude gevestigde partijen,.

  Owee het een minister van de NPS, VHP of Pertaja betrof, dan had ik er een weddenschap op willen afsluiten dat deze partijen gelijk hadden gedreigd met het uit het FRONT stappen.

  Mevrouw Amofo, ondanks uw misstap verdient u U bij deze een pluim.Een voorbeeld voor onze politici hoe te handelen bij misstappen.

  Verder verwacht ik toch wel dat men U een andere aantrekkelijke functie aanbiedt, en zeker indien U de kwaliteiten heeft om het land ten dienste te zijn, dan moet U dat zeker aanvaarden.

  De onnozele Gilds wordt immers als adviseur gebruikt vanwege zijn grote kennis (WELKE?)
  maar U sla ik in elk geval hoger aan dan zulk onnozel gespuis als GILDS met zijn “Ik wist niet waar het geld van neef de werker op Schiphol” vandaan kwam. Hoe onnozel kan een SME minister zich dan wel niet voordoen.

  God bless SME


  Maak melding
 28. Mevrouw Alice Amafo heeft vanaf haar aanstelling, ondanks haar jeugdige leeftijd, getoond een sterke vrouw met karakter te zijn. Ik twijfel er niet aan dat hier sprake is van een valstrik van een aantal laffe huichelaars die vanaf het begin bezig geweest zijn haar gezag te ondermijnen. Jammer dat onze president de afgelopen 10 jaar niet die daadkracht aan de dag heeft kunnen leggen tegen de moordenaar Bouterse…


  Maak melding
 29. Ik vind dat deze minister moest opstappen . Iemand met zo’n opleiding en die nota bene voor een accountantskantoor heeft gewerkt moet weten wat de basale regels zijn bij de overheid .Elke minister moet het juiste voorbeeld geven . Verder wordt er beweerd dat ook andere ministers zich schuldig hebben gemaakt aan soortgelijke uitspattingen .Ik vind dat ook deze ministers moeten worden aangepakt .De CLAD moet zo snel mogelijk nagaan op welke ministeries ook malversaties hebben plaatsgevonden . Een groot probleem op de ministeries zijn de vele jaknikkers die niet durven om verkeerde zaken aan de kaak te stellen .Elke minister die zich omringt met dit soort uitschot zal falen .


  Maak melding
 30. Aan een ieder die Amofo een heldin vind het volgende:
  Een persoon die steelt en zegt ik heb gestolen kan nimmer een held zijn.
  In de politiek bestaan geen principes dit is nooit zo geweest.
  Corruptie heeft niets te maken met bevolkingsgroepen want alle bevolkingsgroepen kennen corruptie.
  Ik ben geen racist noch partij gebonden. Wel moet ik zeggen dat de VHP het kenmerk is van vriendjespolitiek en fraudegevoeligheid.
  Balesar loopt nog steeds vrij buiten. Is men bang een beerput open te trekken door hem te arresteren en te berechten?
  Somo en zijn maatje Jong Tjien Fa geen haar beter (mochten de berichtgevibngen in de krant op waarheid berusten).
  Iedere directeur van een parastataal bedrijf (overheid bezit de aandelen) MOETEN een bijdrage leveren aan feesten van hun minister omdat zij anders moeten opkrassen, dit getuigd van niet integer zijn.
  De Directeur van telesur is zulks een voorbeeld. Telesur draagt bij hetgeen de winst met dit bedrag verlaagt maar vertikt het om goedkoper voor het volk bezig te zijn.
  Alle beetjes helpen zou ik zeggen (massaliteit x futuliteit = grootbedrag)


  Maak melding
 31. Amofo is geen heldin. Ik schaar haar op dezelfde lijn als alle andere bewindslieden, die niets anders doen en op grotere schaal dan stelen frauderen liegen en bedriegen.
  Enige verschil is de afkomst en dat moet niet kunnen.
  De wortel van het kwaad is ergens anders ontsproten.
  Zij is maaar een tak en al snij je hem af de boom groeit weeldrig verder.


  Maak melding
 32. Amofo heeft tenminste de verantwoordelijkheid voor haar gedrag op zich genomen door haar ontslag in te dienen.
  En dat doen anderen corrupte bewindslieden niet. Dus ik heb wel respect voor haar.
  Dat zij een voorbeeld mag zijn voor de anderen, die maar blijven aanzitten en doen alsof hun neuzen bloeden.


  Maak melding
 33. volgens sommigen op deze forum moet Mevr.Amafo een nobbelprijs winnen van haar daden. een vrouw van dertig jaar heeft zoveel geld om haar jaardag te vieren van ongeveer 36.000 surinamse dollar.
  blijkbaar had ze een topsalaris.
  of ze belasting betaalde is nog een vraag.
  Ze had natuurlijk gedacht dat ze het voorbeeld zou nemen van Vene,Somo.Sardjoe,Gilds ,Balesar etc.. ,maar net als velen hier ook hebben gezegd dat ze een onervaren dief is.
  Ze moet blijkbaar bij Somo op les gaan om de volgende keer beter te doen. wat ik me afvraag is op ze ook nog achter de tralies zal terecht komen van haar daden.

  een grondig onderzoek naar haar vermogen zou wel op zijn plaats zijn.
  ze wilde gewoon in een keer veel geld stelen en meteen de wereld laten zien hoe geweldig ze is… dat is zuiver boslandcreools mentaliteit…. geen geld op zak maar wel dure kleding/auto en sieraden van gestolen geld…

  gewoon opsluiten ….deze wijf dan pas gaan ze leren..

  en denken jullie allemaal dat Brunsie dom is… Brunsie sa taigeng ..doe lek mie.. teki pieking pieking so foe a barie ,dang no wang mang o sabi…

  die man gaat nooit uit de coalitie stappen om Amafo ,want hij weet dat hij beetjes bij beetjes steelt.

  PG moet dit zaak grondig onderzoeken…

  nobbelprijs winnares….


  Maak melding
 34. Geachte redactie,

  Begrijp het niet verkeerd, dat als wij van bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya stellen dat wij desondanks, ons toch enigszins trots gevoelen t.a.v. ‘ene’ houding van de voormalige minister Amafo.

  “Boslandcreool” ? wij zei dat en waar slaat dat nou op!!! “Zwanger van Brunswijk” ? Hoe achterlijk kan je doen overkomen met zo’n ‘flut’ reactie, kom nou!!? Vrijheid van meningsuiting ? Geef dat ding toch wat inhoud, opdat de rest er wat aan heeft, ook onze jongeren ‘educatief’kunnen mee genieten.

  Corruptie hoort zowiezo bestreden te worden, omdat vanwege grootschalige corruptie, er veel burgers benadeelt worden en daardoor ook veel armoede veroorzaakt wordt in de samenleving.

  Wij hebben uit de aanhoudende nieuwsgeving begrepen dat op wachting van een onderzoek, mevrouw Amafo alvast het loodje heeft neergelegd. En het is deze houding die wij weer WEL van haar kunnen waarderen, dit in vergelijking met ander gevallen van corruptie die publiekelijk bij u bekend zijn.

  Corruptie zal je niet van de een op de andere dag elimineren, het is een proces. Dus elke stap in de goede richting, moet je verwelkomen. Deze jonge mevrouw heeft hoe dan ook, een stap in de goede richting gezet. Ze had ook op haar post kunnen blijven zitten, maar heeft het niet gedaan.

  En trouwens, over ‘Suriname/minister Amafo’ gesproken, het Stadsdeel Bestuur van Amsterdam-Zuidoost kan hier beslist niet aan tippen. WHAT ABOUT THAT!!!!

  Mevrouw Elvira Sweet van het Dagelijks Bestuur van Amsterdam-Zuidoost, zou hier best wat van kunnen leren en natuurlijk ook die mevrouw Els Verdonk van het zelfde stadsdeel bestuur.

  Hun bestuur regeert slechts vanwege hun meerderheid, maar ‘principes’, ho maar!

  Bij het omstreden racistisch NAAKT standbeeld van Anton de Kom in Amsterdam-Zuidoost, hebben drie witte mensen, die bekend zij bij dit bestuur, ook ‘gedieft’ voor een bedrag van ongeveer 160.0000,00 Euro (Corruptie).

  Een ‘evaluatie’ rapport door een bevriendbureau notabene (Mavis Carrilho/i-Nova), moest volgens hen ‘stiekem’ dienst doen voor een zogenaamd “Onafhankelijk Onderzoek”, door een “Onafhankelijke Begeleidingscommissie” (Manipulatie/Misleiding).

  En nog van een Bestuur die de gemeenschap niet lang terug nog beloofd had tijdens de inauguratie, dat zij naar ‘EER EN GEWETEN’ zou handelen. En deze bestuurders liegen nu alsof het de normaalste zaak van de wereld is, en ook nog doodgewoon in het openbaar, terwijl hun Partij Voorzitter getuige van is, EN JA HOOR, IN HOLLAND JA!!?

  En al deze informatie lag gewoon in de pers te lezen en ligt momenteel trouwens letterlijk op straat.

  WAT ZEGT DIT OVER DE MORELE EN INTELLECTUELE KWALITEITEN VAN ZULKS EEN BESTUUR IN NEDERLAND nogmaals!!!

  En vergelijk dit nu met dat van de Surinaamse minister Amafo.

  Welk is nou die ‘Bananan Republiek !!!.

  Dus wat Sisa Amafo betreft zou ik zeggen, zie niet alleen de ‘splinter’ in een andermans oog.

  Spesrutu gi den Afrikan-Sranaman:

  ‘sabi-du’ na espresi.


  Maak melding
 35. Moimisi, ik ben het helemaal met je eens. Ik kan het ook niet geloven dat we zo “blij” reageren op dit nieuws en wordt deze dame (een dievegge overigens) met complimenten overladen.

  Een dievegge moet gewoon berecht worden. Ik hoor ook nergens iets over een structurele aanpak hierover. Ik schrok hevig over het feit dat de Rekenkamer toegaf dat er hier geen regels over waren.

  Als er hier al geen regels over zijn, waar dan wel over?

  Wat doet zo’n instantie dan de hele dag? de CLAD, justitie, je hoort geen enkele personen van deze instanties.

  Natuurlijk niet, want die moeten eerst opdracht krijgen van de man met de 10 schone vingers, maar aangezien die er niet komt, kunnen we er van uitgaan dat hij net zo BEVUILD is!!

  Ik vind dit dus dieptriest, dat anno 2007, we in Suriname nog steeds geen EERLIJKE politici kennen.


  Maak melding
 36. Amafo is opgestapt.
  Alle reactie over haar afkomst ten spijt.
  Ze heeft wel ruggegraat. En weet je wie er nu komt????? op ministerie.
  Rek, joe ai lokoe en die zal dit staaltje politiek zeker wreken.


  Maak melding
 37. Misschien kan ze minister worden in het binnenland dit is immers een thuisland dat is het criterium van de bosnegers a boesie naf oenoe (vertaling: het bos is van ons)
  Misschien kan ze het toerisme aldaar bevorderen en haar “man” brunswijk kan dan zorgen voor transport over water en het aanleggen van sluizen waardoor “goederen snel ter plaatse komen”. Ze zou op verzoek van haar man ook landingsstrips kunnen aanleggen voor droppings. Nu hoeft ze geen vliegtuig meer te nemen voor conferenties ze kan in een korjaal nu conferenties bijwonen van de granmangs. Wat ik ook niet begrijp geboortes worden in het binnenland niet ge-administreerd hoe weet ze wanneer ze jarig zijn? Nou ja tot hier mevr. amafo van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan in het binnenland en veel feestplezier.


  Maak melding
 38. En die Grotere Boeven dan??.
  Wanneer gaan ze ook weg???
  Lekker is maar 1 vinger lang he, en voor de resterende Boeven in de regering,vroeg of laat a go beti joe gogo baka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES