dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname wil vrouwen betere bescherming bieden

Suriname wil vrouwen betere bescherming bieden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 mrt – Vrouwen maken aanspraak op meer en betere bescherming en zullen die krijgen ook. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Door de regering zullen meer maatregelen worden getroffen om het geweld thuis en in de samenleving zoveel mogelijk in te dammen. Ook andere vormen van geweld zullen worden aangepakt.

Onder meer de vrouwenhandel krijgt de komende tijd meer aandacht. “Soms worden vrouwen uitgebuit in bars en andere openbare aangelegenheden. Als je met ze praat hoor je dat ze eigenlijk niet willen werken als prostituee, maar gedwongen worden. Laat het duidelijk zijn dat Suriname deze situatie nader bekijkt”, zegt Venetiaan. Onder meer wordt rekening gehouden met internationale verdragen.

De handel in vrouwen zal dan ook aangepakt worden in samenwerking met andere landen. “Vrouwen leven in een achterstandssituatie, die beslist niet misbruikt mag worden”, aldus Venetiaan. De Amerikaanse regering heeft de laatste jaren de druk opgevoerd op landen waar mensenhandel oogluikend wordt toegestaan. Suriname is vorig jaar gecomplimenteerd voor zijn strengere aanpak.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Zij kunnen niet eens Staaskas beschermen..nu willen zij vrouwen beschermen, het wordt dan alleen maar van kwaad tot erger..let maar op.


    Maak melding
  2. Onzin! Geeft alle Sranang Oema’s een goed betaalde baan. Armoede brengt meer ellende. Moeten die vrouwen en kinderen niet eten! Als er geen geld is, dus meer geweld. Wanneer zetten ze Arbeidsbureau daar. Is het niet de tijd. Suriname is niet arm!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES