Surinaams kabinet stopt betaling feestkosten

36

PARAMARIBO, 9 mrt – De ministerraad heeft besloten de betaling aan te houden van de kosten van het verjaardagsfeestje van minister Alice Amafo. Dit meldt de Ware Tijd. in elk geval worden geen betalingen meer gepleegd zoalng het onderzoek loopt dat de regering heeft ingesteld. Binnen regeringskringen wordt al aardig gemord.

De affaire, waarbij zo’n vijfenzeventigduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfentwintigduizend euro) is uitgegeven, wordt aangemerkt als niet te verdedigen. “We worden te kijk gezet”, zegt een topfunctionaris. Mogelijk is ook sprake geweest van nepotisme. Het feestmaal ter waarde van vijftienduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfduizend euro) is geleverd door een familielid van Amafo.

Eerder heeft oppositieparlementariër Jiwan Sital gesproken van corruptie, omdat het feest betaald is uit de staatskas. Ook hebben staatsbedrijven die vallen onder Amafo’s gezag een flinke bijdrage geleverd. Dit is gebeurd op aangeven van het feestcomité dat de viering moest organiseren. President Ronald Venetiaan zegt binnen enkele dagen verslag te zullen doen in het parlement.


36 REACTIES

 1. (naamak)Nationalisten waar blijven jullie met je (verdedigende) commentaar. Of zijn jullie van mening dat het niet zo erg is, want het gebeurt ook in nederland?
  Of wachten jullie eerst op de reakties van de surneds en pas dan gaan jullie op de berichten van de surneds commentaar geven zoals jullie altijd gewend zijn?


  Maak melding

 2. Wij surinamers zijn verplicht belasting te betalen en dat er feest wordt gevierd met geld uit de kas van de staat dan vraag ik mij af als men bewust is dat het diefstal is ,want er zijn nette dieven die lopen met das en jas die niet op vallen totdat je ze te pakken krijgt.Ik denk niet dat ik veel moet verwachten wat men dinsdag allemaal zal zeggen.Kosten wat het kost
  zal men de zaak verdedigen,het volk moet wakker worden en kritisch de zaak op de voet volgen.


  Maak melding

 3. President Venetiaan die als hoofd van de regering, met al zijn ministers het volk voor de gek te houden.Dit is te gek voor woorden het volk moet dit gebeuren niet laten liggen alles moet er uit.De goede ministers er tussen niet na gesproken in deze.Bevolking niet blijven slapen wakker worden.


  Maak melding

 4. Vreemde zaak.
  Worden andere ministers nooit jarig?
  Waarom zoveel feestgedruis.
  Is het niet een tijd van bezinning in Suriname.
  Nogmaals zij is een van de velen, maar we hopen dat dit de rest van de bedriegerij en diefstal ook eens en voor altijd naar boven brengt.
  Hoewel??? Ik denk dat dat een brug te ver is. Toch?????


  Maak melding

 5. Deze corrupte zaak zal met de mantel der liefde bedekt worden. Minister Amafo aanpakken kan het einde van deze coalitie betekenen. De NDP als grootste politieke partij moest hoe dan ook uit het machtscentrum gehouden worden. Het resultaat is dat wij geconfronteerd worden met een gewetenloze roversbende. Persoonlijk denk ik dat wij een 2e binnenlandse oorlog krijgen. Deze roversbende laat zich niet zondermeer wegsturen. Als jullie maar begrijpen wat ik bedoel!!!!


  Maak melding

 6. Venetiaan de heler is erger dan de steler.
  U zat erbij en hebt flink meegegeten.
  Ik ben benieuwd wat u er van zal zeggen dinsdag.
  Vergeet vooral niet dat u ook medeplichtig bent.

  Iemand


  Maak melding

 7. Aai boi, dat moet een systeem fesa zijn geweest! Ik hoop dat iedereen heeft genoten.
  Kijk noh, dit is niet zo erg! Tenminste weten we waar dit geld naar toe is gegaan. Het is uitgegeven aan diverse diensten sectoren en op micro economisch niveau is er weer een beetje gekieteld. Men heeft genoten! is mooi geweest!
  Wattebout die miljoenen van visserij, Koreanen en jappaners, wattebout die ondrotafra doekoe van de canadezen, wattebout steekpenningen van onze Yokohama helden en overige casino houders.
  Waar gaan die miljoenen naar toe? Wat Alice krijgt is slechts een kleine beurt!!


  Maak melding

 8. IK denk dat er niets van terecht komt want mister vene hoe dan ook je bent pres en je gaat haar verdedigen laar punwasi en santhoki het werk doen vene bemoei je er niet mee je hebt het land al naar de klote geholpen en doe het niet verder ik kan me zo ergeren aan deze regering dat het surinaams volk het niet inziet tje mie gado oting wang einde auw kong en er goede regeerders gaan zitten die het wel menen met het volk venetiaan heeft ook gegeten uit de pot dus er komt geen omderzoek de oppositie moet gewoon doordringen en laten onderzoeken.
  p.s.straks hoor je dat de heer JIWAN SITAL is verdwenen omdat hij AMOFO heeft beledigd dus BRUNSWIJK haal het niet in je hoofd om rare dingens uit te halen we volgen je op de voet jou tijd is al voorbij om onschuldige burgers te doden en te beroven


  Maak melding

 9. Vijduizend euro voor een feestmaal????Verdiend door een familielid van Amofo,dit is pure diefstal uit de staatskas.
  Ben benieuwd wat Vene die baviaan hiermee doet,dat kan en mag biet.Je kan geen verjaardagsfeestje geven op kosten van de gemeenschap.Zelfs aan de 100 jarigen en de gouden en platinabruifloften geeft men niets zo begaan zijn ze met de bevolking.
  Maar tja Vene kan niets doen,die zit met handen en voeten gebonden aan Brunswijk.
  Hoe halen ze het in hun hoofd,om dit te doen schaamteloze klootzakken zijn het anders niet,ik walg er van,om dit te lezen en denk Nederland wanneer gaan je ogen open,geef geen dubbeltje meer aan deze regering,want ze houden het volk arm en verrijken zich zelf bah bah abha bah.

  Ik ben geboren en getogen in Nederland, ik ben een Surinaamse en geen wannabe Surined,in Nederland ben ik een doodgewone ALLOCHTOON.
  SURINED,wat klinkt dat bah bah bah.


  Maak melding

 10. Natuurlijk is dit nimmer goed te praten. De Minister heeft iedereen die de vooruitgang van Suriname voorop stelt behoorlijk verlegen gemaakt. Ik support deze regering en daaom is gewoon triest dat als een verkeerd gaat het heel kabinet belachelijk wordt gemaakt. De Minister zou als jonge vrouw een veel betere beurt hebben gemaakt om vlak voor 8 maart (internationale vrouwendag) geen groot en verkwinstend feest te organiseren, maar bijvoorbeeld donaties te doen aan kinder te huizen en of vrouwen organisaties. Het feit dat het “groot feest” met staatsgelden is gefinancieerd mag in dit geval niet zonder consequenties blijven…..


  Maak melding

 11. Ik vind niet dat men de leveranciers moet laten boeten. Die mensen hebben diensten geleverd en moeten betaald worden. Zij hebben er niets mee te maken uit wiens kas/zak het geld moet komen.

  Gewoon betalen dus en dan mag de mini ster het uit haar eigen zak terugstorten.


  Maak melding

 12. Alice in Surland d8 het te kunnen maken. Maar €25.000,- is véél te gortig. Hebben de uitgenodigden gegeten als vreters ???

  En de Staat moet het betalen ??? En de Leerkrachten op voet van staken ??? Alice in Suriland lijkt wel een Surifee geworden. Mensen die pinaren en de Regering maar belastingcenten uitgeven.

  Voor wie worden de verjaardagskosten nog meer betaald ??? Haast van iedere minister en die van de Pres ook, ma € 25.000,- schrik ik ook van. Is teveel, die mensen hebben zeker gegeten als beesten. Als gewone vrekkige vreters, omdat vooraf werd gezegd dat de Staat betaald.

  Groeten,…….


  Maak melding

 13. De boevenbende is effe ´in retraite´zoals dat heet.Effe afwachten dus, en kijken met welke zwiep ze voor dit zwendelen nu mee op de proppen komen.Wees gerust alles komt terecht!!!!Tai hori,libie de!!!


  Maak melding

 14. De minister was er niet van op de hoogte over het wel en wee van de activiteiten van de feestcomite. Lachertje natuurlijk, hoe kan je een groooooot feest geven zonder een cent te investeren. whahahahhahahhaha.En dan nog de onschuldige in deze spelen, laat blijken uit welk hout ze gesneden is. Enfin tante Wiesje moet de eer aan zichzelf houden en opstappen en niet als tante Rita Verdonk de regereing laten vallen door op haar strepen te staan dat zij niets verkeerd heeft gedaan.


  Maak melding

 15. Elke beschaafe president laat zo,n minister aftreden om meer gezichtsverlies te voorkomen, alleen Venetiaan doet anders.
  Tja, bang voor het ploffen van deze boevenbende is zijn grootste zorg, Gilds die lacht zich suf, en gelijk heeft hij.


  Maak melding

 16. Ik dacht dat ik de enige was die het door had
  goed gezien prik.het moet altijd van de surned komen .de nationalisten in sur durfen
  alleen hun scheur open te trekken na het commentaar van hier.losers!!!! nog steeds niet de durf om deze regering overhoop te trappen.doe toch iets in gods naam aan dit wanbeleidt.frede beeste onoe!!!!!!


  Maak melding

 17. Ik denk dat het daar normaal is. Alleen vind ik het jammer en heel erg dat de arme Sranang Mang steeds moet betalen voor de steeds duurdere benzine en levensmiddelen.


  Maak melding

 18. Ha ha ha, dus vene heeft ook pontificaal zitten schransen. Wat een sukkel zeg. Hoe moet hij dat nou recht breien. Dit is echt een goeie djuka-truc


  Maak melding

 19. Jezus………………..wat een domme wijf zeg, die Amafo. Moet ze toch weten dat “”””””ëen ieder”””” op haar let. Hoe kan iemand uit het binnenland zo groot feest geven, iedereen gaat natuurlijk op onderzoek uit. Als het een van die andere klojo’s was, dan had iedereen op haar/zijn dikke kont blijven zitten. Dan was er niks aan de hand. Of denk je nou echt dat zij de enigste is die zoveel geld over de balk smijt.
  Wat mij betreft mag ze opdonderen……..en de rest ook.

  Marron


  Maak melding

 20. Mijn laatste informatie is, dat het een test case is van AC, omdat Somhardjo, niets kan maken en dus Sardjoe en Venetiaan ook niet.
  M.A.W.hij weet genoeg van hun , mijn broertje zit dichtbij het vuur en kan het weten.
  Mijn rang is Ltkl.Bd, maar toch verbonden met Su, ik vertrek maandag naar Su.


  Maak melding

 21. Werkgevers,zelfstandigen, iedere belastingplichtige is het verboden om een jaar lang belastingen meer af te dragen.
  Burgerlijke ongehoorzaamheid is thans gerechtvaardigd.


  Maak melding

 22. Ach ,ik denk dat dit met een sisser afloopt.
  Terwijl die fufuru vrouw door gaat met haar hiep piep piep.
  Uiteindelijk is het de belasting betaler die voor de kosten moet opdraaien


  Maak melding

 23. Prik! Als ze het nu niet snappen of begrijpen weet ik het niet meer. Waarom dan steeds bedelen en kruipen voor andere landen. Feesten! En Dansen mag! Maar van je eigen zuur verdiende geld. Wanneer zetten ze daar een arbeidsbureau. Wanneer helpen ze de armen aan een goed betaalde baan. Wanneer krijgen ze allemaal een gratis hectare grond. Of is het alleen gratis voor buitenlanders. Wanneer krijgen de Surinamers die in het buitenland wonen een Surinaamse paspoort bij. Wanneer wordt iedereen gratis verzekert tegen ziektes. Daarvoor betalen ze belasting. Maar het geld maken ze liever op aan feesten en reizen. Word nu zelftandig man! Bedelen heeft geen zin! Suralco straks weg en dan? Suikerfabriek Marienburg nog steeds gesloten. Wie helpt die werklozen daar. Het lijkt dat ze daar alleen maar feesten en dansen. Helpt alle Sranangmang nu!


  Maak melding

 24. Alle bevolkingsgroepen hebben tegenwoordig een politieke partij die volop misbruik maken van het corrupte systeem in suri. Alleen die indianen moeten nog een politieke partij oprichten dan is dat clubje compleet. Maar die zijn nog in een diepe tropische slaap verwikkeld. Dus sabajoo ontwaak uit je tropische slaap en richt ook een partij op, om zo ook je mensen van dienst te zijn. Lezers ik keur het niet goed wat momenteel in suri gebeurd, maar vinden jullie ook niet dat die mensen ook recht hebben om zich een beetje te verrijken. Oom Vene die zal ook z’n hele leven lang blijven slapen.

  Alias Loeger.


  Maak melding

 25. Wat verwacht je dan als neef Lonnie Brunswijk beleidsadviseur is van nicht Alias Amafo, dan krijg je dezelfde toestanden waarmee neef Lonnie Brunswijk zich in het verleden heeft bezig gehouden. Rooftochten en nogmaals rooftochten. Dat is nou eenmaal het beleid van Lonnie en zijn achterband.

  Alias Loeger.


  Maak melding

 26. Mensen hoe moet Suriname vooruitgaan. Die Vene heeft geen ballen hij staat alles toe.Zo zie je die bende op een paar uitgezonderd die er zitten hebben scheit aan Vene.Het is toch een corrupt zooitje.Ze zullen nooit vooruit gaan.En Vene e pier ing tiefie nomo.


  Maak melding

 27. Waar blijf die drie miljarden!!!!!!!!!

  Na 1975 zijn zoveel millionen op gemaakt door
  Centraal gezag in Paramaribo.

  Binnenland had nooit van dat geld kunnen profiteren.

  Winkeliers in Paramaribo zijn spionen van de staat tegen de marrons bevolking in Suriname.

  AC stap uit de regering en laat bouta de overhand nemen zodat Paramaribo in een isoloment terecht komt.

  PAS OP


  Maak melding

 28. Vene moet zich eerst beraden hoe hij zich hier onderuit kan lullen en de hand boven eigen corrupte mensen kan houden, Vene weet dat dit ook in eigen gelederen voorkomt.
  En welk methode is het beste dan de zaak verzwijgen en verwijzen naar de prullenbak.
  Dat hebben we toch ook gedaan met Balesar??
  Amafo welkom in de corrupte wereld van front.


  Maak melding

 29. Ik had gedacht dat Alice Amafo wars zou zijn van alle praktijken van die oud corrupte oudgedienden. Helaas was dat een verkeerde aanname.

  Het zal volgens mij vier generaties kosten om de corruptie uit de politiek te krijgen en zo ook uit het land. Ik stel voor om alle mensen die politiek bedrijven in Suriname en voor 1985 geboren zijn te boycotten. En dan heb ik het nog netjes gezegd, want in principe zou je ze moeten uitroeien. iedereen die an de corruptie heeft geroken en daarvan heeft genoten moet weg.

  Opo kondre mang oen opo!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.