Contact politie Suriname, Amsterdam over 8-12-82

17

PARAMARIBO, 12 mrt – Tussen het Korps Politie Suriname, KPS, en de regiopolitie Amsterdam Amstelland bestaat contact over het strafproces rond de Decembermoorden. Dit zegt hoofdcommissaris Bernard Welten, korpschef van de regiopolitie Amsterdam Amstelland. Er worden veel informele gesprekken gevoerd op managementniveau.

Ook met minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie wordt gesproken. Alles gebeurt nog in de informele sfeer. “Er is niets concreets. Belangrijk is dat Suriname het zelf ook moet willen. We kunnen wel iets voor elkaar betekenen”, zegt Welten tegenover de Ware Tijd. Er is niet om assistentie gevraagd. Mocht het gebeuren dan zal dat in overweging genomen worden.

De aanwezigheid van een delegatie van Amsterdam Amstelland in Suriname heeft overigens een totaal andere bedoeling. “We willen samen met het Korps Politie Suriname nadenken welke ondersteuning wij kunnen geven en waar hun grootste behoefte ligt. Die ligt op het terrein van opleiding en misschien ook van materiaal. Mijn bezoek heeft niets te maken met 8 december”, aldus Welten.


17 REACTIES

 1. Inmenging in een nationale zaak van een onafhankelijk land.

  Opzouten gasten, jullie hebben je eigen problemen en no-go area’s hier in Nederland en ik kan mij niet voorstellen dat Geert Wilders jullie toestaat de problemen in Nederland links te laten liggen om het zogenaamde probleem in Suriname op te gaan lossen.

  Dus vriendelijk bedankt mijnheer Welten.


  Maak melding

 2. Het is niet de juiste tijd voor dit soort inmengingen in een soevereinestaat omdat spanningen brengt.
  Het is dan de grootste kul dat het niets met 8 december te maken heeft.


  Maak melding

 3. bemoeizucht van de patatas
  Bouta heeft gemoord maar heeft ook wat betekend voor het volk heeft ook er voor gezorgt voor eigen identiteit.

  de eliten is suri moeten we aanpakken die laten het volk pinaren
  en Politie amsterdam zorg eerst voor je eigen stad


  Maak melding

 4. Hmmmm… wel opvallend deze ‘samenwerking’. In de Volkskrant staan er ook ‘plotseling’ 4 artikelen over 8 december, waaronder een paar jarenoude.

  Bouterse heeft gisteren gezegd dat niet hij opgesloten zal worden, maar zij die hem willen berechten.
  Men houdt van met vuur spelen in Sur. A dyakasa!!!

  Patricia


  Maak melding

 5. wat een stelletje stommelingen echtwaar , maarik vind het goed niemand bemoeit in iets waar je word gevraag door de wettige regering van suriname kunnen jullie je nog herinneren dat bouterse bisschop of hoe heet heeft uitgenodicht in suriname en we weten allemaal wat daarna is gebeurt jullie slapen nog en nog zeggen dat bouterse jullie ogen heeft geopent hij strooit zand in jullie ogen .


  Maak melding

 6. Een F-16 is binnen 90 minuten van Florida naar Leonsberg (DDB’s hideout). Ze hebben ook nog een laserprecissie. Dus als Suriname erom vraagt….


  Maak melding

 7. Ik vraag me af wat de soldaten daar uitspoken inplaats dat ze die discriminerende pata’s daar oppakken en op een boot zetten en richting ZEE duwen.
  Hier op Schiphol worden wij Sur. pasagiers als een hond behandeld of wat zeg ik,!!!!honden worden beter behandeld dan wij.


  Maak melding

 8. Ik schaam me rot over de achterlijkheid van het overgrote deel van Surinamers.

  Bij mij komt hun reacties heel oerdom over, deze mensen leven in een wereld die niet beweegt.

  Internationaal wordt op alle nivo samengewerkt, China zou op dit moment niet een opkomende economische macht zijn als zij niet samen werkte met andere landen.

  Kijk maar naar de miljarden investeringen van buitenlandse bedrijven in China.

  Hier in Nederland bijvoorbeeld zijn de amerikanen de grootste investeerders (zeg over heel europa), hun investering genereert op jaarbasis 5000 banen.
  Nederland is een hoog ontwikkeld rijk land, maar toch investeren buitenlandse bedrijven hier massaal.

  In Suriname zou dat niet kunnen want het achterlijk overgrote deel ziet dat als inmenging in een onafhankelijk land.

  Duitsland is zeer rijk, grootste economie van europa, toch huist Duitsland meer dan 200000 amerikaanse militairen met een ultra modern ziekenhuis in Ramstein.

  Ik hoef niet te zeggen hoe groot de werkgelegenheid is die de amerikaanse aanwezigheid daar genereert.

  In het zeer arme Suriname zou het overgrote achterlijk deel dat als inmenging zien.

  Om deze redenen zullen wij tenzij er een positieve verandering in mentaliteit komt arm blijven.


  Maak melding

 9. Neen hoor F16.
  Al wekenlang ligt de US Verginia onder de oppervlakte bij de monding van de surinamerivier, ter hoogte van leonsberg, alles waar te nemen. Elke avonds komen ze op periscoophoogte en scannen alle bewegingen van en naar Leonsberg. Alles is dan digitaal in kaart gebracht. De tuinman van de buren van DDB, die zogenaamd doofstom is en constant een donkere bril op heeft, is gewoon a member of the CST (Caraib Seal Team)


  Maak melding

 10. waaroim ineens zo dit is echt niet normaal,mijnheer weltens of hoe je ook mag heten,dit gaat om suri ja, het gaat niet om antilianen,waar jully het nog steeds voor het zeggen heb,het gaat om een onafhankelijke staat suriname,dus no lul,bemoei je met je eigen zaken,jou taak is om damsco vrij te maken,van de corupte hoge politie fucntionarisen,die mee werken met de onderwereld van amsterdam,ga niet zeuren in suriname,anders gaat het nog erger worden dan bij herman gooding.joe ma pang pang.


  Maak melding

 11. Hi,

  Ik ben het eens met Afro dat Surinaamse burgers meer open moeten staan voor internationale bemoeienis/investeerders/advies/hulp, hoe je het maar wilt noemen. Ik kom zelf uit Nederland en voor zover ik weet komt corruptie niet in dusdanige maten voor dat een hoofdcommissaris schade kan toe brengen aan Suriname. Wees alert, maar sta ook open voor inititatieven vanuit het buitenland, niet iedereen in de top heeft kwade bedoelingen.

  (Ben net op vak. geweest in Suriname, wat een mooi, heerlijk land! Ik werd als bakra door de meeste enthousiast ontvangen, ga zo door!)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.